Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Використання рослинних олій у м'ясних паштетах(2020) Камишіна, Аліна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген ОлександровичВивчено можливість використання олій підвищеної біологічної цінності при виробництві паштетів, удосконалення технології виробництва і формування якості готових виробів. Як джерело екзогенних біоантиоксидантів використано лляну, гарбузову, соняшникову та рижієву олії. The possibility of using oils of increased biological value in the production of pastes, improving the production technology and forming the quality of finished products was studied. As a source of exogenous bioantioxidants, linseed, pumpkin, sunflower and castor oils were used.Документ Використання рослинних олій підвищеної біологічної цінності у закладах ресторанного господарства(2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усатюк, Світлана ІванівнаЗапропонована технологія забезпечує не тільки більш повний перехід у олію з рослинної сировини гідрофільних біологічно активних речовин, а й речовин середньої полярності, що дозволяє отримати новий продукт з поліпшеними властивостями. The proposed technology provides not only a complete shift in oil of plant material hydrophilic bioactive substances and substances and medium polarity, which provides a new product with improved properties.Документ Використання наночастинок оксиду алюмінію для очищення рослинної олії від фосфатидів(2012) Ткаченко, Сергій Володимирович; Олішевський, Валентин Вікторович; Носенко, Тамара Тихонівна; Маринін, Андрій ІвановичВ даній роботі досліджено можливість ефективного видалення фосфатидів із рослинної олії з використанням наночастинок оксиду алюмінію отриманих за допомогою хімічного та фізичного способу. This work investigates the possibility of effectively removing phosphatides from vegetable oils using aluminum oxide nanoparticles obtained by chemical and physical method.Документ М’ясомісткі функціональні продукти(2015) Котляр, Євген Олександрович; Топчій, Оксана Анатоліївна; Полумбрик, Максим ОлеговичОстанні досягнення науки про харчування свідчать, що деякі специфічні фізіологічні функції організму можна моделювати і оптимізувати за допомогою харчового статусу і таким чином знизити ризик захворювань і зміцнити здоров’я. Тому, так звана функціональна їжа користується попитом у споживачів і цей сегмент харчової індустрії стрімко розвивається. Функціональні м’ясомісткі продукти, що відповідають потребам споживачів, мають оптимальне співвідношення жирних кислот і стійкі до ліпідного окиснення. Recent advances nutritional science shows that some specific physiological functions of the body can be modeled and optimized using nutritional status and thus reduce the risk of disease and improve health. Therefore, the so-called functional food demand in this segment of consumers and the food industry is developing rapidly. Functional m'yasomistki products that meet the needs of consumers with the optimal ratio of fatty acid and lipid oxidation resistant.Документ Перспективність отримання рослинної олії із насіння SAMBUCUS NIGRA(2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Сідоренко, Таїсія Василівна; Бердашкова, Лілія Олександрівна; Лебідь, A. B.В Україні, як і у всьому світі розвивається ринок органічних продуктів, зростає попит на органічні продукти харчування з Європи, де цей сектор розвивається вже понад ЗО років. У 2009 році компанією Gfk Ukraine було проведено дослідження, яке свідчить про те, що в усіх регіонах України вже є повне розуміння, що таке органічна продукція і бажання таку продукцію споживати. In Ukraine, as well as worldwide growing market for organic products, the demand for organic food in Europe, where the sector is developing for over thirty years. In 2009, Gfk Ukraine, conducted a study that shows that in all regions of Ukraine already has a full understanding of what organic products and the desire to consume such products.Документ Молекулярна рухливість у системах насичених триацилгіцеридів(2014) Алєксєєв, Олександр Миколайович; Алєксєєв, Сергій Олександрович; Грабовський, Ю. Є.; Бохван, С. І.; Лазаренко, Микола Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій ВолодимировичТриацилгліцериди (ТАГ) є головними компонентами природних біологічних ліпідів рослинного, мікробіологічного та тваринного походження. Суміші триацилгліцеридів з різною довжиною радикалів характерні для природних рослинних олій. У харчовій промисловості застосовуються технологічні процеси, зокрема, гідрогенізація, внаслідок якої в молекулах зникають подвійні ковалентні зв'язки між атомами вуглецю і утворюються системи ТАГ з насиченими С-С зв'язками. Інформація про особливості теплофізичних та діелектричних властивостей є важливою для сучасних технологій переробки, використання та контролю якості продукції, що містять ТАГ. Triacylglycerides (TAG) are the main components of biological lipids of plant, microbial and animal origin. Mixtures of different length triacylglycerides radicals characteristic of natural plant oils. In the food industry used processes, including hydrogenation, which resulted in molecules disappear double covalent bonds between carbon atoms and formed TAG system with saturated C-C bonds. Information about the features of thermophysical and dielectric properties is important for modern processing technology, use and quality control of products containing TAG.Документ Фізико-хімічні властивості рослинної олії, вилученої із насіння Sambucus nigra(2014) Сідоренко, Таїсія Василівна; Бердашкова, Лілія Олександрівна; Лебідь, А. В.Властивості олії із насіння чорної бузини не досліджувались, метою даної роботи було вилучити олію та дослідити її фізико-хімічні властивості. The properties of the seed oil of black elderberry are not investigated, the aim of this work was to remove the oil and explore its physical and chemical properties.Документ Дослідження термінів придатності до споживання рослинної олії, підвищеної біологічної цінності(2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаДослідним шляхом було встановлено термін придатності купажованої олії до споживання, який складає 3 місяці з дати розливу. Термін придатності встановлювали за пєроксидним числом, проводячи визначення у сировині та купажованій олії. Empirically been set expiration date Blended oils for human consumption, which is 3 months from the date of bottling. Expiration date set for pyeroksydnym number, spending determination in raw materials and Blended oils.Документ Рослинні олії як важливе джерело насичених жирокислот(2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Смірнова, Єлизавета СергіївнаДокумент Технология растительного масла, обогащенного биологически активными веществами пряно-ароматического сырья(2013) Усатюк, Светлана Ивановна; Пелехова, Любовь Сергеевна; Чернякова, Татьяна ЯковлевнаВ материалах представлены результаты научных исследований по обогащению растительных масел биологически активными веществами пряно-ароматического сырья. The materials deals with the results of scientific research on the enrichment of vegetable oils with biologically active substances of spicy and aromatic raw materials.