Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
Документ Дослідження впливу попереднього оброблення на тривалість в’ялення томатів(2019) Поцелуйко, Марія Василівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглянуто питання впливу попереднього оброблення томатів на тривалість сушіння і якість готової продукції. Показано, що попередньо бланшовані парою та сульфітовані помідори швидше сушаться, мають кращі регідратаційні властивості та колір.Документ Вплив попереднього оброблення на якість та час сушіння в’ялених томатів(2019) Поцелуйко, Марія Василівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглянуті аспекти впливу попереднього оброблення томатів вплив на тривалість сушіння і якість готової продукції. Досліджено що, томати попередньо бланшовані парою та сульфітовані швидше сушаться, мають кращі регідратаційні властивості та колір. The aspects of the influence of pre-treatment of tomatoes on the duration of drying and quality of finished products are considered in the paper. It has been investigated that steam-pre-blanched and sulfitated tomatoes are faster to dry, have better rehydration properties and color.Документ Дослідження впливу попереднього теплового оброблення капусти білокачанної на якість сушіння(2019) Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ роботі наведено дослідження попереднього теплового оброблення капусти білокачанної перед сушінням. Встановлено що бланшування різними способами капусти білокачанної значно скорочує термін її конвективного сушіння. Але після тримісячного зберігання сушеної капусти краще зберігають колір зразки бланшовані мікрохвильовим випромінюванням тривалістю 120 с. The study presents a preliminary heat treatment of white cabbage before drying. It is established that blanching of cabbage in different ways significantly shortens the term of its convective drying. But after three months of storage of dried cabbage it is better to preserve the color of the samples blanched by microwave radiation lasting 120 s.Документ Особливості бланшування рослинної сировини перед заморожуванням(2019) Цвік, Вікторія Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ матеріалах розглянуто особливості бланшування рослинної сировини перед заморожуванням. Встановлено, що одним з найважливіших етапів переробки овочів перед заморожуванням є бланшування. Даний процес дуже енергоємний і тому перспективним є використання нетермічних способів бланшування. The materials considered the features of blanching of plant raw materials before freezing. It is established that one of the most important stages of the processing of vegetables before freezing is blanching. This process is very energy intensive and therefore promising is the use of nonthermal blending methods.Документ Вплив попередньої обробки селери на кінетику її сушіння(2019) Фещук, Лілія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі розглянуто вплив попередньої обробки кореню селери на кінетику її сушіння. Експериментально доведено, що застосування мікрохвильового сушіння в порівняння з конвективним з попереднім бланшуванням або замочуванням в 1 % розчині лимонної кислоти значного ефекту не має. The paper considers the effect of preliminary treatment of celery root on the kinetics of its drying. Experimentally proved that the use of microwave drying in comparison with convective with preliminary blanching or soaking in 1% solution of citric acid does not have a significant effect.Документ Використання бланшування перед заморожуванням харчових продуктів(2019) Цвік, Вікторія Сергіївна; Точона, Анастасія Сергіївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ матеріалах розглянуто особливості бланшування рослинної сировини перед заморожуванням. Встановлено, що одним з найважливіших етапів переробки овочів перед заморожуванням є бланшування. Даний процес дуже енергоємний і тому перспективним є використання нетермічних способів бланшування. The materials considered the features of blanching of plant raw materials before freezing. It is established that one of the most important stages of the processing of vegetables before freezing is blanching. This process is very energy intensive and therefore promising is the use of nonthermal blending methods.Документ Дослідження впливу попередньої обробки селери перед сушінням(2019) Фещук, Лілія Олександрівна; Самолюк, Микола Петрович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглянуто вплив попередньої обробки кореню селери на кінетику її сушіння. Експериментально доведено, що застосування мікрохвильового сушіння в порівняння з конвективним з попереднім бланшуванням або замочуванням в 1 % розчині лимонної кислоти значного ефекту не має. The paper considers the effect of preliminary treatment of celery root on the kinetics of its drying. Experimentally proved that the use of microwave drying in comparison with convective with preliminary blanching or soaking in 1% solution of citric acid does not have a significant effect.Документ Дослідження впливу попередньої обробки на тривалість сушіння винограду(2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.Документ Вдосконалення технології сушіння винограду(2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Ізюменко, Дмитро Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.Документ Вплив попередньої обробки на час сушіння винограду(2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.