Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Використання комплексу β-циклодекстрину з йодом в складі м’ясних кулінарних виробах
    (2022) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Мороз, Дар'я Олексіївна; Пасічний, Василь Миколайович
    Описано вплив на функціонально-технологічні покзники м’ясних систем внесенням комплексу β-циклодекстрину з йодом.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад фрикадельок та фаршевих систем з вмістом β-циклодекстрину з йодом
    (2022) Пасічний, Василь Миколайович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна
    Представлено результати досліджень м’ясних систем з вмістом β-циклодекстрину з йодом.
  • Ескіз
    Документ
    Вміст йоду в комплексах циклодекстрину з йодом
    (2022) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович
    Описано результати досліджень вмісту йоду у комплексах циклодекстрину з йодом методом титрування.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад фрикадельок та фаршевих систем з вмістом β-циклодекстрину з йоду
    (2021) Пасічний, Василь Миколайович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна
    Проведего дослідження функціонально-технологічних показників фаршевих систем для фрикадельок з м'яса курчат-бройлерів з та без додавання комплексу β-циклодекстрину з йодом.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження хімічного складу фрикадельок та фаршевих систем з вмістом β-циклодекстрину з йодом
    (2021) Пасічний, Василь Миколайович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна
    Проведено дослідження хімічного складу фрикадельок у склад якоих входили β-циклодекстрин з йодом. Метою даного дослідження є отримання м’ясного виробу підвищеної харчової та біологічної цінності та високими споживчими властивостями.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи подолання йододефіциту у дітей
    (2020) Савич, Сергій Валентинович; Микиша (Жвава), Марія Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    В роботі було розроблено ряд продуктів з поєднанням овочевої та фруктової сировини та морської капусти. Розроблені страви можуть бути рекомендовані до вживання дітям з йодною недостатністю та захворюваннями щитовидної залози. The paper was developed a number of products with a combination of vegetable and fruit raw seaweed. Developed dishes can be recommended for use in children with iodine deficiency and thyroid disease.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив комплексу β-циклодекстрину з йодом на м’ясні тефтелі
    (2020) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Камлай, Іванна Сергіївна; Пасічний, Василь Миколайович
    Попередньо було досліджено і встановлено, що синтезований комплекс β-циклодекстрину з йодом має здатність покращувати йодний статус в організмі людини при вживанні збагачених ним ковбасних виробів. Для розширення асортименту продукції та дослідження їх властивостей було досліджено тефтелі з різних видів м’яса в томатному соусі з додаванням та без комплексу β-циклодекстрину з йодом. Базовою є рецептура тефтелей з яловичини. Для порівняння та визначення кращого за своїми властивостями продукту були внесені деякі зміни до рецептури і приготовлено 5 різних за типом м’яса тефтелей у соусі. Рецептури від базової відрізнялися типом м’яса та наявністю або відсутністю сухої сироватки чи білкового стабілізатора. Приготування томатного соусу відбувалося за вже існуючою технологією. Доведено відсутність негативного впливу внесення комплексу з йодом на функціонально-технологічні показники тефтелей. It has been previously investigated and established that the synthesized complex of β-cyclodextrin with iodine has the ability to improve iodine status in humans when consuming sausage products enriched with it. To broaden the range of products and to study their properties, meatballs of various types of meat were studied in tomato sauce with and without iodine-complexed β-cyclodextrin. The basic is the recipe for beef meatballs. In order to compare and determine the best product properties, some changes were made to the recipe and 5 different meatballs in the sauce were cooked. The recipes from the basics differed by the type of meat and the presence or absence of dry whey or protein stabilizer. The preparation of tomato sauce was done using already existing technology. The absence of a negative effect of the introduction of complex with iodine on the functional and technological parameters of meatballs is proved.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення варених ковбасних виробів β-циклодекстрин-йодом
    (2016) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович; Пасічний, Василь Миколайович; Литвяк, Володимир Володимирович
    Лабораторними методами було досліджено і визначено ступінь утримання йоду під час технологічної обробки та його рівномірний розподіл всередині харчової матриці. Для визначення ефективності збагачення вареного ковбасного виробу, була виготовлена партія ковбасних виробів для проведення клінічних досліджень серед обраної групи в 31 особу, які включили визначення йоду в сечі, визначення вмісту тиреотропного гормону, вільного тироксину та розміру щитовидної залози до і після вживання порції продукту, який містив 100 мкг йоду. В результаті проведених досліджень було визначено, що вживання вареного ковбасного виробу, збагаченого отриманим нами комплексом, у кількості, яка складає добову потребу в йоді, помітно підвищує йодний статус, що показують результати йодурії.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив дієтичної добавки "Ламідан" та цикорлакту на мінеральний склад та органолептичні показники нових пастильних кондитерських виробів
    (2010) Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія Петрівна; Лізогуб, Віра
    У статті проаналізовано ряд об’єктивних факторів проблеми йододефіциту, розглянуто доцільність використання у складі кондитерських виробів дієтичної добавки „Ламідан” та цикорлакту для створення нових пастильних виробів оздоровчого спрямування. Встановлено раціональні співвідношення компонентів та їх вплив на мінеральний склад нових продуктів, органолептичні властивості та оздоровчий ефект. The objective factors of the problem iodine deficit is analysed in the article. It also describes the use expedience of dietary addition of „Lamidan” and of Tsikorlakt in composition of confectionery products to form new pastila wares of health direction. Rational correlations of components and their influence are set in mineral structure of new products, органолептичні properties and health effect.
  • Ескіз
    Документ
    Дефіцит йоду обумовлює зниження інтелектуального потенціалу населення
    (2009) Коневська, І. Р.; Заєць, Віра Анатоліївна
    Вже доведено, що йод нейтралізує дію радіації, має антимікробні, антивірусні і протигрибкові властивості. Зокрема він має такі універсальні властивості: швид¬ко проникає до клітини, виводить із кро¬ві антитіла, які знищують червоні кліти¬ни крові, а також виводить токсини із організму. Йод в організм людини повинен над¬ходити постійно і в необхідній кількості протягом усього життя. Це було передбачено природою і тільки для цього хімічного елементу був створений спеціальний орган - щитовидна залоза - одна із найважливіших складових ендокринної системи людини. It is already well-proven that an iodine neutralizes the action of radiation, is antimicrobial, anti-virus and antifungal characteristics. In particular he is such universal characteristics: quickly gets to the cage, destroys from blood antibodies that destroy the red cages of blood, and also destroys toxins from an organism. An iodine in the organism of man must come constantly and in a necessary amount during all life. It was envisaged by nature and only for this chemical element the special organ - thyroid was created - one of major constituents of the endocrine system of man.