Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Ефективні підсолоджувачі в технології безалкогольних напоїв
    (2023) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Олійник, Світлана Іванівна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана Павлівна
    В роботі дана характеристика сукралозі, як некалорійному підсолоджучачу. ЇЇ застосування у виробництві дозволить знизити вміст цукру у напоях до 5 % мас.
  • Ескіз
    Документ
    Використання комплексних добавок у технології горілок
    (2023) Сіденко, Іван Олегович; Безрода, Юлія Олегівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Проведено аналіз асортименту горілок та горілок особливих. Визначено інгредієнти та добавки, які використовують у купажах та їх вплив на показники якості горілок і горілок особливих
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізуючі речовини у технології лікеро-горілчаного виробництва
    (2023) Олійник, Світлана Іванівна; Дулька, Ольга Степанівна; Небеська, Вaлерія Aнaтοліївнa
    Для запобігання помутнінням у технологіях напоїв застосовують натуральні та синтетичні антиокислювачі, матеріали органічного та неорганічного походження, бентоніти, полівінілполіпірролідон, похідні кремнієвої кислоти, природні алюмосилікати, флокулянти на основі поліакріламіду, желатин, гідроколоїди
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження адсорбційних властивостей шунгіту в очистці води для напоїв
    (2024) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна
    Досліджено використання різних видів шунгіту при фільтруванні води. Показано, що для збільшення асорбційної активності матеріалу, зменшення витрат промивної води при підготовці води, найбільш ефективним є спосіб попередньої підготовки води шунгітом, активованим та обробленим парою
  • Ескіз
    Документ
    Механічне очищення води за допомогою кокосового активованого вугілля
    (2024) Карпенко, Олександр Олегович; Самченко, Ірина Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Карпович, Інна Віталіївна
    Досліджено використання кокосового активного вугілля та показано його ефективність для досягнення покращання показників якості підготовленої води
  • Ескіз
    Документ
    Актуальні способи водопідготовки для підприємств з виробництва алкогольних напоїв
    (2024) Олійник, Світлана Іванівна; Целінський, Владислав Петрович
    Наведено характеристику про основні способи водопідготовки, які використовують лікеро-горілчані підприємства для отримання підготовленої води високої якості
  • Ескіз
    Документ
    Визначення вмісту етилового спирту в крові та інших рідинах людини аналітичними лабораторіями
    (2023) Чумак, Юлія Вікторівна; Бабич, Оксана Олександрівна; Татарінова, Тетяна Андріївна; Олійник, Світлана Іванівна
    Визначання вмісту алкоголю в крові та інших рідинах людині (сечі, слюні) здійснюється методом газової хроматографії із застосуванням стандартного зразка. Наведено терміни та умови зберігання стандартних зразків. Приготування стандартних зразків здійснюється gravimetric-методом з врахуванням мікрокомпонентів спирту та зв’язаної води, що міститься у спирті
  • Ескіз
    Документ
    Основні стадії кондиціювання води у технології лікеро-горілчаного виробництва
    (2024) Ядикін, Олексій Сергійович; Бризгалова, Надія Іванівна; Палійчук, Захарій Вадимович; Олійник, Світлана Іванівна
    Виявлено актуальність кондиціювання води у лікеро-горілчаному виробництві. Визначено основні етапи кондиціювання води. Встановлено переваги багатокомпонентних схем водопідготовки
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікування приготування купажу лікеро-горілчаного напою
    (2024) Небеська, Вaлерія Aнaтοліївнa; Головенько, Анжеліка Володимирівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Проведено аналіз способів приготування лікеро-горілчаних напоїв. Визначено переваги та недоліки періодичного та неперервного способів купажування
  • Ескіз
    Документ
    Лікеро-горілчані напої на основі плодово-ягідної сировини
    (2022) Острик, Олександр Миколайович; Тимченко, Роман Геннадійович; Олійник, Світлана Іванівна
    Останнім часом у виробництві алкогольної продукції є тенденція удосконалення технології з розробленням функціональних лікеро-горілчаних напоїв на основі рослинної і плодово-ягідної сировини із забезпеченням високого вмісту біологічно-активних компонентів. Визначено у підібраній рослинній сировині вміст фенольних речовин, катехінів, антоцианів, флавоноїдів, органічних кислот, дубильних речовин, пектинових речовин, вітамінів С та Р. Встановлено, що готовий напій має високий вміст біологічно-активних речовин та володіє антиоксидантними властивостями