Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Документ
    Застосування інструментів Lean-мислення для релокації операторів ринку харчової продукції під час повномасштабного вторгнення
    (2024) Сокол, Єва Віталіївна; Пащенко, Богдан Сергійович
    Авторами показано, що застосування Lean-мислення у процесі релокації виробничих потужностей допомагає операторам ринку харчової продукції зменшити втрати, пов’язані з їх переміщенням та логістичними викликами, зберегти або навіть підвищити ефективність виробничих процесів у нових екстремальних умовах, підвищити гнучкість та адаптивність компанії до непередбачуваних змін на ринку, оптимізувати витрати і запаси, зосередивши ресурси на ключових виробничих процесах, що, в свою чергу, доводить дієвість його інструментів для підприємств харчової галузі, які стикаються з подібними викликами під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.
  • Ескіз
    Документ
    Експертиза свинини на початкових етапах виробництва м’ясних продуктів
    (2024) Сокол, Єва Віталіївна; Пащенко, Богдан Сергійович
    У роботі досліджено, що за затвердженою технологією отримання свинини виділяють 12 основних етапів, включаючи реалізацію сировини у роздрібній торгівельній мережі. З 12-ти етапів виділяються 10, під час проведення яких можливе виникнення різного роду ризиків - виокремлено 10 критичних контрольних точок. Усі три групи ризиків (фізичні, хімічні, біологічні) притаманні етапам зберігання, транспортування та реалізації. Найбільш поширеним ризиком є біологічний, виникнення який притаманний всім 10-ти критичним контрольним точкам.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив виду пакувального матеріалу на показники якості хлібобулочних виробів в залежності від терміну зберігання
    (2024) Власюк, Євгенія Михайлівна; Пащенко, Богдан Сергійович
    У роботі показано, що пакувальний матеріал створює істотний вплив на показники якості хлібобулочних виробі, а вибір його типу залежить насамперед від тривалості зберігання.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу зберігання готової продукції у складському приміщенні м’ясопереробного підприємства за допомогою інструментів LEAN-мислення
    (2024) Панченко, Дмитро; Пащенко, Богдан Сергійович
    Використання інженерно-технологічних підходів із застосуванням Lean-інструментів для оптимізації процесу передреалізаційного зберігання готової продукції на м ’ясопереробному підприємстві призводить до покращення ефективності виробництва, підвищення якості продукції та зменшення втрат часу. При цьому будь-які зміни та покращення впроваджуються з урахуванням усіх вимог систем безпечності та якості.
  • Ескіз
    Документ
    Методи мікробіологічного контролю при виробництві стегон курячих в кисло-солодкому маринаді
    (2024) Салата, Віктор Вікторович; Пащенко, Богдан Сергійович
    Розглянуті методи визначення вмісту Salmonella у технологічному процесі виготовлення стегон курячих в кисло-солодкому маринаді, що мають ряд переваг та недоліків.
  • Ескіз
    Документ
    Lean-мислення як запорука конкурентоспроможності та стабільності операторів ринку харчової продукції України
    (2024) Слободенюк, Сергій; Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі показано, що Lean-виробництво дозволяє усунути втрати, які не створюють цінності для споживача, і тим самим підвищити конкурентоспроможність оператора ринку харчової продукції
  • Ескіз
    Документ
    Основні проблеми впровадження Lean-виробництва на харчових підприємствах
    (2022) Анісімова, Варвара Володимирівна; Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі розглянуто, що в контексті сучасного розвитку існує 4 області проблем, з якими стикаються харчові підприємства при впровадженні принципів Lean-виробництва. В основі ефективного впровадження вказаної методології на підприємстві лежить філософія, яка передбачає глибоку і усесторонню культурну трансформацію, зокрема у мислені персоналу. Доведення цілей до кожного робітника активізує людей до виконання роботи і спонукання до відповідальності, а також створення цінності виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Аспекти впровадження системи менеджменту безпечності при виробництві хліба житньо-пшеничного на харчових підприємствах
    (2022) Олефіренко, Анастасія Дмитрівна; Пащенко, Богдан Сергійович
    Показано, що впровадження та функціонування системи менеджменту безпечності зокрема при виробництві хліба житньо-пшеничного є ефективною запорукою створення продовольчої безпеки населення країни особливо в умовах воєнного часу. Це створює сприятливі умов для подальшого розвитку та виходу із неминучої продовольчої та економічної кризи, що може загрожувати держави та населенню в сучасній геополітичній обстановці.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні аспекти дистанційного навчання в умовах сучасних викликів
    (2022) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Евгеній Васильович
    Представлено елементи інноваційних інформаційно-комунікаційних технологій створення тавпровадження новітніх технологій навчання. Розглянуто особливості ефективного впровадження основних елементів дистанційного навчання в освітній процес з врахуванням існуючих викликів (військовий стан, пандемія та ін.). Розроблено структурну схему взаємодії суб’єктів та елементів дистанційної освіти. На основі практичного досвіду виконано аналіз причин виникнення труднощів та способів подолання негараздів при впровадженні інформаційно-комунікаційні технології у дистанційне навчання. Представлено результати щодо інтеграції інноваційних технологій в освітній процес з метою підвищення результативності навчання у дистанційному режимі.
  • Ескіз
    Документ
    Система упорядкування 5S як інструмент Lean-виробництва харчової продукції
    (2023) Шинкарюк, Крістіна Валеріївна; Пащенко, Богдан Сергійович
    Авторами показано, що застосування кроків системи 5S спрямоване на належну організацію робочого місця, тобто забезпечення виконання належної практики виробництва, збереження стандартизованих умов роботи та зберігання засобів праці / інвентарю, а також підтримання дисципліни, що є обов’язковою умовою. Реалізація цих кроків на систематичній основі дає змогу не просто поліпшити середовище виробництва харчової продукції, але й формує підґрунтя для ретельного розроблення та послідовного дотримування правил здійснення виробничих процесів. Це необхідно для правильного діагностування проблем якості та їх усунення з мінімальними втратами. Така універсальність системи 5S має вирішальне значення для досягнення операційної ефективності виробництва