Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Використання електрофізичних властивостей дифільних харчових добавок(2021) Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна ІванівнаВилучати мінорні кількості речовин, які застосовують як харчові добавки, доцільно у електромагнітному полі, використовуючи їхні електрофізичні властивості. For example, minor quantities of speeches, like zastosovuyt like food additives, dotally in the electromagnetic field, vicarious and their electromagnetism power.Документ Міжмолекулярні взаємодії під час визначення вмісту вільних жирних кислот(2022) Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна ІванівнаВизначення вмісту вільних жирних кислот у жирах мають виконувати за стандартизованим методом із використанням спирту етилового як дегідратуючого агента та діетилового ефіру як розчинника. Без вказаних реагентів метод невідтворюваний і недостовірний. Appointment instead of free fatty acids in fats can be overcome by a standardized method from using ethyl alcohol as a dehydrating agent and diethyl ether as a retailer. Without indicated reagents, the method is unreliable and unreliable.Документ Фізична суть процесів добування олії(2021) Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна ІванівнаПід час добування олії протікають: масообмінний процес сорбції вологи білками і вуглеводами олійного матеріалу, та проявляються капілярні явища під час пресування олії, що вимагає створення високого тиску у робочій камері пресу. Under the hour of oil extraction proceed: the mass-exchange process of sorption of water by proteins and in carbohydrates of the oil material, which manifests itself as capillary phenomena under the pressure of the oil, which affects the high pressure at the working chamber of the press.Документ Воски – структуроутворювачі продуктів(2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Романовський, Назарій ОлеговичВоски, вилучені з олій під час рафінування, є перспективним джерелом мінорних твердоплавких компонентів харчових продуктів, та рецептурним компонентом косметичних засобів і фармацевтичних препаратів. Waxes, refined for a long time refinement, are a promising source of minor hard-melting components in food products, and a prescription component of cosmetic products and pharmaceutical preparations.Документ Фізична суть хімічного методу визначення вмісту вільних жирних кислот(2022) Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна ІванівнаУ водній фазі за будь-якої температури відбувається дисоціація мила з утворенням лугу. Саме дисоціація молекул мила створює лужне середовище реакційного середовища та занижує результати аналізу і робить метод невідтворюваним. Експериментальні дослідження з різними наважками жиру, проведеними вказаними методами, підтвердили невідтворюваність методу визначення кислотного числа з водним розчином хлориду натрію. In the aqueous phase, at any temperature, soap dissociates with the formation of alkali. It is the dissociation of soap molecules that creates an alkaline reaction medium and underestimates the results of the analysis and makes the method unreproducible. Experimental studies with different concentrations of fat, carried out by the specified methods, confirmed the irreproducibility of the method of determining the acid number with an aqueous solution of sodium chloride.Документ Засадничі підходи щодо методів контролю жировмісних продуктів(2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Романовський, Назарій ОлеговичТочність і відтворюваність методів аналізу жирів визначається застосовуванням розчинників. The accuracy and consistency of the methods for analyzing fats depends on the determination of retailers.Документ Фізична суть адсорбції супутніх речовин олії(2022) Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна ІванівнаСорбційні процеси протікають у технології жирів. На початкових етапах сорбування за умови створення моношару сорбтиву на поверхні сорбенту мають місце теплові ефекти, що спричинені утворенням міжмолекулярних зв’язків. Sorption processes proceed at the technology of fats. At the cob stages of sorption for the solution of the monoball sorbtiva on the surface of the sorbent, there may be a mist of thermal effects, which cause the dissolved intermolecular bonds.