Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу геометричних споруд пірамідальної форми на якість і термін зберігання молока(2015) Бабанова, Олена Ігорівна; Таран, Віталій Михайлович; Бабанов, Ігор ГеннадійовичПерспективним напрямком розв'язання проблеми збереження природних властивостей молока може стати застосування пірамідальних конструкцій. Application of pyramidal constructions can become perspective direction of rozv''yazannya problem of maintainance of natural properties of milk.Документ Технологія виробництва пектину із бурякової сировини шляхом зброджування сахарів(1993) Гулий, Іван Степанович; Карпович, Микола Сергійович; Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Донченко, Людмила Володимирівна; Таран, Віталій Михайлович; Гнатенко, А. М.Сучасне виробництво пектину базується на кислотному гідролізі протопектину рослинних тканин та використанні ряду інших хімічних реагентів. Складності їх застосування негативно позначаються на розвитку пектинової галузі. Особливі труднощі мають місце в разі отримання бурякового пектину. Modern production of pectin based on acid hydrolysis protopectin plant tissues and uses a number of other chemicals. Difficulties applications adversely affect the development of pectin industry. Particular difficulties occur in the case of beet pectin.Документ Специфіка апаратурного оформлення виробництва пектину із соковитої сировини малої потужності(1997) Сороколіт, Микола Іванович; Таран, Віталій МихайловичОдин із можливих варіантів створення пектинових виробництв малої потужності передбачає використання як основної сировини корене-бульбоплодів у сирому вигляді. One of the possible options for creating pectin production provides for the use of low power as the main raw material of root tubers raw.Документ Результати експериментально-виробничої перевірки біохімічного способу підготовки пектиновмісної сировини(1995) Кушнір, Олена Володимирівна; Сороколіт, Микола Іванович; Таран, Віталій Михайлович; Гнатенко, А. М.; Карпович, Микола Сергійович; Мельник, Галина СергіївнаНа основі результатів лабораторних досліджень і згідно розробленого "Експериментального регламенту на виробництво пектину із коренеплодів" у виробничих умовах на консервному заводі пектинопродуктів АСП "Колос" Смілянського району проведені випробування по перевірці біохімічного способу підготовки пектиновмісноії сировини. Based on the results of laboratory tests and according to the existing "Experimental regulations for the production of pectin from the roots" in a production environment at the cannery pectin TSA "Kolos" Smelansky district conducted a test of the method of preparation of the pectin biochemical raw materials.Документ Контрольований циклічний режим — енергозберігаюча технологія(1993) Малета, Володимир Миколайович; Таран, Віталій Михайлович; Дубовик, Володимир ПанасовичУ харчовій, хімічній, нафтохімічній та інших галузях народного господарства широко використовується колоноподібна масообмінна апаратура. Збільшення продуктивності колонних апаратів й ефективності розділення дає можливість зменшити витрати металу, заощадити паливно-енергетичні ресурси та сировину. Досягнути бажаного результату дозволяє інтенсифікація процесу масопередачі на рівні контактного ступеня шляхом використання контрольного циклічного режиму (КЦР). In the food, chemical, petrochemical and other industries widely used columnar mass transfer equipment. Increased productivity and efficiency for column separation devices makes it possible to reduce the cost of metal, save fuel and energy resources and raw materials. To achieve the desired result can intensify the process mass transfer contact level by using cyclic mode control (CMC).Документ Інтенсифікований метод виробництва пельменів(1997) Мізнік, Лариса Миколаївна; Титарчук, Анатолій Олександрович; Таран, Віталій МихайловичКонструкції обладнання для виробництва пельменів і вареників нині реалізують один і той самий спосіб виробництва. Вивчивши конструкції та провівши патентний пошук існуючого обладнання, автори дійшли висновку, що воно не відповідає сьогоднішнім вимогам щодо витрат енерго- і матеріалоресурсів. Construction equipments for production of dumplings and dumplings now implement the same method of production. After reviewing designs and conducting patent search existing equipment, the authors concluded that it does not meet today's requirements for expenditure of energy and material resources.Документ Підвищення якості м'ясної продукції під час подрібнення на подрібнювачах типу «вовчок»(1997) Полив’яна, С. О.; Титарчук, Анатолій Олександрович; Таран, Віталій МихайловичПодрібнення м’ясопродуктів на подрібнювачах типу “вовчок” — поширена технологічна операція, застосовувана під час перероблення м’ясної сировини. Grinding meat products shredders such as "top" - a common process operation, used in the processing of raw meat.Документ Особливості технологічної схеми виробництва пектину із соковитої сировини(1997) Сороколіт, Микола Іванович; Таран, Віталій МихайловичІснуючі технології одержання пектину із вичавлених яблук, бурякового жому тощо мають певні недоліки. Existing technology of pectin from apples squeezed, beet pulp, etc. have some disadvantages.Документ Моделювання різання харчових продуктів(2009) Таран, Віталій Михайлович; Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир ІвановичПопит споживача на нарізану і запаковану продукцію зростає. Різання може бути основним технологічним процесом виробництва певного продукту, а також фінішною операцією, від якої залежить зовнішній вигляд готового продукту, його відповідність вимогам споживача. Розробка нових конструкцій і удосконалення існуючого різального обладнання ускладнене через відсутність теоретичних розробок і експериментальних даних, що характеризують процес різання харчових продуктів, їх структурно-механічні властивості. Consumer demand for sliced and packaged products increases. Cutting can be a major technological process of a product as well as the finishing operation, which determines the appearance of the finished product, its compliance with the requirements of the consumer. Development of new and improvement of existing designs cutting equipment is difficult because of the lack of theoretical developments and experimental data on the process of cutting food products, their structural and mechanical properties.Документ Безвідходна переробка коренеплодів, овочів, фруктів та ягід по технології УДУХТ(1995) Гнатенко, А. М.; Гулий, Іван Степанович; Сороколіт, Микола Іванович; Гурська, О. Ф.; Танащук, Людмила Іванівна; Таран, Віталій Михайлович; Карпович, Микола СергійовичРозробка цієї технології зорієнтована на створення надійної промислової бази кормів для тваринництва шляхом цільової переробки продукції рослинництва. Технологічне обладнання для технології підібране так, що вона має спрямування на подальше використання і вдосконалення. The development of this technology is focused on establishing a strong industrial base for animal feed through targeted product processing plant. Technological equipment for the technology chosen so that it has a direction for further use and improvement.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »