Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення процесу вакуумного охолодження хліба в потоці(2021) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Козак, Олександр СергійовичУ статті наведено результати дослідження вакуумно-випарного способу охолодження батону із пшеничного борошна вищого гатунку масою 0,5 кг. Визначено режимні параметри процесу вакуумного охолодження батонів.Документ Дослідження реологічних характеристик пшеничного тіста під час замішування(НУХТ, 2018) Рачок, Віталій Вікторович; Гудзенко, Віктор Андрійович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичТістова маса в межах дослідженого діапазону не змінює характер плину незалежно від часового проміжку вимірювань, однак, залежність ефективної в’язкості тіста від швидкості зсуву має більш суттєве значення ніж залежність реологічних характеристик від тривалості процесу. Максимальне значення напруження зсуву, яким характеризується крива течії очевидно є сталою величиною для даної якості тіста (вологість, якість сировини та інш.)та інтенсивності ведення процесу. Залежність ефективної в’язкості від швидкості зсуву під час замішування пшеничного тіста носить степеневий характер та лінійно змінюється в часі для всіх досліджених значень швидкості зсуву. The dependence of the effective viscosity on the shear rate during the kneading of the wheat dough is of a power-law nature and linearly changes over time for all investigated rates of shear velocity.Документ Розроблення двовальної тістомісильної машини з комбінованим робочим органом(НУХТ, 2018) Бондарук, Володимир Іванович; Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія СтаніславівнаЗапропонована конструкція забезпечує інтенсифікацію процесу замішування тіста. Її встановлення дозволяє комплексно механізувати та автоматизувати процес приготування тіста, скоротити кількість обладнання в технологічній лінії, що призводить до скорочення виробничих площ та підвищує економічні показники роботи підприємства. The proposed design provides an intensification of the process kneading the dough. Its installation allows for complex mechanization and automate the process of preparing the dough, reduce the amount of equipment in the technological line, which leads to a reduction in production space and increases the economic performance of the enterprise.Документ Ефективність впливу конструктивних параметрів на вентиляційні процеси в зоні зволоження(НУХТ, 2018-03-29) Денисюк, Денис; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичУдосконалено конструкцію витяжного зонта, з елементами регулювання викидів пароповітряної суміші (ППС) зони гігротермічної обробки в результаті чого підвищилась продуктивність та економічні показники роботи печі, визначено закономірності вентиляції в пекарній камері в залежності від інтенсивності подачі пари на зволоження. The design of the extractor umbrella, with the elements for controlling the emissions of the steam-air mixture (PPS) of the hydrothermal treatment zone has been improved, resulting in increased productivity and economic performance of the furnace, the laws of ventilation in the baking chamber are determined, depending on the intensity of the steam supply to the humidification. Усовершенствована конструкция вытяжного зонта, с элементами регулирования выбросов паровоздушной смеси (ППС) зоны гигротермической обработки в результате чего повысилась производительность и экономические показатели работы печи, определены закономерности вентиляции в пекарной камере в зависимости от интенсивности подачи пара на увлажнение.Документ Геометричні параметри пекарної камери та їх вплив на вентиляційні витрати теплоти(2018) Пиячко, Ігор; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичВ результаті аналізу роботи пічного агрегату визначили вплив висоти посадкового вікна та температури пекарної камери на вентиляційні процеси в пекарній камері, а саме: зі збільшенням висоти посадкового вікна збільшуються вентиляційні втрати, а також при збільшенні температури пекарної камери збільшуються вентиляційні втрати теплоти. Встановлено математичні залежності вентиляційного процесу. The influence of the height of the plant window and the temperature of the baking chamber on the ventilation processes in the cooker chamber is determined, namely: increasing the height of the landing window increases the ventilation losses, as well as increasing the temperature of the baking room, the ventilation losses of heat increase. The mathematical dependences of the ventilation process are established.Документ До розрахунку витрат енергії на процес замішування тіста(2018) Анісімов, Андрій; Ільчук, Михайло; Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія СтаніславівнаОстанні теоретичні та експериментальні дослідження процесу замішування пшеничного тіста доводять необхідність внесення змін в методику розрахунку витрат енергії на процес замішування, виключення формального підходу до даного процесу та врахування витрат енергії на структурні перетворення, які є визначальними з точки зору і витрат енергії і якості тістового напівфабрикату.Recent theoretical and experimental studies of the process of mixing wheat dough prove the need to introduce changes in the methodology for calculating energy costs for the process of mixing, the exclusion of the formal approach to this process and the consideration of energy costs for structural transformations that are defining in terms of energy consumption and quality of dough semifinished products.Документ Впровадження інноваційних способів тістоготування та оброблення дріжджового тіста(2014) Кравченко, Олександр Іванович; Рачок, Віталій Вікторович; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичВпровадження запропонованого способу виробництва та розробленої конструкції змішувально-бродильно-формувального агрегату дозволяє значно скоротити технологічний процес виробництва хлібопекарської продукції, зменшити кількість технологічного обладнання в лінії, зменшити капіталовкладення на приміщення які займає лінія. Implementation of the method of production and develop design mixing-fermentation-forming unit can significantly reduce the manufacturing process of baking products, reduce the number of process equipment in the line, reduce capital expenditures on the premises occupied by the line.Документ Впровадження інноваційних способів виробництва хлібопекарської продукції - шлях до економії енергетичних та матеріальних ресурсів(2014) Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович; Кравченко, Олександр Іванович; Рачок, Віталій ВікторовичВпровадження запропонованого способу виробництва та розробленої конструкції змішувально-бродильно-формувального агрегату дозволяє значно скоротити технологічний процес виробництва хлібопекарської продукції, зменшити кількість технологічного обладнання в лінії, зменшити капіталовкладення на приміщення які займає лінія. Implementation of the method of production and develop design mixing-fermentation-forming unit can significantly reduce the manufacturing process of baking products, reduce the number of process equipment in the line, reduce capital expenditures on the premises occupied by the line.Документ Шляхи підвищення ефективності використання енергетичних та матеріальних ресурсів в хлібопекарській промисловості(2014) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Губеня, Олексій Олександрович; Кравченко, Олександр ІвановичЗапропонована інноваційна технологія та обладнання знизили матеріальні та енергетичні витрати виробництва хліба, значного скоротили тривалість виробничих процесів зі збереженням якості готової продукції.Документ Вплив геометричних параметрів хліба на динаміку зовнішнього масообміну(2009) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія СтаніславівнаОтримана розрахункова формула для визначення площі поверхні хліба в залежності від його маси та форми, на основі якої визначена питома величина упікання та витрати тепла на випаровування вологи з поверхні в процесі випікання. Calculation formulas for determining the surface area of the grain according to its mass and shape, which is determined based on the specific value oven loss and loss of heat through evaporation of moisture from the surface during baking.