Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Можливості використання продуктів переробки рослинної і молочної сировини у технології м’яснихнапівфабрикатів в тістовій оболонці(2023) Бірюк, Юлія Вікторівна; Резніченко, Марина Віталіївна; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаПід час виробництва заморожених м’ясних напівфабрикатів існує необхідність збереження якості та стабілізації структури посічених м’ясних систем, їх збагачення, шляхом застосування добавок, що зменшували б вплив низьких температур процесу заморожування та регуляції консистенції готових виробів. During the production of frozen meat semi-finished products, there is a need to preserve the quality and stabilize the structure of cut meat systems, enrich them by using additives that would reduce the effect of low temperatures of the freezing process and regulate the consistency of finished products.Документ Продукти переробки насіння промислових конопель для технологій м’ясопродуктів(2021) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичМета досліджень: є розроблення м’ясних виробів із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. The purpose of the research is to develop meat products with the addition of ingredients with a high content of macronutrients.Документ Promising domestic raw materials for use in meat products(2021) Galenko, Oleg; Shapovalov, VladyslavA promising raw material for the production of meat products is hemp seeds - one of the best sources of easily digestible vegetable protein; phytonutrients that maintain the normal condition of tissues, blood vessels, skin cells and internal organs; polyunsaturated fatty acids; vitamins A, D and E and group B, calcium, sodium, iron and dietary fiber. Перспективною сировиною для виробництва м’ясних продуктів є насіння конопель – одне з найкращих джерел легкозасвоюваного рослинного білка; фітонциди, що підтримують нормальний стан тканин, судин, клітин шкіри та внутрішніх органів; поліненасичені жирні кислоти; вітаміни A, D і E і групи B, кальцій, натрій, залізо і харчові волокна.Документ Meat pies with superfoods linen flour(2020) Galenko, Oleg; Golovachko, ValeryToday there is only one plant, 100 g of which is enough to provide a person with full nutrition for the whole day. These are flax seeds. That is why flax seeds and its beneficial properties are so widely used in medicine - in both traditional and folk.Документ Роль дріжджів у виробництві пива(2020) Кошова, Валентина Миколаївна; Козловська, Наталія Ярославівна; Пархоменко, Анастасія МихайлівнаДокумент Використання збагаченого мікроелементами зерна у виробництві ресторанної продукції(2013) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаЗбагачення ресторанної продукції мінералізованим зерном з використанням нових форм мінеральних речовин - в органічно зв’язаній формі, є оптимальним шляхом подолання недостатнього вмісту мікроелементів в раціонах харчування, призначених для масового споживача. Enrichment restaurant mineralized grain products using new forms of minerals - in organically bound form is the best way to overcome the lack of trace elements in the diet intended for the mass market.Документ Використання сублімаційного висушування та дезінтеграційного подрібнення для отримання біодобавок зі збагаченого мікроелементами зерна(2012) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаАналіз стану проблеми перероблення сільськогосподарської сировини з метою визначення перспективних напрямів розвитку технологій отримання високоякісних харчових продуктів показує, що необхідно переходити до створення та впровадження принципово нових технологій. The analysis of problems of processing of agricultural raw materials with the aim of identifying promising directions of development of technologies for producing high quality food products shows that it is necessary to move to the creation and implementation of innovative technologies.Документ Актуальні проблеми фортифікації кондитерських виробів(2014) Шаповалова, Наталія ПетрівнаУ статті висвітлені актуальні проблеми збагачення кондитерських виробів вітамінами, мікроелементами. Представлені основні вимоги та принципи збагачення кондитерських виробів біологічно активних речовин. The article actual problems of enrichment confectionery by vitamins, micronutrients are covered. The main are presented the principle of fortification of confectionery by biologically active agents.Документ Теплова обробка насіння льону як фактор поліпшення його технологічних властивостей(2014) Янюк, Тетяна Іванівна; Корж, Тамара Володимирівна; Потапчук, Ірина ВолодимирівнаЕкологічні проблеми сучасного навколишнього середовища створює додаткове навантаження на організм, а саме на систему антиоксидантного захисту та імунологічної його резистентності. Недостаток мікроелементів в грунті через біохімічні харчові ланцюжки формує аналогічний недостаток мінеральних речовин в харчовому раціоні людини. Оптимізація вітамінного та мінерального забезпечення населення є дуже важливим фактором подтримуванняя здоров'я та працездатності. Встановлено, що ліквідація в харчуванні дефіциту мінеральних речовин знижує тривалість захворювань в 2-3 рази, загальну захворюваність - на 20-30 %. В цій ситуації актуальним є створення нових технологій та асортименту функціональних продуктів харчування, які є ефективним способом забезпечення організму людини необхідною кількістю потрібних інгредієнтів та мікронутрієнтів, які не потребують зміни привичного харчового раціону та способу життя. Ecological problems of the modern environment creates additional stress on the body, namely the antioxidant defense system and its immunological resistance. Lack of trace elements in the soil through biochemical food chain creates a similar lack of minerals in the diet of man. Optimization of vitamin and mineral maintenance of the population is an important factor podtrymuvannyaya health and performance. Established that the elimination of nutritional deficiency of mineral substances reduces the duration of illness by 2-3 times, the overall incidence - the 20-30%. This situation is urgent development of new technologies and range functional foods, which is an effective way to ensure human body the necessary number of necessary ingredients and micronutrients that do not require changes pryvychnoho diet and lifestyle.Документ Використання збагаченого мікроелементами зерна у виробництві кисломолочних напоїв(2013) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаРозроблено рецептуру кисломолочного напою, який матиме комплексний фізіологічний вплив на організм людини, зумовлений дією мікроелементів, вітамінів, амінокислот та інших компонентів рослинного походження, що входять до складу збагаченого мікроелементами зерна. We have proposed a recipe for a new sour milk drink that would have the complex physiological influence on human organism, which would be conditioned by the action of microelements, vitamins, amino acids and other components of plant origin (the ingredients of grain enriched with microelements).