Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Сорбційні каталітичні завантаження для водопідготовки лікеро-горілчаного виробництва
    (2023) Олійник, Світлана Іванівна; Сіденко, Іван Олегович
    Наведено способи коригування заліза та марганцю у воді, застосування каталітичних активних зернистих завантажень та волокнистих матеріалів
  • Ескіз
    Документ
    Методики прискореного тестування у виробництві напоїв
    (2023) Олійник, Світлана Іванівна; Дороніна, Марта Сергіївна
    Висвітлено методики тестування напоїв у реальному часі, прискорений метод випробування, випробування у термошафі, визначення прискореного проникнення кисню, прогнозованої стійкості лікеро-горілчаних напоїв
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання якості віскі
    (2023) Дороніна, Марта Сергіївна; Олійник, Світлана Іванівна
    Проведено аналіз способів оцінювання віскі. Методи газової та іонної хроматографії є ефективними під час оцінювання якості віскі. Їх застосування дає змогу встановлювати причини утворення помутнінь та осадів у готовій продукції
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження якості - первинний фактор вибору системи водоочищення у технології лікеро-горілчаного виробництва
    (2023) Олійник, Світлана Іванівна; Дулька, Ольга Степанівна; Ядикін, Олексій Сергійович
    Нормативні документи визначають гранично допустимі концентрації вмісту у воді речовин, що встановлюють мікробіологічні, паразитологічні, органолептичні показники, вміст шкідливих хімічних речовин, надходження що утворюються у воді в процесі її обробки в системі водопостачання, а також радіоактивність води. За результатами аналізу можна зробити висновок та уточнити необхідність вдосконалення способу доочищення води, який можу здійснюватися підбором матеріалів для фільтрування та очищення, застосування певних блоків та обладнання
  • Ескіз
    Документ
    Підготовлена вода у технології горілок та горілок особливих
    (2023) Олійник, Світлана Іванівна; Палійчук, Захарій Вадимович
    Оптимізація органолептичних показників досягається шляхом регулювання складу підготовленої води, в межах визначених співвідношень розчинених мікроелементів, а також залежить від якості спирту етилового ректифікованого, застосовуваних інгредієнтів рецептури та інших технологічних факторів
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Для статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв використовують адекватні статистичні методи розходження, щкал та категорій, аналітичні та описові
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до приміщень для підготовки зразків спиртних напоїв та проведення органолептичних досліджень
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Наведено вимоги до приміщення для підготовки зразків спиртних напоїв, приміщення для проведення органолептичних досліджень спиртних напоїв, робочого місця дегустатора
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до способу і порядку подавання зразків спиртних напоїв на дегустацію
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Порядок подавання зразків здійснюють згідно з класифікацією спиртних напоїв в напрямі збільшення міцності, вмісту цукру, летких і екстрактивних речовин в кожній категорії спиртних напоїв згідно з Законом України «Про географічні зазначення спиртних напоїв». У разі малої кількості зразків і дегустаторів порядок подавання зразків може бути збалансований щоб використати однакову кількість разів. У випадку значної кількості зразків порядок подавання зразків може бути довільним
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до методів органолептичних досліджень спиртних напоїв
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Методи органолептичних досліджень спиртних напоїв згідно з ДСТУ ISO 6658 «Дослідження сенсорне. Методологія. Загальні настанови» поділяють на три групи: 1) методи розходжень, які використовують з метою визначення, чи існує між двома зразками органолептичне розходження, 2) методи з використанням шкал і категорій для оцінювання порядку або величини розходжень, або категорій, до яких треба віднести зразки, 3) аналітичні або описові методи, які використовують з метою ідентифікування специфічних органолептичних характеристик, що властиві зразку, в якісному й кількісному відношенні