Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
78 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника(2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшникаДокумент Anthocyanins in raspberry and their potential health benefits(2024) Kuzinska, Vladyslava; Podobiy, OlenaIn this study the analysis of modern scientific literature was conducted. The methods that were used are generalization, systematization, specification.Документ Удосконалення технології виробництва кондитерського виробу «Макарон» за рахунок використання альбуміну(2023) Озеруга, Юлія Василівна; Махинько, Людмила ВасилівнаВивчено можливість заміни звичайного білка курячого яйця на альбумін у технології кондитерських виробів «макарон» Встановлено, що оптимальним співвідношенням альбумін:вода є 1:7.Документ Дослідження використання порошків м’яти перцевої та кропиви дводомної в технології листкового напівфабрикату(2024) Денека, Тетяна Кирилівна; Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир МиколайовичВивчено вплив додавання порошків м'яти і кропиви на якість напівфабрикату для торту Наполеон. Оцінено зміну органолептичних показників. Розраховано харчову та енергетичну цінність продукту.Документ Удосконалення технології та організація культурно-пізнавального туризму(2022) Сологуб, Юрій Іванович; Міщеряков, Станіслав РадиславовичНа сьогодні сформувалося розуміння того, що треба зберігати історичне та культурне надбання та різноманіття, через популяризацію його значимості. Водночас культурно-пізнавальний туризм стає актуальним у плані розвитку на регіональному та державному рівнях та має вплив на соціально-економічну сферу, екологічний стан, зовнішньоекономічну діяльність та навіть на міжнародні взаємовідносини.Документ Удосконалення технології та організація освітніх турів(2022) Сологуб, Юрій Іванович; Соколовська, Дар’я АнатоліївнаТенденцією сучасного туризму є задоволення різнобічного попиту туристів. Освітній туризм, як окремий вид туризму, заслуговує на значну увагу, так як має не тільки давню історію, а й достатньо стабільні показники розвитку сьогодні та гарні перспективи на майбутнє.Документ Основи пивної дегустації. Вибір посуду для дегустації пива(2022) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичПивоварні, великі й малі, мають регулярно оцінювати своє пиво на якість, відсутність вад і відповідність ринку. Навіть для малих виробників дегустації можуть суттєво вплинути на продажі. Інші учасники галузі також повинні вміти розпізнавати якісне пиво, відрізняти стилі і дотримуватись стандартів. Дегустатори-ентузіасти, які вивчатимуть техніку дегустації, отримають нові знання і враження. Мета дегустації — отримати максимум інформації про пиво. У пивоварнях дегустації проводять для контролю якості, щоб уникнути смакових відхилень і домішок. Бармени фокусуються на питаннях старіння пива і чистоти систем розливу, а професійні дегустатори оцінюють рейтинг пиваДокумент Сухе охмелення в технології пива(2022) Мучич, Тетяна Валентинівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Куц, Анатолий МихайловичХміль – один з основних і незамінних видів сировини для виробництва пива. Завдяки наявності специфічних речовин яких немає жодна інша рослинна, він надає пиву приємного гіркого смаку і хмелевого аромат, поліпшує піноутворення та піностійкість напою і підвищує його біологічну стійкістьДокумент Impact of lyophilization on the chemical composition and metabolic activity of plant extracts(2024) Bondar, Hanna; Grynevych, OksanaOne of the effective methods for preserving the quality and shelf life of plant extracts is the lyophilization technology, where the solvent is removed at low temperatures under vacuum by sublimation. A search and analysis of scientific works were conducted regarding the advantages and disadvantages of lyophilization and its influence on the composition of secondary metabolites in plant extracts. Lyophilization is widely used for concentrating extracts, preserving their properties, and extending their shelf life in the pharmaceutical, food, and chemical industries. Among the disadvantages are high costs for equipment, energy, and labor resources. Lyophilization may reduce the amount of volatile compounds or decrease the metabolic activity of components, which is particularly relevant in the pharmaceutical and food industries. In a study of lyophilization of root extracts, it was found that 7% of wheat metabolites are lost, and 43% exhibit modified activity. Comparison of different drying methods showed that oven drying post-extraction leads to a loss of up to 27% of metabolites in aqueous extracts, while in 50% ethanol extracts, the losses are only 3%. Research on the impact of lyophilization on the composition of metabolites and their biological activity remains relevant.Документ The technology of selecting and applying food additives(2023) Shumylo, Oleksiy; Tymchuk, AllaIn modern conditions, the use of various food additives is promising. All sectors of the food industry utilize a wide range of these substances and their compositions. Therefore, the study of issues related to the selection and application of food additives is relevant.