Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 9081
  • Документ
    Прилад для дослідження фазової рівноваги в системі етанол-вода
    (2024) Булій, Юрій Володимирович
    При дослідженні фазової рівноваги точність отриманих результатів залежить від досконалості приладу і обраної методики проведення аналізу дослідних проб. Прилади Отмера, Свентославського, Бушмакіна та їх модифікації, які використовують по теперішній час, мають ряд недоліків, які є причиною появи систематичної похибки. До них відносяться слабке перемішування кубової рідини, наявність бризковиносу, подовжена у часі тривалість досягнення фазової рівноваги, неможливість одночасного відбору проб пари і рідини і конденсація пари на внутрішній поверхні приладів (ефект дефлегмації). В НУХТ розроблений прилад, конструкція якого дозволяє виключити вищеназвані недоліки.Його основною відмінною особливістю є те, що стабілізація температури його внутрішньої поверхні здійснюється не парою, а стікаючою плівкою рідини, яка знаходиться у рівновазі з парою. Рівновага, на яку вказують сталі температури парової і рідкої фази, досягається через 30-40 хв. Встановлено, що вибір методу аналізу дослідних водно-спиртових розчинів залежить від їх концентрації. Так, в зоні низьких концентрацій (0,5 % мас) доцільно використовувати колориметричний метод, в інтервалі концентрацій від 0,5 до 3 % мас — біхроматно-йодометричний, в інтервалі від 3 до 35 % мас — рефрактометричний, а в зоні більш високих концентрацій — пікнометричний методи. Відносна похибка досліджень не перевищувала 0, 5 %
  • Документ
    Improvement of the technology of alcoholic cocktails
    (2022) Omelchenko, Mariia; Kuzmin, Oleg; Niemirich, Oleksandra
    Досліджено удосконалення технології коктейлів із застосуванням желатину для подовження терміну зберігання до 12 годин і розширення форматів реалізації. Приготування коктейлю «Pink Bubblegum Bear» покращує органолептичні властивості завдяки інноваційній подачі, яскравому кольору та пом’якшеному смаку
  • Документ
    Improvement of chocolate technology using natural dye curcumin
    (2022) Omelchenko, Mariia; Niemirich, Oleksandra; Kuzmin, Oleg
    У дослідженні розглядається заміна синтетичного барвника тартразину натуральним барвником куркуміном у технології темперованого шоколаду. Така заміна покращує антиоксидантні властивості, підвищує органолептичні показники та забезпечує користь для здоров’я
  • Документ
    Definition of functional zones in restaurants according to HACCP
    (2022) Ohiichuk, Sofiia; Kuzmin, Oleg
    У дослідженні визначено процедуру функціонального зонування в ресторанах згідно з принципами HACCP для мінімізації ризиків контамінації та забезпечення безпечності харчових продуктів
  • Документ
    Інноваційна технологія соусу майонезного з вівсяним молоком
    (2022) Дударєв, Ігор Миколайович; Кузьмін, Олег Володимирович
    У роботі представлено інноваційну технологію виготовлення соусу майонезного з вівсяним молоком, яка дозволяє зменшити калорійність продукту на 19,9% і вміст жиру на 21,1%, а також підвищити вміст мінеральних речовин (калію, кальцію, заліза, фосфору)
  • Документ
    Удосконалення рецептурної композиції змішаного гарячого алкогольного напою із застосуванням замінника цукру
    (2023) Польовик, Володимир Вікторович; Омельченко, Марія Сергіївна; Кузьмін, Олег Володимирович
    У статті представлено удосконалення рецептури гарячого алкогольного змішаного напою із застосуванням замінника цукру, що призводить до зниження глікемічного індексу та збільшення привабливості для споживачів
  • Документ
    Implementation of a system for monitoring the safety and quality of hot alcoholic mixed drinks
    (2023) Omelchenko, Mariia; Kuzmin, Oleg
    У дослідженні розроблено план НАССР для закладів, що готують гарячі алкогольні змішані напої, з метою забезпечення їх безпечності та якості. Визначено критичні контрольні точки (ККТ) на ключових етапах виробництва та зберігання, спрямованих на запобігання біологічним загрозам, таким як розвиток мікроорганізмів і накопичення токсинів. Підкреслено важливість впровадження систематичного моніторингу, коригувальних дій і процедур перевірки для мінімізації ризиків безпечності харчових продуктів, захисту споживачів та підвищення надійності операцій у сфері харчування
  • Документ
    Дослідження сучасних технологій та інновацій виробництва чізкейків
    (2023) Селезньова, Дар’я Владиславівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Кузьмін, Олег Володимирович
    У дослідженні аналізуються сучасні технології та інновації виробництва чізкейків, зокрема зміна рецептури, продовження терміну придатності та використання локальних молочних продуктів для розширення асортименту та підвищення якості чізкейків
  • Документ
    Використання «рослинного молока» у технології ресторанної продукції
    (2023) Дударєв, Ігор Миколайович; Кузьмін, Олег Володимирович
    Дударєв, І. Використання «рослинного молока» у технології ресторанної продукції / І. Дударєв, О. Кузьмін // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3–7 квітня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 3. – С. 332.
  • Документ
    Встановлення антиоксидантної здатності водно-спиртового настою з неїстівної частки гарбуза
    (2023) Кузьмін, Олег Володимирович; Омельченко, Марія Сергіївна; Хареба, Володимир Васильович; Хареба, Олена Василівна
    Досліджено антиоксидантну здатність і сенсорні властивості водно-спиртового настою з неїстівних часток великоплідного гарбуза (Cucurbita maxima Duch.) для оцінки його потенціалу в інноваційних ресторанних технологіях