Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
11 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Нові термотолерантні раси дріжджів для спиртового зброджування меляси(1997) Куц, Анатолій Михайлович; Санчес, Ольга; Контрерас, Рамон; Дельгадо, РамонРезультати досліджень чотирьох нових термотолерантних рас дріжджів у порівнянні з расою Saccharomyces cerevisiae показали, що вони добре зброджують цукри меляси і утворюють етиловий спирт. За спиртоутворенням та іншими показниками бродіння досліджені дріжджі розмістилися у такій послідовності: С-45 > С-30 > С-19 > С-23 > Saccharomyces cerevisiae. Наявність підвищеної кількості діоксиду сірки в сульфітованій мелясі негативно впливає на розмноження дріжджів, утворення спирту та інші показники спиртового бродіння. The results of studies of four new races of thermotolerant yeasts in comparison with a race of Saccharomyces cerevisiae showed that they are well fermented sugar molasses and form ethyl alcohol. For spirtovanny and other indicators of fermentation was studied yeast is in the following sequence: C-45 > S-30 > P-19 > s-23 > Saccharomyces cerevisiae. The presence of increased amount of sulfur dioxide in sulfur molasses negatively affects the reproduction of yeast, alcohol synthesis and other indicators of alcoholic fermentation.Документ Ацетогенная способность спиртовых рас дрожжей(1975) Куц, Анатолий Михайлович; Суходол, Виктория Фоминична; Приван, Владимир Михайлович; Романюков, Григорий Васильевич; Пархоменко, Мария РадионовнаИзучена ацетогенная способность дрожжей расы В (контроль) и гибрид-ных. Исследования проводили сбраживанием синтетической среды Уайта и мелассного сусла. Установлено, что активная кислотность бражек, полу-ченных с использованиям гибридных дрожжей была всегда ниже, а титру-емая кислотность выше по сравнению с контрольными бражками. Бражные дистилляты опытных бражек содержали летучих кислот в 2-3 раза больше, чем дистилляты контрольных бражек. Результаты опытов по сбраживанию разных по качеству меласс, сусла разной концентрации сухих веществ и рН подтвердили вывод о повышенной ацетогенной способности гибридных дрожжей. Acetogenic рroperties of the yeast in the race V (control) and hybrids. Research carried out by fermentation of a synthetic environment White and molasses wort. It was found that the active acidity marriagesrods produced using hybrid yeast was alwayslower and higher titratable acidity than the control brew. Mash distillates experienced brew of volatile acids contain 2-3 times more than the control distillates brew. The results-sults of experiments on fermentation of different quality molasses wort different concentration of solids and pH confirmed the conclusion of the enhanced acetogenic рroperties hybrid yeast.Документ Влияние длительности культивирования спиртовых дрожжей на результаты сбраживания мелассного сусла(2012) Левандовский, Леонид Викторович; Ничик, Оксана Васильевна; Яковенко, А. А.Изучено влияние продолжительности культивирования спиртових дрожей на показатели сбраживания мелассного сусла. Определено, что при накоплении этанола в условиях выращивания биомассы длительностью більше 10 часов наступает ингибирование роста дрожжевых клеток образовавшимся спиртом. The effect of the duration of culturing an alcoholic fermentation indicators shivering in molasses wort. It is determined that the accumulation of ethanol under growing biomass duration bіlshe 10 hours comes yeast cell growth inhibition in the formed alcohol.Документ Фізичні способи активування дріжджів(2003) Кисла, Любов Василівна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кошова, Валентина МиколаївнаСпиртові дріжджі Sacharomyces cerevisae раси В при опроміненні HBЧ хвилями ММД, ультрафіолетовими променями та їх спільною дією здатні підвищувати бродильну та біосинтетичну здатність у попередньо встановлених параметрах. Alcohol yeast Sacharomyces cerevisae race in irradiated HBCH MMD waves, ultraviolet rays, and their combined effect can improve the fermentation and the biosynthetic ability to preset parameters.Документ Применение дрожжевой биомассы для повторного сбраживания мелассного сусла(1978) Коваленко, А. Д.; Дражнер, Т. М.; Левандовский, Леонид Викторович; Рудая, В. В.Для рециркуляции дрожей при брожении оптимальным есть использование биомассы после 5-12 часов анаэробного процесса. For yeasts recycling during fermentation is the best use of biomass after 5-12 hours of anaerobic process.Документ Ускоренное спиртовое брожение мелассного сусла(1980) Коваленко, А. Д.; Левандовский, Леонид Викторович; Янчевский, Виктор КазимировичПриведены результаты промышленных исследований брожения мелассного сусла с рециркуляцией дрожжей. Установлено существенное сокращение продолжительности процесса, возможность уменьшения объема выращиваемых дрожжей и повышения выхода спирта. The results of industrial research fermentation of molasses wort by recirculation yeast. Found a significant reduction in the duration of the process, the ability to reduce the amount of cultivated yeast and increase the yield of alcohol.Документ Интенсификация процесса спиртового брожения мелассы(1978) Коваленко, А. Д.; Дражнер, Т. М.; Левандовский, Леонид Викторович; Бабина, Надежда ДенисовнаЭкспериментально установлена оптимальная концентрация дрожей для сбраживания мелассного сусла с накоплением максимального количества спирта в бражке – 60-80 г/дм3. Experimentally established the optimal concentration of yeast for fermentation of molasses wort with accumulation of maximum number of alcohol in the mash - 60-80 g/dm3.Документ Интенсификация брожения мелассного сусла многократным использованием дрожжей(1979) Коваленко, А. Д.; Янчевский, Виктор Казимирович; Левандовский, Леонид Викторович; Рудая, В. В.Приведены результаты промышленных исследований брожения мелассного сусла с рециркуляцией дрожжей. Установлено существенное сокращение продолжительности процесса и возможность уменьшения количества выращиваемых дрожжей. The results of industrial research fermentation of molasses wort of recirculation of yeast. Found a significant reduction in the duration and the possibility of a process of reducing the number of cultivated yeast.Документ Способ ускоренного сбраживания свеклосахарной мелассы(1981) Коваленко, А. Д.; Янчевский, Виктор Казимирович; Левандовский, Леонид ВикторовичОписана аппаратурная схема сбраживания мелассного сусла с рециркуляцией дрожжей и ее технологические и экономические преимущества перед существующей технологией. Described the the apparatus scheme fermentation of molasses wort by recirculation yeast and its technological and economic advantages over existing technology.Документ Технология сбраживания мелассного сусла с использованием конденсатов вторичной барды для рассиропки мелассы(1982) Коваленко, А. Д.; Суший, Михаил Сафронович; Левандовский, Леонид ВикторовичОписана аппаратурная схема сбраживания мелассного сусла с использованием конденсатов вторичной барды для рассиропки мелассы. Приведены ее технологические и экономические преимущества перед существующей технологией. Described the instrumental scheme fermentation of molasses wort using secondary condensates bards for rassiropki molasses. Given its technological and economic advantages over existing technology.