Підручники

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7506

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 74
  • Ескіз
    Документ
    Світовий ринок товарів та послуг
    (2009) Мазаракі, Анатолій Антонович; Воронова, Євгенія Миколаївна; Юхименко, Володимир Васильович; Чаус, Ірина Володимирівна; Ващенко, Н. П.; Мельник, Тетяна Миколаївна; Шпарага, Тетяна Іліодорівна; Софіщенко, Ірина Ярославівна; Донченко, Олексій Олександрович; Гладкий, Олександр Віталійович; Головня, Юлія Ігорівна; Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Манжалій, С. М.
    Підручник присвячений теоретичним засадам формування світових товарних ринків, характеристиці світових товарних ринків. Проаналізовано різні класифікації світових товарних ринків, запропоновано авторський підхід щодо товарно-галузевої структурисвітового ринку. Висвітлено роль та місце України на світових ринках, представлено аналіз потенційних можливостей інтеграції України до конкурентного товарного ринку.
  • Ескіз
    Документ
    Основи підприємництва
    (2019) Валінкевич, Наталія Василівна; Біляк, Т. О.; Бірюченко, С. Ю.; Бужимська, Катерина Олександрівна; Виговський, В. Г.; Данкевич, Андрій Євгенович; Денисюк, О. Г.; Кучменко, В. О.; Корнійчук, Ангеліна Анатоліївна; Овандер, Н. Л.; Оверчук, А. В.; Орлова, К. Є.; Павлова, С. І.; Саннікова, С. Б.; Ткачук, Ганна Юріївна; Юрківський, О. Й.
    У підручнику висвітлено теоретичні та правові основи здійснення підприємницької діяльності в Україні, дано характеристику основним видам підприємницької діяльності, розглянуто механізми управління та регулювання підприємництва в Україні
  • Ескіз
    Документ
    Інженерна екологія
    (2019) Ісаєнко, Володимир Миколайович; Бабікова, Катерина Олександрівна; Саталкін, Юрій Миколайович; Романов, Микола Сергійович
    У другому виданні підручника розглянуто актуалізовану базову міждис- циплінарну систему теоретичних, методологічних та технологічних знань з інженерної екології для підготовки інженерів синергетичної інноваційної компетентності з орієнтацією на тенденції глобального інноваційного та екологічного імперативів на період до 2030–2050 років; моделі технологіч- ного синергізму четвертої промислової революції. Висвітлено синергетичні основи екологічної інженерії сталого розвитку, системної інженерної еко- логізації виробництва, інфраструктур з посиланням на закордонний досвід та вітчизняні проблеми; розглянуто системну модель екологічно чистого підприємства повного життєвого циклу продукції; аерокосмічні технології екологічної інженерії. Наведено рекомендовані переліки структурних скла- дових професійних компетенцій за спеціальністю «Інженерна екологія» з метою сприяння формуванню моделей інтегрованої інженерно-екологічної компетентності фахівців різної галузевої спеціалізації. Для освітнього ступеня магістра інженерної міждисциплінарної освіти, систем післядипломної освіти та самоосвіти. Буде корисним для виклада- чів закладів вищої освіти у проектуванні інтегрованих моделей професійної компетентності випускників.
  • Ескіз
    Документ
    Логістика
    (2018) Марченко, Валентина Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У підручнику викладено методологічні основи логістики та розкрито сутність основних її функціональних процесів. Розглянуто базові поняття логістики та охарактеризовано компоненти логістичної системи підприємства. Розкрито способи організації базових логістичних операцій та представлено показники оцінювання ефективності виконання логістичних функцій. The textbook outlines the methodological foundations of logistics and reveals the essence of its main functional processes. The basic concepts of logistics are considered and the components of the logistics system of the enterprise are characterized. The methods of organization of basic logistics operations are revealed and the indicators of evaluation of efficiency of performance of logistic functions are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні та методичні засади визначення збитків, завданих неправомірним використанням прав на об’єкти інтелектуальної власності
    (2018) Андрощук, Георгій Олександрович; Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Прохоров-Лукін, Григорій Вікторович; Шульпін, Ігор Леонідович
    Наведено теоретико - правові засади визначення збитків, завданих неправомірним використанням прав на об’єкти інтелектуальної власності, обґрунтування методичних підходів визначення збитків для покращення судової практики, порівняння відшкодування збитків при порушенні прав інтелектуальної власності в країнах ЄС з вимогами в Україні, закордонний досвід відшкодування збитків з використанням подвійного розміру ліцензійних відрахувань та збитки від дій патентних тролів.Науково-практичне видання розраховане на науковців, аспірантів, спеціалістів з юридичних та економічних спеціальностей, судових експертів, які пов’язані з дослідженнями у сфері інтелектуальної власності.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні технології молочних продуктів
    (2018) Савченко, Олександр Аркадійович; Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна
    У підручнику наведено характеристику молочної сировини для сучасних молочних продуктів. Представлено способи оброблення як сировини, так і різних складових молочного походження. Особливу увагу приділено опису ефективних пакувальних рішень для збереження якості та безпечності сучасних молочних продуктів. Розглянуто технології питних видів молока, кисломолочних продуктів та замінників незбираного молока. Коротко описані сучасні технології виробництва молочно-білкових концентратів з використанням згущення та сушіння або баромембранного оброблення. The textbook describes the characteristics of dairy raw materials for modern dairy products. Presented are methods of processing both raw materials and various components of milk origin. Particular attention is paid to the description of effective packaging solutions for preserving the quality and safety of modern dairy products. The technologies of drinking types of milk, dairy products and substitutes of whole milk are considered. The modern technologies of production of milk and protein concentrates with the use of condensation and drying or baromembrane treatment are briefly described.
  • Ескіз
    Документ
    Податки. Податкова система
    (2018) Бойко, Світлана Василівна
    у розділі розкрито економічну сутність податків, визначено елементи податку, принципи побудови податкової системи, особливості загальнодержаних та місцевих податків. In the section economic essence of taxes, the elements of the tax, the principles of the tax system, the features of national and local taxes are disclosed.
  • Ескіз
    Документ
    Бюджет. Бюджетна система
    (2018) Юхименко, Петро Іванович; Бойко, Світлана Василівна; Голубка, С. М.
    У розділі визначено соціально-економічну сутність, необхідність та призначення бюджету, принципи побудови бюджетної системи, бюджетний процес в Україні, а також видатки бюджету, його доходи та їх класифікацію.The section defines the socio-economic essence, the necessity and purpose of the budget, the principles of budget system construction, the budget process in Ukraine, as well as budget expenditures, their revenues and their classification.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційне обладнання молокопереробних підприємств
    (2019) Бабанов, Ігор Геннадійович; Гавва, Олександр Миколайович; Бабанова, Олена Ігорівна; Житнецький, Ігор Володимирович; Ястреба, Сергій Петрович
    Підручник призначений для поглибленого вивчення дисципліни «Інноваційне обладнання галузі» студентам освітнього ступеня магістр, які навчаються за освітньою програмою «Інжиніринг харчових виробництв». Зміст представленого рукопису підручника відповідає освітньо-професійній програмі підготовки студентів, які навчаються за напрямом 133 «Галузеве машинобудування», в яку входить дисципліна «Технологічне обладнання галузі». Запропонований варіант підручника складається з окремих розділів, взаємопов’язаних між собою. Інформація надана від загальної до конкретної. Кожен розділ присвячений окремій групі технологічного обладнання для перероблення молока: виготовлення окремих видів молочної продукції із застосуванням сучасного обладнання та раціональних способів виробництва. The textbook is intended for in-depth study of the discipline "Innovative equipment of the branch" for students of educational degree, who are studying under the educational program "Engineering of food production". The content of the submitted manuscript of the textbook corresponds to the educational and vocational training program of students studying in the direction 133 "Sectoral engineering", which includes the discipline "Technological equipment of the industry". The proposed version of the textbook consists of separate sections interconnected. Information is from general to specific. Each section is devoted to a separate group of processing equipment for milk processing: the production of certain types of dairy products with the use of modern equipment and rational methods of production.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективні технологічні процеси виробництва нових продуктів та дієтичних добавок
    (2018) Українець, Анатолій Іванович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій, підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню студентами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення сільськогосподарської, лікарської сировини та вторинних сировинних ресурсів на готові продукти, які відповідають головному призначенню – повноті задоволення детермінованого споживача комплексом і оптимальним співвідношенням нутрієнтів для підтримання адекватного матеріального та енергетичного балансу організму. Новизна концепції підручника полягає в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України.