Перегляд за Ключові слова "food technologies"
Зараз показуємо 1 - 20 з 27
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ A balanced and healthy diet as a method of combating stress(2022) Kaminska (Halapsina), SvitlanaA healthy diet is an important tool for combating stress. If our body does not eat a balanced diet, stress causes even more damage to our health. Nutrition and stress are interrelated. A recent study of eating habits in 195 countries showed that poor nutrition is the cause of 20% of premature deaths. It kills more than smoking. The study showed that the cause is a lack of fruits, cereals, nuts and seeds and an excess of salt.Документ Education of specialists of food technologies as a function of the teacher-tutor in higher educational institution(2018) Chugaeva, NataliyaThe competence of the teacher-tutor of student’s academic group develops in the continuous and creative process of active doing his professional duties and facilitating the social development of students. Компетенція педагога-наставника студентської академічної групи розвивається у безперервному та творчому процесі активного виконання своїх професійних обов'язків та сприяння соціальному розвитку студентів.Документ Progress in research of food technologies based on dried food materials(2013) Pohozhykh, Mykola; Yevlash, Victoria; Niemirich, Oleksandra; Maksimenko, Anna; Tarasenko, TatianaConsider the improvement of technology of meals and food products, involving involving the technological flux dried foods.Розглянуто удосконаленння технології страв та кулінарних виробів з залученням до технологічного потоку сушених харчових продуктів.Документ Psychological qualities of the teacher-tutor as a base of the quality of students` education(2017) Chugaeva, NataliyaThe subject of our study became the activity of the teacher because it is the beginning of all, the starting point for changing the mental qualities of the person in educational institutions. The famous Greek philosopher Socrates said that all professions are from the people and only the teachers, judges and doctors are from God. The teacher has many opportunities to influence the future in positive way - through the students. Предметом нашого дослідження стала діяльність педагога, тому що вона є початком усього, відправною точкою зміни психічних якостей особистості в освітніх закладах. Відомий грецький філософ Сократ казав, що всі професії від людей і лише вчителі, судді та лікарі від Бога. Вчитель має багато можливостей впливати на майбутнє позитивно – через учнів.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 2(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 3(2016) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 4(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 1(2017) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 2(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 3(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 4(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 1(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 2(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 4(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Англо-український термінологічний словник для студентів напряму підготовки: 6.051701 «Харчові технології та інженерія» денної та заочної форм навчання(2015) Смірнова, Єлизавета Сергіївна; Довгун, Ірина Миколаївна; Усенко, Тамара Йосипівна; Тищенко, Світлана МиколаївнаСловник містить близько 6000 термінів. Призначений для перекладу і читання спеціальної літератури. Подано технічні терміни, найбільш уживані словосполучення та найпоширеніші англійські скорочення технічниСловарь содержит около 6000 терминов. Предназначен для перевода и чтених термінів. The dictionary contains about 6000 terms. Designed for translation and reading of scientific and technical literature. It contains technical terms, phrases and shortenings of the most common English technical terms.Документ Біологічно активні речовини в харчових технологіях(2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаУ підручнику наведено теоретичні та практичні результати дослідження хімічного складу і функціональної ролі у живому організмі широкого спектру біологічно активних речовин рослинного та тваринного походження. Обґрунтовано доцільність та перспективність використання рослинної сировини, в тому числі дикорослої, для збагачення харчових основ з метою отримання нових видів харчової продукції, напівфабрикатів, напоїв з оптимізованим складом основних нутрієнтів, високоефективної та абсолютно безпечної для споживачів. Узагальнено практичний досвід виробництва поліфункціональних рослинних збагачувачів із підвищеним вмістом біологічно активних речовин та їх використання у харчових технологіях. Для студентів, магістрів, аспірантів, наукових співробітників та фахівців харчової промисловості.Документ Важливість гуманітарної складової у підготовці фахівців-технологів ХХІ століття(2013) Науменко, Наталія ВалентинівнаНеобхідно визначити основні пріоритети у підготовці (як професійній, так і гуманітарній) сучасного покоління фахівців-технологів для харчової промисловості й особливо її нового напряму, який в Україні тільки зароджується, – індустрії здорового харчування. It is necessary to define the main priorities in training (both professional and humanitarian) of the new generation of specialists in food technologies. This is extremely important for the industry of healthy food, the new trend in food industry which is now developing in Ukraine.Документ Використання кейс-методу у процесі професійно-практичної підготовки фахівців з харчових технологій(2021) Стеценко, Наталія ОлександрівнаДосвід впровадження та практичної реалізації методу кейсів у процесі професійно-практичної підготовки майбутнього фахівця з технологій харчових виробництв свідчить, що при цьому спостерігається зростання педагогічної майстерності та фахової компетентності учасників інноваційних процесів, покращення якісних показників навчальних досягнень здобувачів. На рівні особистості студента відслідковується формування сучасного стилю мислення з його характерними ознаками: креативністю, системністю, гнучкістю, динамізмом, перспективністю, об’єктивністю та концептуальністю. The experience of implementation and practical implementation of the case method in the process of professional and practical training of future specialists in food technology shows that there is an increase in pedagogical skills and professional competence of participants in innovation processes, improving quality indicators of academic achievement. At the level of the student's personality, the formation of a modern style of thinking with its characteristic features is observed: creativity, system, flexibility, dynamism, perspective, objectivity and conceptuality.Документ Використання тестових завдань для організації самостійної роботи студентів під час вивчення дисципліни «Харчові технології»(2019) Грищенко, Анна МиколаївнаСамостійна робота студента невід’ємна частина навчального процесу. Особливо така форма навчання важлива під час вивчення дисципліни «Харчові технології», через великий перелік тем для вивчення. Ефективно організувати підготовку необхідних матеріалів та контрольних завдань можна з використанням платформи дистанційного навчання. Для контролю знань доцільно передбачити тестові завдання різного ступеня складності. Self-development student’s studying is an integral part of the educational process. This form of education is especially important when studying the discipline "Food Technologies", because of the large list of topics for study. It is possible to effectively organize the preparation of the necessary materials and test assignments using a distance learning platform. To control knowledge, it is advisable to develop test tasks of various degrees of complexity.Документ Врахування структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду при мембранному розділенні рідких дисперсних систем(2020) Пащенко, Богдан СергійовичРозроблено метод теоретичного дослідження розділення рідких дисперсних систем, що дозволяє визначити закономірності зміни структурно-механічних параметрів і проникності керамічних мембран та шару осаду при його ущільненні. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях.