Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми та перспективи розвитку молочної галузі України
    (2023) Гарастовська, Альона Вікторівна; Пєтухова, Ольга Михайлівна
    Проаналізовано проблеми та перспективи розвитку молочної галузі України. Охарактеризовано стан молочного скотарства та переробної промисловості. Проаналізовано обсяги експортно-імпортних операцій. Акцентовано увагу на руйнуванні ланцюжків реалізації молока-сировини, готової продукції, цілих молочно-товарних ферм та молокопереробних заводів. Виділено основні проблеми для підприємств молочної галузі на сучасному етапі. Зароблено висновок, що проблеми у молочній галузі є досить масштабними та багатоплановими, і обумовлені не тільки особливостями галузі, а й великою кількістю зовнішніх та внутрішніх факторів. Обґрунтовано, що для вирішення проблем підприємств молочної галузі необхідні інвестиції та підсилення державної підтримки. The problems and prospects of the development of the dairy industry of Ukraine are analyzed. The state of dairy farming and processing industry is characterized. The volumes of export-import transactions were analyzed. Attention is focused on the destruction of chains of sales of raw milk, finished products, entire dairy farms and milk processing plants. The main problems for dairy enterprises at the current stage are highlighted. It was concluded that the problems in the dairy industry are quite large-scale and multifaceted, and are caused not only by the specifics of the industry, but also by a large number of external and internal factors. It is substantiated that investments and strengthening of state support are necessary to solve the problems of dairy enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Техногенна безпека підприємств молочної галузі
    (2016) Безушко, Олеся Василівна; Слободян, Ольга Петрівна
    Причини техногенного отруєння людей, тварин і рослин. The causes of man-made poisoning of people, animals and plants.
  • Ескіз
    Документ
    Роль кваліфікованого персоналу в діяльності підприємств молочної галузі
    (2014) Панюк, Тетяна
    Харчова промисловість України є стратегічно важливою, оскільки підприємства цієї галузі постачають населення необхідними продовольчими товарами, забезпечуючи їх життєдіяльність. Від оптимальної величини кваліфікованого персоналу та ефективного використання в комплексі з іншими ресурсами залежить повноцінне функціонування підприємств молочної галузі. Адже рівень конкурентоспроможності підприємства залежить в більшіймірі від правильного використання трудового потенціалу. Food and Beverage Ukraine is strategically important because companies of this sector of the population supply necessary food products, ensuring their livelihoods. From the optimal value of qualified staff and efficient use in combination with other resources depends on proper functioning of the dairy industry. Indeed, the level of competitiveness of the enterprise depends on the correct use bilshiymiri employment potential.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження системи безпеки продукції на підприємствах молочної галузі
    (2014) Занозовська, Оксана Григорівна
    Харчова промисловість є пріоритетною галуззю в економіці України. Молочна галузь як складова харчової промисловості забезпечує потреби населення в молочних продуктах. Продукція галузі має бути конкурентоспроможною на внутрішньому і зовнішньому ринках, оскільки це пов'язано з продовольчою безпекою. The food industry is a priority sector in the economy of Ukraine. Dairy as part of the food industry provides citizens with dairy products. Products industry must be competitive in domestic and foreign markets, since it is related to food security.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення продовольчої безпеки підприємствами молочної галузі України
    (2014) Якимчук, Тетяна Володимирівна
    Проблеми забезпечення продовольчої безпеки з кожним роком набувають все більшої актуальності у зв'язку з поступовим вичерпанням природних ресурсів на фоні поступового зростання чисельності населення планети. В цих умовах важливим завданням для кожної країни є забезпечення раціонального харчування і здоров'я нації сьогодні і в майбутньому, підвищення соціально-економічного добробуту кожного громадянина через використання відповідних важелів впливу на діяльність підприємств різних галузей.
  • Ескіз
    Документ
    Стратегічний підхід до управління персоналом на підприємствах молочної галузі
    (2014) Панюк, Тетяна
    Вплив інноваційного процесу на виробництво молочної продукції, характеризується високою наукоємністю, пріоритетністю питань якості виробництва. Це потребує кваліфікованого рівня працівників пов'язаного з вимоги до основних характеристик персоналу, а саме : кваліфікації, досвіду роботи та інтелектуального капіталу. Impact of the innovation process for the production of dairy products, characterized by high knowledge intensity, priority on quality production. This requires a skilled level of employees related to the requirements to the basic characteristics of staff, namely: training, work experience and intellectual capital.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку ринку молочної продукції в Україні
    (2014) Керанчук, Тетяна Львівна
    На сучасному етапі в Україні склалися доволі позитивні тенденції в розвитку молочної галузі. Зокрема, останнім часом спостерігається позитивна динаміка нарощування випуску продукції в галузі. Так, за 2013 рік випуск молока пастеризованого зріс на 4%, масла - на 5,2%, кисломолочних сирів - на 73,2%, плавлених сирів - на 9,8%. Незначне зниження обсягів випуску спостерігалося по сичужних сирах - на 3,8% та молоку згущеному - на 2,5%. At the present time in Ukraine there are quite positive trends in the dairy industry. In particular, the recent positive trend observed increase in output in the industry. Thus, for 2013 release pasteurized milk increased by 4%, oil - 5.2%, dairy cheese - at 73.2%, processed cheese - 9.8%. A slight decrease in output was observed in rennet cheese - 3.8% and condensed milk - 2.5%.
  • Ескіз
    Документ
    Роль молочної кооперації в економічному зростанні молочнопереробного виробництва в Україні
    (2014) Копійка, Тетяна Вікторівна; Гаркавко, Віктор Костянтинович
    Сучасний стан молочної галузі в Україні незадовільний і потребує постійного удосконалення технологій, організації та способів ведення господарства. Головна причина кризового стану молочної галузі в Україні полягає у відсутності чітко сформульованої концепції розвитку галузі. The current state of the dairy industry in Ukraine is unsatisfactory and requires constant improvement of technology, organization and methods of farming. The main reason for the crisis state of the dairy industry in Ukraine is the lack of clearly formulated the concept of the industry.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека підприємств молочної галузі
    (2012) Савченко, Олександра Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна
    Значна кількість підприємств харчової і переробної промисловості в технологічному процесі використовують отруйні речовини - аміак, хлор, мінеральні кислоти. В роботі розглянуті основні причини, що можуть призвести до надзвичайних ситуацій техногенного характеру на підприємствах молочної галузі. A large number of food processing industry and in the process using toxic substances - ammonia, chlorine, mineral acids. In work describes the main causes that can lead to man-made emergencies in dairy industry.
  • Ескіз
    Документ
    Запобігання виникненню небезпек на підприємствах молочної галузі
    (2014) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна
    Проводився аналіз небезпеки підприємства молочної галузі на основі розгляду його стан, визначенні можливих аварійних ситуацій, в тому числі і малоймовірних. Визначали наявність небезпечних речовин і матеріалів, небезпечних режимів роботи як обладнання, так і технологічних блоків.