Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Gluten-free raw materials for the production of fermented beverages(2023) Romanova, Zoriana; Babiychuk, Mykhailo; Kuzma, Stepan; Tkach, VolodymyrThe current state of the environment encourages the consumption of beverages that not only fill the body with valuable nutrients, but also do not harm the body. Fermented drinks are beverages with high nutritional and biological value. In a liquid at room temperature, microorganisms convert the available sugar into acids (e.g. lactic acid and acetic acid), alcohol and carbon dioxide. The acids ensure the destruction of harmful bacteria that could spoil the drink. This, in turn, increases its shelf life. In addition to acids, fermentation also creates unique flavours and beneficial nutrients. Нинішній стан навколишнього середовища стимулює споживання напоїв, які не тільки насичують організм цінними поживними речовинами, але й не шкодять тіло. Ферментовані напої - це напої з високою харчовою та біологічною цінністю. В рідини при кімнатній температурі мікроорганізми перетворюють доступний цукор на кислоти (напр. молочна кислота та оцтова кислота), спирт і вуглекислий газ. Кислоти забезпечують руйнування шкідливих бактерій, які можуть зіпсувати напій. Це, в свою чергу, збільшує термін його зберігання. На додаток до кислот, бродіння також створює унікальні смаки та корисні поживні речовини.Документ Подовження зберігання фруктів з використанням наночастинок срібла(2022) Потапенко, Валерія Віталіївна; Скроцька, Оксана ІгорівнаПід час зберігання фруктів часто спостерігається їх гниття, що спричинене розвитком мікроорганізмів. Нанесення покриття на свіжі та мінімально оброблені фрукти є досить перспективним способом їх зберігання. Спеціально розроблені покриття можуть забезпечити додатковий захист від зараження мікроорганізмами, надаючи при цьому той самий ефект, що і зберігання в модифікованій атмосфері, не змінюючи склад внутрішнього середовища. Серед наноматеріалів значна увага приділяється наночастинкам срібла (AgNP) завдяки їх перспективним фізико-хімічним властивостям. AgNP є перспективними антимікробними агентами. Наночастки срібла є відмінним протимікробним засобом проти кишкової палички, психротрофних бактерій та плісняви. AgNP знищують мікроорганізми, пошкоджуючи їх клітинну мембрану і руйнуючи ДНК після проникнення в клітину.Документ Мікроорганізми псування м’яса і м’ясопродуктів(2020) Івасенко, Максим Олександрович; Слободян, Ольга ПетрівнаМікроорганізми можуть потрапити у харчовий продукт при вирощуванні сировини, від персоналу, обладнання, повітря, недотримання умов зберігання та порушення технологічного процесу. У роботі проаналізовано основні види мікробіологічного забруднення м’яса і м’ясопродуктів. Microorganisms can get into the food product during cultivation raw materials, personnel, equipment, air, non-compliance with storage conditions and violation of the technological process.The main types of microbiological are analyzed contamination of meat and meat products.Документ Мікроорганізми покращують якість ґрунту та його родючість(2019) Захарова, Руслана Анатоліївна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаОхарактеризована роль мікроорганізмів, які мають значний вплив на родючість ґрунту. Родючість ґрунту визначається, перш за все, кількістю корисної мікрофлори. Під впливом бактерій в ґрунті відбувається синтез корисних речовин. Рослинні і тваринні рештки, розкладаючись під дією мікроорганізмів, накопичуються в ґрунті у вигляді органічної речовини – гумусу, який і є основним критерієм при оцінці родючості ґрунту. Найбільша активність ґрунтової біоти виявляється саме в верхньому шарі ґрунту. При цьому до 90 % біологічної активності припадає на гриби і бактерії.Документ Біологічні способи очищення викидів(2019) Захарова, Руслана Анатоліївна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олена ІванівнаОхарактеризована сутність біохімічного очищення викидів різного походження. Наведені механізми біологічного перетворення компонентів забруднень. Показані умови здійснення процесів біологічного очищення викидів. Охарактеризовані апарати, що для цього застосовуються. The essence of biochemical purification of emissions of different origin is characterized. The mechanisms of biological transformation of components of pollution are presented. The conditions for the implementation of biological treatment of emissions are shown. The apparatus used for this purpose is characterized.Документ Технологія «Сap Сold» та устаткування в закладах ресторанного господарства(2017) Калініченко, Тетяна Павлівна; Коваль, Ольга АндріївнаПроведені аналітичні дослідження технології «CapCold» та устаткування для її виконання для середньої та великої продуктивності. Analytical studies of CapCold technology and equipment for its implementation for medium and high productivity have been carried out.Документ Використання кавітаційних апаратів для інтенсифікації процесу біологічного очищення стічних вод(2016) Матиящук, Олена Володимирівна; Коваль, Ольга ВолодимирівнаВ експериментальних дослідженнях запропоновано впливати на біоценоз активного мулу ультразвуковими коливаннями. Апарати для ультразвукового оброблення рідких середовищ відрізняються компактністю, широким діапазоном застосування, забезпечують підвищення продуктивності аеротенків без суттєвого технічного переоснащення технологічної схеми. In experimental research the influence of activated sludge biocenosis ultrasonic vibrations. Ultrasound treatment of liquid media differ compact, wide-range have zonom application aerotanks provide improved performance without significant technical upgrading technological scheme.Документ Біотехнологічні процеси в бродильній промисловості(1996) Домарецький, Віталій Афанасійович; Малежик, Іван Федорович; Удодов, Сергій Олександрович; Прибильський, Віталій ЛеонідовичНауковий підхід до виробництва продуктів харчування з використанням мікроорганізмів,ферментів,біологічно активних речовин і амінокислот послужив початком розвитку біотехнології продукт. The scientific approach to food production using microorganisms, enzymes, bioactive substances and amino acids served as the beginning of the fermentation products of biotechnology.Документ Innovative technologies of fermented non-alcoholic and low-alcoholic beverages(2013) Prybylskyi, Vitalii; Boyko, Marina; Dovgun, IrinaДокумент Researching of microbiological parameters of apple juice, processed by shungite(2013) Melnyk, Lyudmila; Matko, Svetlana; Shevchenko, OleksandrWhen processing apple juice by shungite, simultaneously with the adsorption of harmful microorganisms,colloidal substances are also adsorbed, and that in turn promotes clarification of juice.This work proves the expediency of adsorptive processing of apple juice by shungite with fraction of 1 ... 3mm. Rational parameters of apple juice processing, under which the maximum reduction of microbial insemination is reached, are the following: shungite concentration of -1.5 ... 2% mass., temperature - 60°C,duration - 60 min.