Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника
    (2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Проведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшника
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи застосування екстракту звіробою у рецептурах лікувально-профілактичної зубної пасти
    (2024) Огуй, Ярослав; Подобій, Олена Валеріївна
    Звіробій (Hypericum perforatum) відомий своїми антибактеріальними та протизапальними властивостями. Екстракт звіробою використовується у багатьох сферах медицини, включаючи лікування шкірних захворювань, депресії та ран. Звіробій містить ряд активних сполук, включаючи гіперіцин, гіперфорин та флавоноїди, які відомі своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями. Ці сполуки можуть допомогти в боротьбі з бактеріями, що спричиняють карієс та захворювання ясен
  • Ескіз
    Документ
    Anthocyanins in raspberry and their potential health benefits
    (2024) Kuzinska, Vladyslava; Podobiy, Olena
    In this study the analysis of modern scientific literature was conducted. The methods that were used are generalization, systematization, specification.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання гречаного борошна
    (2024) Булгакова, Дар'я Сергіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Останнім часом спостерігається наростаючий інтерес саме до дієтичних та оздоровчих виробів. Нова тенденція полягає у використанні борошна з інших зернових культур замість традиційного пшеничного. Такий підхід бере своє коріння у світових тенденціях, де зростає увага до здорового способу життя, змінюються вподобання споживачів та підвищується роль харчування як фактору, що впливає на стан організму. Дуже цікавою ідеєю сьогодення є використання альтернативного безглютенового борошна, а саме з гречки. Особливість такого використання полягає в тому, що сама по собі гречка є дуже корисним продуктом, який багатий на білок, антиоксиданти, вітаміни.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання натуральних антиоксидантів у дитячому харчуванні
    (2021) Божко, Наталия Володимирівна; Тищенко, Василь Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Представлено результати дослідження дії антиоксидантів на варені ковбаси.
  • Ескіз
    Документ
    Біологічно активні речовини та антиоксидантна активність арніки гірської Arnica montana
    (2023) Лихачов, Дмитро; Подобій, Олена Валеріївна
    Матеріалом досліджень була лікарська рослинна сировина – суцвіття-кошички арніки гірської. Вміст хлорофілів та каротиноїдів визначали в екстракті без попереднього розділення за оптичною густиною. Кількісне визначення супутніх біологічно активних речовин методами водного титрування з 2,6- дихлорофеноліндофенолом натрію, перманганатометрії, спектрофотометрії. Загальну антиоксидантну активність за допомогою реактиву DPPH.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив рослинних антиоксидантів на показники якості напівкопчених ковбасок
    (2021) Божко, Наталія Володимирівна; Тищенко, Василь Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Шубіна, Євгенія Андріївна
    Описано дослідження антиоксидантної дії екстрактів чорної смородини та чорноплідної горобини у складі напівкопчених ковбас.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив антиоксидантів різного походження на зберігання продуктів з підвищеним вмістом жиру
    (2022) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена Вікторівна
    Визначено вплив антиоксидантів природного та штучного походження на зміну пероксидного та кислотного числа спредів з харчовими волокнами під час з6ерігання протягом 15 і 30 діб за температури (20±2) °С та (0...-5) °С. Суттєве збільшення пероксидного числа відбувається за температури (20±2) °С. Встановлено, що після 6 діб зберігання за даного режиму показник для контрольного зразка зростає в 4 рази, тоді як для продуктів з підвищеним вмістом жиру з додаванням антиоксидантів – в 1,2 рази. Щодо зразків спредів, які зберігались за температури (0...-5) °С – спостерігається підвищення кислотного числа. Проте за рахунок низьких температур динаміка зростання даного показника повільна.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність та регулювання використання рослинної сировини та екстрактів у якості, добавок антиоксидантної дії
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Особливість використання рослинних добавок полягає у їх мультифункціональності. Окрім антиоксидантної дії значна кількість добавок проявляє антимікробну та протигрибкову дії, також вони можуть використовуватись у якості смакоароматичних компонентів харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив хлориду натрію на синтез сполук антиоксидантної дії при пророщуванні гречки
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Як показало дослідження, зрошування гречки розчинами хлориду натрію під час пророщування є досить дієвим технологічним прийомом для стимуляції синтезу фітонутрієнтів антиоксидантної дії.According to research, irrigation of buckwheat with solutions of sodium chloride during germination is a very effective technological technique to stimulate the synthesis of phytonutrients with antioxidant activity.