Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Використання порошку керобу у виробництві борошняних кондитерських виробів(2021) Божко, Анастасія Юріївна; Усатюк, Світлана ІванівнаУ тезах розглянуто використання порошку керобу у технологіях кондитерських виробів.Документ Дослідження хімічного складу порошку керобу різних сортів(2023) Божко, Анастасія Юріївна; Усатюк, Світлана ІванівнаУ тезах проаналізовано хімічний склад порошку керобу, що використовується у кондитерських виробах.Документ Дослідження хімічного складу листя лавра благородного різного географічного походження(2023) Іванишина, Катерина Миколаївна; Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі досліджено хімічний склад листя лавра благородного. Доведено, що країна походження сировини впливає на хімічний склад листя лавру благородного. Окремі сполуки, такі як білки жири та вуглеводи знаходяться приблизно на однаковому рівні, а кількість ефірної олії відрізняється суттєво. Досліджувані зразки можна використовувати як сировину для отримання лаврової ефірної олії.Документ Застосування продуктів переробки гороху в харчовій промисловості(2024) Рубанка, Катерина Володимирівна; Пічевський, Сергій ВіталійовичВ роботі описано хімічний склад гороху та продуктів його переробки, а саме: крохмаль, білкові ізоляти та концентрати. Доведено, що перераховані продукти є цінною сировиною як за своїми властивостями надавати певних реологічних властивостей харчовим продуктам, так і за своїм хімічним складом. Тому дослідження та вивчення впливу продуктів переробки гороху на харчові продукти є важливим та необхідним, щоб розширити асортимент їх застосування.Документ Хімічний склад «ідеального» харчового продукту для дітей шкільного віку(2022) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаЗапропонована модель хімічного складу ідеального харчового продукту для дітей шкільного віку. Розраховано вміст білків, жирів, вуглеводів та їх складових на 100 г ідеального харчового продукту для дітей шкільного віку The proposed model of the chemical composition of an ideal food product for school-aged children. The content of proteins, fats, carbohydrates and their components per 100 g of an ideal food product for school-aged children is calculatedДокумент Модель химического состава идеального пищевого продукта по макронутриентам(2021) Дорохович, Антонелла Николаевна; Дорохович, Виктория ВитальевнаРозроблено модель хімічного складу «ідеального» харчового продукту, яка представлена у вигляді 3-х рівневого ієрархічного дерева. Запропоновано метод розрахунку хімічних (харчових) речовин в 100 г «ідеального» продукту для певної групи населення (наприклад , чоловіки у віці 18…29 років другої групи фізичної активності. Наведено формули для розрахунку відповідності реальному продукту «ідеальному» продукту. The model of the chemical composition of the “ideal” food product was developed, which is presented in the form of a 3-level hierarchical tree. The method for calculating chemical (food) substances in 100 g of the “ideal” product for a specific population group (for example, men aged 18 ... 29 years of the second group of physical activity) is proposed. Formulas for calculating the correspondence of a real product to an “ideal” product are given.Документ Modeling of recipes of cut meat-containing semi-finished products from waterfowl meat(2021) Guralevich, Anna; Golovachko, Valery; Moskaluyk, Oksana; Hashchuk, OleksandraМ’ясо водоплавної птиці є важливим і доступним для населення продуктом харчування, а також джерелом багатьох поживних та біологічно активних речовин. Комбінування тваринної і рослинної сировини має багатофункціональний характер, дозволяє розширити асортимент продукції, раціонально використовувати сировинні ресурси, а також застосовувати нутрієнти рослинного походження для створення м’ясопродуктів із заданими властивостями. Waterfowl meat is an important and accessible food for the population, as well as a source of many nutrients and biologically active substances. The combination of animal and vegetable raw materials is multifunctional, allows you to expand the range of products, rational use of raw materials, as well as use nutrients of plant origin to create meat products with specified properties.