Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Вплив дисбалансу Омега-3 та Омега-6 жирних кислот на організм людини
    (2022) Куделко, Альона Олександрівна; Попова, Інна Вадимівна
    Дисбаланс жирних кислот обумовлений способом харчування. Це відбувається за рахунок споживання продуктів з великою кількістю рослинних жирів: майонезу, соусів, продуктів фастфуду (наприклад картоплі фрі), кондитерських виробів (мафіни, печиво, шоколадні батончики, крекери). Але цей факт не виключає повного вилученя з раціону Омега-6 кислоти. Це лише означає, що потрібно зменшити кількість продуктів, в яких міститься надлишок Омега-6 кислот.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання ефірів сахарози жирних кислот (Е473) з рослинної олії
    (2020) Пашкевич, Максим Олегович; Ковальова, Світлана Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Investigation of chemical transformations in corn oil during the heat treatment
    (2020) Korobka, Yuliya V.; Kovaleva, Svetlana
  • Ескіз
    Документ
    Біотехнологія ціанобактерій як продуцентів біопалива
    (2020) Гайдай, Ярослав Олегович; Слободян, Ольга Петрівна
    Розглянуто і проаналізовано вітчизняні та закордонні дослідження використання ціанобактерій як продуцентів жирних кислот для біодизелю, біобутанолу і біоетанолу. Domestic and foreign are considered and analyzed study of the use of cyanobacteria as producers of fatty acids for biodiesel, biobutanol and bioethanol.
  • Ескіз
    Документ
    Індукційний період окиснення рослинних олій з різним жирнокислотним складом
    (2019) Єфіменко, Дарина Василівна; Носенко, Тамара Тихонівна
    Встановлено, що існує пряма кореляція між вмістом олеїнової кислоти в соняшниковій олії та тривалістю індукційного періоду окиснення. Соняшникова олія традиційного жирнокислотного складу (низький вміст олеїнової кислоти) мала низьку стійкість до окиснення, у той же час соняшникова високоолеїнова та ріпакова високоолеїнова олія з близькими значеннями вмісту олеїнової кислоти мали також подібну тривалість періоду індукції. It is established that there is a direct correlation between the content of oleic acid in the sunflower oil and the duration of the induction period of oxidation. Sunflower oil of the traditional fatty acid composition (low content of oleic acid) had low oxidation resistance, while sunflower high oleic and rapeseed high oleic oil with similar levels of oleic acid had similar duration of induction period.
  • Ескіз
    Документ
    Виявлення фальсифікації насіння чіа
    (2017) Віеіра, Алеся Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
    Наведено результати дослідження жирнокислотного складу насіння чіа і насіння маку. The results of the study of the fatty acid composition of chia seeds and poppy seeds are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Determination of Sunflower Oil Oxidation Products by NMR 1H Spectroscopy
    (2017) Kovaleva, Svetlana; Mazur, Larisa
  • Ескіз
    Документ
    The Study of the Fatty Acids Composition of Domestic Brands of Sunflower Oil by NMR 1H Spectroscopy
    (2017) Kovaleva, Svetlana; Hutsalo, Inna
  • Ескіз
    Документ
    Omega-3 deficiencies
    (2016) Pyhachov, Sviatislav; Lukianets, Halyna
  • Ескіз
    Документ
    Essential contribution of omega-3 fatty acids
    (2016) Molodid, Tetiana; Lukianets, Halyna