Перегляд за Автор "Янюк, Тетяна Іванівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 75
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Амарантове борошно — перспективна харчова добавка у виробництві морозива(2007) Гулак, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Калініна, Галина Петрівна; Янюк, Тетяна ІванівнаРозглянуто можливість використання амарантового борошна у виробництві морозива, а також його вплив на основні функціонально-технологічні властивості одержаних продуктів. The possibilities of usage the amaranth flour in the production of ice cream, as well as its impact on the main functional and technological properties of the product.Документ Амінокислотний склад екструдованих кормових сумішей(2016) Тракало, Тетяна Олександрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій ВасильовичДосліджено амінокислотний склад екструдованих кормових сумішей із використанням лляного екстракту на основі води. Проведені дослідження показали, що у представлених взірцях екструдованих кормових сумішей для сільськогосподарських тварин присутні всі незамінні амінокислоти, вони є збалансованими за вмістом амінокислотного складу. Розраховано амінокислотний скор і визначено біологічну цінність білка екструдованих кормових сумішей.The amino acid composition of extruded feed mixtures using water-based flaxseed extract was studied. Studies have shown that the presented samples of extruded feed mixtures for farm animals contain all essential amino acids, they are balanced in terms of amino acid composition. The amino acid score was calculated and the biological value of the protein of extruded feed mixtures was determined.Документ Введення водного розчину гідроксиду калію у корм(2023) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Янюк, Тетяна ІванівнаОдним з основних джерел енергії для птиці є компоненти комбікормів з високим вмістом жиру. Використання жирів рослинного походження дає можливість краще збалансувати раціон за енергією і співвідношенням насичених і ненасичених жирних кислот, а включення 5 % за масою такої суміші до раціону птиці сприяє підвищенню їх продуктивності на 10…12 % і знижує витрати кормів на одиницю продукції на 10…12 %. Жири кормів з підвищеним вмістом високомолекулярних ненасичених жирних кислот засвоюються в кишечнику птиці більшою мірою в порівнянні з жирами, що мають високий вміст низькомолекулярних жирних кислот.Документ Вивчення властивостей зернобобової сировини для отримання функціональних продуктів(2021) Янюк, Тетяна Іванівна; Тракало, Тетяна Олександрівна; Ганзенко, Валентина ВасилівнаВ роботі поставлена проблема, проведено аналіз і спрогнозовано розвиток ринку харчових про-дуктів у найближчий час. Традиційні продукти вже не можуть виконувати функції повного забезпечення потреб сучасної людини, тому виникла необхідність в багатокомпонентних калорійних продуктах різного призначення. Поставлена задача вимагає вивчення фізико-хімічних та технологічних властивостей ком-понентів для створення технології, розробки рецептури та визначення технологічних параметрів обробки сировини. Розроблення нових продуктів може вирішувати цілу низку питань, найбільш актуальними серед яких є збільшення вмісту білків, особливо повноцінних, зменшення жирів та вуглеводів при необхідності.Документ Вивчення технологічних властивостей компонентів горіхової пасти(2021) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна ІванівнаВажливою складовою ринку продуктів функціонального та вегетаріанського призначення є продукти, до складу яких входить ферментована рослинна сировина. Одними з ексклюзивних і доступних для населення товарів широкого масового споживання є продукти на горіховій основі. An important component of the market for functional and vegetarian products are products that include fermented vegetable raw materials. One of the exclusive and available to the public consumer goods are nut-based products.Документ Використання лляних кормових екстрактів у кормах для тварин(2017) Тракало, Тетяна Олександрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Ганзенко, Валентина ВасилівнаВ статті наведено результати досліджень хімічного, мінерального складу, мікробіологічних показників і терміну придатності лляних кормових екстрактів на основі води та сироватки. Дослідженнями доведено, що лляні кормові екстракти є цінними побічними продуктами виробництва лляних екстрактів харчового призначення і їх доцільно ви- користовувати при виробництві кормів для сільськогосподарських тварин та птиці. The article presents the results of studies of chemical, mineral composition, microbiological parameters and shelf life of flax feed extracts based on water and whey. Studies have shown that flaxseed feed extracts are valuable by-products of the production of flaxseed extracts for food and they should be used in the production of feed for farm animals and poultry.Документ Використання насіння льону та продуктів його переробки у комбікормах(2012) Янюк, Тетяна Іванівна; Ноздрюхіна (Козюля), Інна ВолодимирівнаНаведено результати досліджень хімічного складу насіння льону різних сортів та льняної макухи. Досліджено вплив процесу екструдування на фізико-хімічні показники сумішей сої з насінням льону і льняною макухою. Research findings of chemical composition of mixed flax seeds and flax cattle cake have been presented. An extrusion process effect on physical and chemical features of soya mixture with flax seeds and flax cattle cake has been analyzed.Документ Використання нетрадиційних видів сировини при виробництві комбікормів(2003) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Сідлецький, М. Д.В статті розглянуто можливість використання відходів ефіроолійних культур у складі комбікормів для відгодівлі тварин і птиці. Досліджено фізико-механічні властивості і хімічний склад відходів ефіроолійних культур. The possibility of using of waste essential oil crops at composition of mixed feeds for fattening animal and poultry have been considered in the paper. The physical and mechanical properties and chemical composition of waste essential oil crops have been investigated.Документ Використання продуктів переробки вівса в хлібопеченні(2015) Зверевич, Ольга Сергіївна; Щур, Раїса Володимирівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Янюк, Тетяна ІванівнаСтаття присвячена дослідженню впливу вівсяного концентрату на харчову цінність та показники якості хліба з борошна пшеничного першого сорту, а також на можливість подовження термінів його зберігання. Встановлено, що додавання вівсяного концентрату сприяє сповільненню процесу черствіння хліба та підвищує його харчову цінність. The article investigates the effect of oat concentrate on nutritional value and quality parameters of bread from wheat flour of the first grade, as well as on the possibility of extending the shelf life of him. It was found that the addition of oat concentrate helps slow the staling process of bread and increases its nutritional value.Документ Виробництво кормових сумішей з використанням нетрадиційної сировини(2021) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Ганзенко, Валентина ВасилівнаУ реалізації продуктивного потенціалу сільськогосподарських тварин, а також птиці, вирішальне значення належить кормам. Відомо, що їх частка у виробництві тваринницької продукції становить близько 60 %. Окремі господарства недостатньо приділяють уваги розвитку кормовиробництва, вироблення якісних кормів і раціонального їх використання, що негативно впливає на продуктивність тварин і економічні показники виробництва. Основою кормовиробництва є система виробництва, заготівлі та зберігання кормів, яка забезпечує безперебійне постачання тварин якісними та безпечними кормами, створення страхових їх запасів. Лляний екстракт на основі води отримували шляхом обробки в пульсаційному диспергаторі за рахунок впливу процесу кавітації на продукт. Процес проводили під час добування насіння льону при температурі 30 ° С протягом 30 хв. Лляної екстракт на основі води вводили в зернову суміш в кількості 10, 15 і 20 %. Екструдування проводили зі зволоженою до 18% (на загальну масу) зерновою сумішшю без відлежування. Аналіз отриманих даних показує, що в результаті клейстеризації крохмалю, деструкції целюлозно-лігнінового комплексу значно покращується кормова цінність екструдату. Поживні речовини стають доступнішими для перетравлення тваринами. Кількість крохмалю при цьому зменшується на 12 % в порівнянні з вихідною сумішшю і становить 56,41-58,94%. Введення в зернову суміш льняного екстракту на основі води, дозволяє значно підвищити її кормову цінність завдяки високому вмісту жиру і білка.Документ Вплив борошна з амаранту на якість хліба(2007) Шаповаленко, Олег Іванович; Корж, Тамара Володимирівна; Бондар, Ігор Петрович; Янюк, Тетяна Іванівна; Грюнвальд, Наталія Владиславівна; Назар, Олександра СтаніславівнаВ статті наведено результати досліджень хлібопекарських властивостей суміші борошна пшеничного та борошна з амаранту. Встановлено оптимальні межі дозування борошна з амаранту до хлібопекарського борошна. Доведено, що амарант перспективна культура для створення композиційних сумішей, оскільки дозволяє поліпшити якість хліба, тобто його харчову та біологічну цінність. Research findings of backing properties of mixed wheat and amaranth flour are presented in the article. Optimal amaranth flour apportioning ranges in backing flour have been defined. It has been proved, that amaranth is an advanced sample for composite mixtures creating, as it helps to improve bread quality, in other words its nutritional qualities and bioavailability.Документ Вплив лляного екстракту на хімічний склад гранульованих кормових сумішей(2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаВ статті наведено результати дослідження хімічного складу кормових сумішей до та після гранулювання. Аналіз даних представлених в роботі показує, що введення лляного екстракту приводить до зміни стану біополімерів: крохмалю, білків, жирів і значно покращує кормову цінність кормових сумішей. The article presents the results of the study of the chemical composition of feed mixtures before and after granulation. Analysis of the data presented in the paper shows that the introduction of flaxseed extract leads to changes in the state of biopolymers, starch, protein, fat and significantly improves the feeding value of feed mixtures.Документ Вплив параметрів обжарювання на технологічні властивості насіння льону(2017) Янюк, Тетяна Іванівна; Корж, Тамара Володимирівна; Потапчук, Ірина ВолодимирівнаДосліджено вплив таких параметрів обжарювання насіння льону, як температура, навантаження на поверхню обжарювання та тривалість процесу на ряд його технологічних властивостей (кислотність, маса 1000 зерен, натура, розмелездатність). The influence of such parameters of frying of flax seeds as temperature, loading on the frying surface and the duration of the process on a number of its technological properties (acidity, 1000 grains, nature, deciduousness).Документ Вплив пшеничних зародків на фізико-технологічні властивості преміксів(2001) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна ІванівнаРозглянуто вплив пшеничних зародків на фізико-технологічні властивості преміксів, а також проведено оцінку преміксів на відповідність вимогам нормативної документації. The influence of wheat germ on physical and technological properties of the premixes has been considered. Assessment of pre-mixes on compliance with the requirements of regulatory documents has been done.Документ Вплив способів обробки кормів та їх компонентів на стан мікрофлори(2001) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Яненко, Олексій ПилиповичРозглянуто способи обробки кормів та компонентів що входять до їх складу. Досліджено зміну складу мікрофлори пшеничних зародків оброблених різними способами. The methods of processing the feed and feed components have been considered. The change of microflora composition of wheat germs processed in different ways has been investigated.Документ Вплив теплового оброблення на технологічні властивості насіння льону(2013) Янюк, Тетяна Іванівна; Корж, Тамара Володимирівна; Фурманова, Юлія Петрівна; Потапчук, Ірина Володимирівна; Горбенко, І. В.Льон - одна з найдавніших культурних рослин. Він мас специфічні текстурні властивості - важко розжовується і прилипає до зубів. Наведено результати впливу термічного оброблення на ці властивості. Flax is one of the oldest cultivated plants. It has specific textural properties - it is hard chewable and teeth adhering. The results of thermal processing impact on these properties have been provided.Документ Гранульований кормовий продукт (Патент на винахід № 114019)(2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаПатент на винахід. Винахід стосується гранульованого кормового продукту, що містить подрібнене зерно кукурудзи та пшеничні висівки, причому кормовий продукт додатково містить лляний екстракт на основі сироватки. Patent for invention. The invention relates to a granular feed product comprising crushed corn and wheat grains, the feed product further comprising a serum-based flax extract.Документ Гранульований кормовий продукт (Патент на корисну модель № 104338)(2016) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаГранульований кормовий продукт складається з подрібненого зерна кукурудзи та пшеничних висівок, лляного екстракту на основі сироватки. Granulated feed product consists of crushed corn and wheat grains bran, flaxseed extract based on serum.Документ Гранулювання суміші пшеничних і житніх висівок(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Янюк, Тетяна Іванівна; Козин, В. Г.; Почеп, Володимир АнатолійовичРозглянуто способи та режими гранулювання сумішей пшеничних та житніх висівок, наведено впливові фактори на процес гранулювання висівок. Methods and modes of granulation mixture of wheat and rye bran have been considered. The factors influencing the process of granulation of bran have been shown.Документ Гігроскопічні властивості амаранту(2010) Янюк, Тетяна Іванівна; Грюнвальд, Наталія Владиславівна; Радецька, К. Ю.В статті наведено результати досліджень рівноважної вологості насіння амаранту сортів Ацтек, Орхідея,Атлант і Кремовий одеський ранній статистичним методом. Показано залежність рівноважної вологості насіння амаранту різних сортів від відносної вологості та температури повітря. Research findings of hygroscopic equilibrium by means of statistical method of amaranth seeds of such sorts as Aztec, Orchid, Atlant, Kremovyj Odesskiy Ranniy have been presented. A hygroscopic equilibrium dependence of amaranth seeds of different sorts from relative humidity and temperature is shown.