Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
57 результатів
Результати пошуку
Документ Ефективні підсолоджувачі в технології безалкогольних напоїв(2023) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Олійник, Світлана Іванівна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана ПавлівнаВ роботі дана характеристика сукралозі, як некалорійному підсолоджучачу. ЇЇ застосування у виробництві дозволить знизити вміст цукру у напоях до 5 % мас.Документ Використання комплексних добавок у технології горілок(2023) Сіденко, Іван Олегович; Безрода, Юлія Олегівна; Олійник, Світлана ІванівнаПроведено аналіз асортименту горілок та горілок особливих. Визначено інгредієнти та добавки, які використовують у купажах та їх вплив на показники якості горілок і горілок особливихДокумент Стабілізуючі речовини у технології лікеро-горілчаного виробництва(2023) Олійник, Світлана Іванівна; Дулька, Ольга Степанівна; Небеська, Вaлерія AнaтοліївнaДля запобігання помутнінням у технологіях напоїв застосовують натуральні та синтетичні антиокислювачі, матеріали органічного та неорганічного походження, бентоніти, полівінілполіпірролідон, похідні кремнієвої кислоти, природні алюмосилікати, флокулянти на основі поліакріламіду, желатин, гідроколоїдиДокумент Дослідження адсорбційних властивостей шунгіту в очистці води для напоїв(2024) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина ОлександрівнаДосліджено використання різних видів шунгіту при фільтруванні води. Показано, що для збільшення асорбційної активності матеріалу, зменшення витрат промивної води при підготовці води, найбільш ефективним є спосіб попередньої підготовки води шунгітом, активованим та обробленим пароюДокумент Механічне очищення води за допомогою кокосового активованого вугілля(2024) Карпенко, Олександр Олегович; Самченко, Ірина Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Карпович, Інна ВіталіївнаДосліджено використання кокосового активного вугілля та показано його ефективність для досягнення покращання показників якості підготовленої водиДокумент Актуальні способи водопідготовки для підприємств з виробництва алкогольних напоїв(2024) Олійник, Світлана Іванівна; Целінський, Владислав ПетровичНаведено характеристику про основні способи водопідготовки, які використовують лікеро-горілчані підприємства для отримання підготовленої води високої якостіДокумент Визначення вмісту етилового спирту в крові та інших рідинах людини аналітичними лабораторіями(2023) Чумак, Юлія Вікторівна; Бабич, Оксана Олександрівна; Татарінова, Тетяна Андріївна; Олійник, Світлана ІванівнаВизначання вмісту алкоголю в крові та інших рідинах людині (сечі, слюні) здійснюється методом газової хроматографії із застосуванням стандартного зразка. Наведено терміни та умови зберігання стандартних зразків. Приготування стандартних зразків здійснюється gravimetric-методом з врахуванням мікрокомпонентів спирту та зв’язаної води, що міститься у спиртіДокумент Основні стадії кондиціювання води у технології лікеро-горілчаного виробництва(2024) Ядикін, Олексій Сергійович; Бризгалова, Надія Іванівна; Палійчук, Захарій Вадимович; Олійник, Світлана ІванівнаВиявлено актуальність кондиціювання води у лікеро-горілчаному виробництві. Визначено основні етапи кондиціювання води. Встановлено переваги багатокомпонентних схем водопідготовкиДокумент Інтенсифікування приготування купажу лікеро-горілчаного напою(2024) Небеська, Вaлерія Aнaтοліївнa; Головенько, Анжеліка Володимирівна; Олійник, Світлана ІванівнаПроведено аналіз способів приготування лікеро-горілчаних напоїв. Визначено переваги та недоліки періодичного та неперервного способів купажуванняДокумент Лікеро-горілчані напої на основі плодово-ягідної сировини(2022) Острик, Олександр Миколайович; Тимченко, Роман Геннадійович; Олійник, Світлана ІванівнаОстаннім часом у виробництві алкогольної продукції є тенденція удосконалення технології з розробленням функціональних лікеро-горілчаних напоїв на основі рослинної і плодово-ягідної сировини із забезпеченням високого вмісту біологічно-активних компонентів. Визначено у підібраній рослинній сировині вміст фенольних речовин, катехінів, антоцианів, флавоноїдів, органічних кислот, дубильних речовин, пектинових речовин, вітамінів С та Р. Встановлено, що готовий напій має високий вміст біологічно-активних речовин та володіє антиоксидантними властивостями