Перегляд за Автор "Харчишина, Олена Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 23
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання методу багатомірного факторного аналізу в процесі діагностики організаційної культури підприємств харчової промисловості(2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаРозглянуто результати застосування методу багатомірного факторного аналізу в процесі оцінки організаційної культури підприємств харчової промисловості. Первинні фактори розраховані на основі результатів анкетування керівників підприємств харчової промисловості Житомирської області. Визначено п’ять синтетичних факторів формування організаційної культури на досліджуваних підприємствах.Документ Властивості організаційної культури : системний підхід(2010) Харчишина, Олена ВолодимирівнаСистематизовано існуючі підходи до розуміння властивостей організаційної культури, подано їх критичну оцінку. На основі узагальнення існуючих підходів до вивчення властивостей організаційної культури запропоновано власний підхід, який ґрунтується на уявленні про організаційну культуру підприємства як про соціально-економічну систему.Документ Вплив наукових шкіл менеджменту на формування теорії організаційної культури(2010) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено внесок шкіл класичного, гуманістичного і сучасного напрямів у становлення теорії організаційної культури. Зазначено, що ідеї, які є основою теорії організаційної культури, формувались протягом тривалого часу і лише наприкінці 70-х рр. ХХ століття були узагальнені у вигляді окремого теоретичного підходу, який продовжує розвиватись і в наш час.Документ Дослідження сутності категорії «організаційна культура»(2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено результати останніх досліджень вітчизняних та зарубіжних вчених щодо сутності категорії «організаційна культура». Подано авторську класифікацію існуючих визначень організаційної культури, обґрунтоване власне визначення організаційної культури підприємства.Документ Діагностика організаційної культури підприємств(НУХТ, 2010) Харчишина, Олена ВолодимирівнаПодано порівняльну оцінку методик дослідження організаційної культури підприємств. Узагальнено особливості методики ОСАІ, описано результати дослідження за цією методикою організаційної культури окремих підприємств харчової промисловості. Зроблено висновки про перспективи використання методики ОСАІ у вітчизняних умовах.Документ Економічні, організаційні та культурні чинники розвитку галузі харчової промисловості України(Національний університет харчових технологій, 2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаДосліджено сучасний стан та основні тенденції розвитку галузі харчової промисловості України, подано оцінку економічних, організаційних та культурних факторів розвитку. Оцінка основних тенденцій розвитку галузі харчової промисловості здійснена з врахуванням стану організаційної культури підприємств як важливої складової системи управління.Документ Застосування методики ОСАІ для оцінки організаційної культури підприємств харчової промисловості(2010) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено особливості методики ОСАІ, описано результати дослідження за цією методикою організаційної культури окремих підприємств харчової промисловості. Зроблено висновки про перспективи використання методики ОСАІ у вітчизняних умовах.Документ Корпоративний кодекс як засіб формування позитивного іміджу підприємств харчової промисловості в умовах міжнародного співробітництва(2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаРозглянуто роль корпоративного кодексу у створенні позитивного іміджу і формуванні організаційної культури підприємств в умовах міжнародного співробітництва. Узагальнено поняття, значення, функції, вимоги до структури та змісту корпоративного кодексу. Зроблено висновок про недосконалість методологічної бази формування корпоративних кодексів. Подано рекомендації щодо створення і впровадження корпоративних кодексів на підприємствах харчової промисловості.Документ Корпоративний навчальний центр та його роль у формування організаційної культури(2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено передумови і досвід створення корпоративних учбових центрів для навчання персоналу. Описано переваги корпоративного навчального центру як інструменту формування організаційної культури. Розглянуто основні функції та форми корпоративних навчальних центрів, а також показники вимірювання ефективності його роботи.Документ Культура організації в контексті сучасної парадигми управління(2012) Харчишина, Олена Володимирівна; Мартинов, С. В.Систематизовано передумови формування концепції організаційної культури. Розглянуто теоретичні засади розвитку концепції організаційної культури в процесі формування сучасної парадигми менеджменту. Доведено, що концепція організаційної культури виступає в якості необхідного і системоутворюючого фактор у щодо усіх складових парадигми управління. Systematized prerequisites for the formation of the concept of organizational culture. The theoretical foundations of the concept of organizational culture the formation of the modern paradigm of management. It is proved that the concept of organizational culture acts as a necessary and a factor in all the components on management paradigm.Документ Методологічні аспекти діагностики організаційної культури підприємства(2009) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено результати останніх досліджень вітчизняних та зарубіжних вчених щодо методики діагностики організаційної культури підприємства. Описано результати власних досліджень щодо оцінки організаційної культури. Подано короткий опис запропонованих автором характеристик організаційної культуриДокумент Організаційна культура в системі менеджменту підприємств харчової промисловості(2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаПодано результати дослідження сучасного стану підприємств харчової промисловості Житомирської області. Подано оцінку тенденцій і факторів розвитку підприємств з виробництва харчових продуктів. Узагальнено особливості методики ОСАІ.Документ Організаційна культура як важлива складова системи управління підприємствами(2012) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено результати досліджень щодо значення організаційної культури підприємства і методики її діагностики. Розглянуто результати застосування методів анкетного обстеження і багатомірного факторного аналізу в процесі оцінки організаційної культури підприємств харчової промисловості. Визначено п’ять синтетичних факторів формування організаційної культури на досліджуваних підприємствах.Документ Перспективи використання методу ієрархічного кластерного аналізу в процесі діагностики організаційної культури підприємств харчової промисловості(2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаРозглянуто результати застосування методу ієрархічного кластерного аналізу з метою оцінки організаційної культури підприємств. Первинні змінні розраховані на основі результатів анкетування керівників підприємств харчової промисловості Житомирської області. В результаті аналізу досліджувані підприємства поділені на три кластери, що дало можливість здійснити поглиблену діагностику організаційної культури.Документ Створення корпоративного навчального центру як інструмент формування організаційної культури підприємств харчової промисловості(2011) Харчишина, Олена Володимирівна; Харчишина, Елена Владимировна; Kharchyshyna, OlenaУзагальнено передумови і досвід створення корпоративних учбових центрів для навчання персоналу. Описано переваги корпоративного навчального центру як інструменту формування організаційної культури. Розглянуто особливості та напрями діяльності корпоративних навчальних центрів в умовах підприємств харчової промисловості.Документ Структура організаційної культури підприємства(2010) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено результати останніх досліджень вітчизняних та зарубіжних вчених щодо структури організаційної культури підприємства. Описано результати власних досліджень щодо внутрішньої будови організаційної культури. Подано коротку характеристику підсистем та окремих елементів організаційної культури.Документ Теоретико-методологічні засади розробки корпоративного кодексу підприємств харчової промисловості(2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаРозглянуто важливий інструмент формування організаційної культури сучасного підприємства – корпоративний кодекс. Узагальнено теоретико-методологічну та нормативну базу формування корпоративних кодексів. Зроблено висновок про недосконалість методологічної і нормативної бази створення корпоративних кодексів. Подано рекомендації щодо формування і впровадження корпоративних кодексів на підприємствах харчової промисловостіДокумент Теоретико-методологічні засади формування організаційної культури підприємства(2011) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено результати останніх досліджень вітчизняних та зарубіжних вчених щодо формування організаційної культури підприємства. Розглянуто процес формування організаційної культури, а також основні його принципи та підходи. Описано результати власних досліджень щодо факторів організаційної культури та особливостей її формування в залежності від етапу життєвого циклу підприємстваДокумент Формування організаційної культури в системі менеджменту підприємств харчової промисловості(2012) Харчишина, Олена ВолодимирівнаДисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних питань формування організаційної культури в системі менеджменту підприємств харчової промисловості. The dissertation deals with theoretical, methodological and practical issues of organization culture formation within the management system of food industry enterprises.Документ Формування організаційної культури як інструмент управління персоналом підприємства(2010) Харчишина, Олена ВолодимирівнаУзагальнено зарубіжний і вітчизняний досвід використання організаційної культури в процесі управління персоналом підприємства. Описано переваги організаційної культури як інструменту мотивування персоналу. Подано власні рекомендацій з цієї проблеми.