Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Нейронечіткі алгоритми для управління бродильним процесом в пивоварному виробництві
    (2019) Місюра, Максим Дмитрович
    Запропонована комп’ютерно-інтегрована система управління виробництвом, де у вузлах верхніх рівнів буде відбуватися обробка ситуацій та вибір рішення на основі нейронечітких алгоритмів та сценарію з використанням різних обчислювальних ресурсів, в тому числі тих, що виконані в середовищі Matlab з Fuzzy logic Toolbox, ANFIS. A computer-integrated production management system is proposed where the top-level nodes will process situations and select solutions based on neural algorithms and scripts using various computational resources, including those executed in the Matlab environment with Fuzzy logic Toolbox, ANFIS.
  • Ескіз
    Документ
    Реалізація комп’ютерно-інтегрованого управління для хлібопекарського виробництва
    (2018) Місюра, Максим Дмитрович
    В даній роботі запропоновано нове рішення задачі підвищення техніко-економічних показників функціювання хлібопекарського виробництва шляхом створення автоматизованої системи управління на основі інтелектуальних алгоритмів з урахуванням основних властивостей як складного об’єкта управління. In this paper, a new solution is proposed to increase the technical and economic performance of baking production by creating an automated control system based on intelligent algorithms taking into account the main properties as a complex control object.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нейронечітких алгоритмів у хлібопекарному виробництві
    (2017-11-22) Тимохін, Денис Владиславович; Місюра, Максим Дмитрович
    Останнім часом набувають популярності інтелектуальні системи управління системами автоматизації в якості приймання рішень або ж виконань вузького кола завдань. Серед різних методів та алгоритмів виділяють підходи з використанням нейронних, нечітких та нейронечітких алгоритмів. В роботі пропонується використання нейронечітких алгоритмів для вирішення проблем на лініях (ділянках) хлібопекарного виробництва. Очікуваним результатом по закінченню дослідження буде створена структура комп’ютерно-інтегрованого управління, розроблені алгоритми управління на базі нейронечітких систем. In recent years, intellectual automation control systems are becoming increasingly popular as decision-making or execution of a narrow range of tasks. Among the various methods and algorithms, approaches are selected using neural, fuzzy and neuron-fuzzy algorithms. The paper proposes the use of neuron-fuzzy algorithms to solve problems on the lines (areas) of baking production. Expected result at the end of the study will be created the structure of computer-integrated control system, developed management algorithms based on neuron-fuzzy systems.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуальні алгоритми для управління технологічними процесами заморожування овочів
    (2017) Місюра, Максим Дмитрович
    В даній роботі запропоновано нове рішення задачі підвищення техніко-економічних показників функціонування заморожування овочів шляхом створення автоматизованої системи управління на основі інтелектуальних алгоритмів з урахуванням основних властивостей як складного об’єкта управління. In this paper a new solution of the problem of increasing the technical and economic parameters of the freezing of vegetables is proposed by creating an automated control system based on intelligent algorithms taking into account the main properties as a complex control object.
  • Ескіз
    Документ
    Флікер-шумова спектроскопія для системи управління технологічними комплексами
    (2015) Місюра, Максим Дмитрович
    Сутність флікер-шумової спектроскопії підходу полягає в приданні інформаційної значущості нерегулярно аналізованих сигналів - сплесків, стрибкам, зламів похідних різних порядків на кожному просторовому, тимчасовому або енергетичному рівнях ієрархічної організації досліджуваних систем. The essence of flicker noise spectroscopy approach is the importance attached to information regularly analyzed signals - bursts, jumps, breaks derivatives of different orders for each spatial, temporal or energy levels of the hierarchical organization of the systems.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасна автоматизація технологічним комплексом виробництва пива
    (2014) Місюра, Максим Дмитрович
    Сучасний стан у пивоварній промисловості характеризується застосуванням передових технологій, устаткування та мікропроцесорної техніки і комп'ютерних технологій. Разом з тим, відсутній комплексно-інтегрований підхід, не розглядається синергія процесів, не враховується невизначеність, в тому числі і ситуаційна. Все це приводить до зниження ефективності управління пивоварним виробництвом в порівнянні з витратами на ресурси, що використовуються. The current state of the brewing industry is characterized by the use of advanced technology, equipment and microprocessor technology and computer technology. However, no comprehensive, integrated approach is not considered a synergy process is not considered uncertainty, including situational. All this leads to lower efficiency of the brewing industry in comparison to the cost of resources.
  • Ескіз
    Документ
    Підсистема управління якістю в автоматизації хлібопекарської промисловості
    (2014) Місюра, Максим Дмитрович
    Хлібопекарська промисловість, як одна із провідних галузей харчових виробництв. Якість сировини, що надходить на виробництво, повинна відповідати вимогам діючої нормативно-технічної документації. 3береження якості харчових продуктів, значною мірою залежить від виду i якості сировини, упакування i стану тари, транспортування і зберігання. Технологічна схема виготовлення хліба складається з шести етапів: прийом і зберігання сировини, підготовка сировини, приготування тіста, оброблення тіста, випічка, охолодження і зберігання.Хлебопекарная промышленность, как одна из ведущих отраслей пищевых производств. Bakery industry as one of the leading sectors of food production. The quality of incoming raw materials for production, must meet requirements of the applicable specifications and technical documentation. 3berezhennya Food Quality products largely depends on the type i as a raw material, packing condition i packaging, transport and storage. Technological scheme of making bread consists of six stages: receipt and storage of raw materials, training materials, dough, cutting dough, baking, cooling and storage.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи керування процесами виробництва пива
    (2005) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Розглянуті задачі створення ієрархічних систем керування технологічними процесами виробництва пива. Considered tasks of creation of hierarchical control system by technological processes production of beer.
  • Ескіз
    Документ
    Управління технологічними процесами виробництва пива
    (2004) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Було проведене комп’ютерне моделювання систем управління технологічних процесів виробництва пива: бродіння, гідроліз, фільтрація. Было проведено компьютерное моделирование систем управления технологических процессов производства пива: брожение, гидролиз, фильтрация. It was conducted by computer simulation of control systems of beer production: fermentation, hydrolysis, filtration.
  • Ескіз
    Документ
    Ідентифікація біотехнологічних процесів в пивоварному виробництві
    (2005) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Представлена ідентифікація дозволяє дослідити технологічні процеси з використанням ентропійного та синергетичного підходів до оцінки стану складної системи, що дозволить виявити явища самоорганізації та утворення дисипативних структур, визначити атрактори. Submitted identification allows to investigate processes using entropic and synergistic approaches to the assessment of a complex system that will detect the phenomenon of self-organization and the formation of dissipative structures, identify attractors.