Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Шляхи утилізації сироватки на молочних заводах(2011) Самсоненко, Марія Олександрівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Сулейко, Тетяна ЛеонідівнаДана характеристика молочної сироватки. Охарактеризовані екологічні проблеми, пов’язані з її скидом у природні водойми. Запропоновані способи утилізації.Документ Дослідження процесів кристалізації молочної сироватки шляхом вибору оптимальних режимів роботи обладнання(2014) Вересоцький, Юрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Ященко, Я. О.З метою забезпечення високої якості та продуктивності при виробництві сухої молочної сироватки на етапі кристалізації в процесі виробництва використовують станції охолодження ВОУ-3 та кристалізатори згущеної сироватки СК 12-5.Документ Застосування реверсивного електродіалізу при знесоленні молочної сироватки(2014) Оліферчук, О. В.; Данилевич, В. П.; Змієвський, Юрій Григорович; Мурашко, М. В.Результати експериментів свідчать що зростання напруги всередині модуля (отже, забруднення мембрани) відбувається на при зменшенні солевмісту дилюату. При подальшій перевірці роботи установки із частою зміною полярності (5 хвилин і менше) можна буде зробити висновок щодо очищення мембран молочною сироваткою та використання змінного струму в очищенні мембран.Документ Researches for capitalization at a higher quality of the whey(2014) Zmievskiy, Yuriy; Mnerie, Alin; Mnerie, Dumitru; Totorean, AlinIn the processing of the milk, the whey is considered in many cases as a product without important value. In recent years it can see the increasingly of the possibilities of superior utilization of the whey. It is recognized for the health benefits of the whey with the both ways for people like prophylactic and also as treatment in the various diseases, including cancer. For greater of the whey value, it can be processed by different technologies in relation with the destination. The paper contains a synthetic overview of the possibilities of recovery of the whey, detailing the use of membrane distillation method for the separation and concentration of whey. For investigation it was applied the method using Russian film composite membranes of the type MFFK-3. For that it has been a study about some influences of natural convention on the specific productivity of the used membranes. The scope of the experiments is the preparation of the membrane distillation (MD) technology for to apply on industry scale for a increasing of the performances of the whey utilizations.Документ Изменения микробиологических показателей творожной сыворотки под воздействием электроискровых разрядов(2013) Чернюшок, Ольга Анатольевна; Кочубей-Литвиненко, Оксана ВалерьяновнаВ статье представлены результаты микробиологических исследований творожной сыворотки, обработанной электроискровыми разрядами с напряжением 30…55 кВ и количеством импульсов от 5 до 25 с шагом 5. Установлено, что рациональным параметром электрогидравлической обработки сыворотки молочной, обеспечивающим наилучший бактерицидный эффект, является напряжение 45кВ с количеством разрядов 25. Использование при обработке напряжения ниже 35 кВ и выше 50 кВ не эффективно. Электроискровая обработка имеет инактивирующее действие на все виды микроорганизмов, которые исследовали, в том числе на плесневые грибы и дрожжи. Article contains microbiological research results of curd whey processed by electric spark discharges with voltage of 30…55kV and impulse quantity ranging from 5 to 25 with a step of 5. It is determined that the most effective (rational) term for curd whey electric hydraulic processing which provides the best bactericidal effect is the voltage of 45 kV and 25 quantity discharge. Whey processing with the voltage below 35 kV or higher than 50 kV is not efficient. Electric spark processing has inactivating impact on all kinds of microorganism subject for research, including mold and yeast.Документ Электрогидравлическая обработка молочной сыворотки(2011) Чернюшок, Ольга Анатольевна; Ардынский, Алексей ВалерьевичВивчено можливість застосування електрогідравлічного оброблення в технології напоїв на основі молочної сироватки для отримання продуктів з підвищеною біологічною цінністю. Изучена возможность применения электрогидравлической обработки в технологии напитков на основе молочной сыворотки для получения продуктов с повышенной биологической ценностьюДокумент Использование лактосбраживающих дрожжей в производстве сывороточно-солодововых напитков(2012) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена ОлександрівнаЭкспериментально исследованы основные показатели брожения сывороточно-солодового сусла с использованием различных штаммов лактосбраживаемых дрожжей. Experimentally the main parameters of fermentation of whey-malt wort with the use of different strains of lactose-fermentation yeast was investigated.Документ Экономические аспекты переработки молочной сыворотки в Украине(2012) Красуля, Елена Александровна; Грек, Елена ВикторовнаВ статье наведен анализ данных по переработке молочной сыворотки в Украине и поиск эффективных путей ресурсоиспользования. In the article cited analysis of data to process breast serum in Ukraine and searching tract uses of resources.Документ Separation of whey by membrane distillation(2011) Zmievskiy, Yuriy; Mironchuk, Valeriy; Kucheruk, DmitriRecently, the studies of membrane distillation process have been ever increasing. This is due to the following benefits: the ability to concentrate the target components to the limit of their solubility at low temperatures, lack of positive pressures and vacuum (except for vacuum membrane distillation) in working chambers, simplicity of construction plants, developed mass transfer area, etc. The aim of present paper was: the identifying of specific performance of membranes dependences on the content of dry matter. В последнее время увеличилось количество исследований процесса мембранной дистилляции. Это обусловлено следующими преимуществами: способность к концентрации целевых компонентов до предела их растворимости при низких температурах, отсутствие избыточного давления и вакуума (за исключением вакуумной мембранной дистилляции) в рабочих камерах, простота конструкции установки, большая площадь массообмена и т.д. Целью настоящей работы было: определение удельной производительности мембран от содержания сухих веществ. Останнім часом збільшилася кількість досліджень процесу мембранної дистиляції. Це обумовлено наступними перевагами: здатність до концентрації цільових компонентів до межі їхньої розчинності при низьких температурах, відсутність надлишкового тиску і вакууму (за винятком вакуумної мембранної дистиляції) в робочих камерах, простота конструкції установки, велика площа масообміну і т.д. Метою цієї роботи було: визначення питомої продуктивності мембран від вмісту сухих речовин.Документ Особенности электродиализной обработки вторичного молочного сырья(2010) Змиевский, Юрий Григорьевич; Мирончук, Валерий Григорьевич; Кучерук, Дмитрий ДмитриевичРассматриваются особенности электродиализной обработки молочной сыворотки. The features of electrodialysis treatment of whey.