Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів (Патент на винахід № 114358)(2017) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Турчун, Олена ВолодимирівнаСпосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів шляхом адсорбції шунгітом фракції 1-2 мм у співвідношенні адсорбент:водно-спиртовий розчин 1:10 - 1:20, тривалість процесу - 10-20 хв.Документ Спосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів (Патент на корисну модель № 105279)(2016) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Турчун, Олена ВолодимирівнаСпосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів шляхом адсорбції шунгітом фракції 1-2 мм у співвідношенні адсорбент:водно-спиртовий розчин 1:10 - 1:20, тривалість процесу - 10-20 хв.Документ Спосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 94899)(2014) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій ПетровичСпосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, що передбачає оброблення відпрацьованого адсорбенту, яке проводять перегрітою парою при температурі 120…180°С протягом 14…40 хв.. A method of regenerating a carbonaceous natural mineral shungite comprising spent adsorbent treatment which is conducted with superheated steam at a temperature of 120 ... 180 ° C for 14 ... 40 min ..Документ Лінія виробництва проясненого яблучного соку (Патент на корисну модель №45122)(2009) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила МиколаївнаЛінія виробництва проясненого яблучного соку, що складається з послідовно встановлених після пресування збірника соку: сита-стікача, проміжної ємності, декантатора, фільтрпреса, збірників очищеного соку і відпрацьованого адсорбента, відцентрового насоса, яка відрізняється тим, що після проміжної ємності встановлюється адсорбер з паровою сорочкою і перемішуючим пристроєм. Production line enlightened apple juice, consisting of successively installed after pressing juice collector: screen-stekatelya, intermediate vessel, decanter, filterpress, collected and purified juice spent adsorbent, a centrifugal pump, which is characterized in that after the intermediate container set adsorber with steam jacketed stirrer.Документ Спосіб прояснення яблучного соку (Патент на винахід № 95728)(2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила МиколаївнаСпосіб прояснення яблучного соку, що передбачає комбіноване оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що яблучний сік спочатку піддають адсорбційному очищенню палигорськітом фракції 2,0-3,0 мм концентрацією 2,5-3,3% мас. % при температурі 60-80ºС протягом 20-30 хв., а потім обробляють ферментним препаратом Фруктозимом Р у кількості 0,005-0,01%, тривалістю 1,0-1,5 год при температурі соку 45-50ºС. Method clarification of apple juice that provides the combined processing of apple juice, which is characterized in that apple juice is first subjected to purification adsorbed palygorskite fraction 2.0-3.0 mm 2,5-3,3 wt% concentration. % At a temperature of 60-80 º C for 20-30 min., And then treated enzyme preparation Fruktozymom P in quantities 0,005-0,01%, lasting 1.0-1.5 h at a temperature of 45-50 º C the juice.Документ Спосіб прояснення яблучного соку (Патент на винахід № 95727)(2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила МиколаївнаСпосіб прояснення яблучного соку, що передбачає комбіноване оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що яблучний сік спочатку обробляють ферментним препаратом Фруктозимом Р у кількості 0,005-0,01%, тривалістю 1,0-1,5 год при температурі соку 45-50ºС , а потім піддають адсорбційному очищенню палигорськітом фракції 2,0-3,0 мм концентрацією 2,5-3,3% мас. % при температурі 60-80ºС протягом 20-30 хв. Method clarification of apple juice, which provides combined processing of apple juice, which is characterized in that apple juice initially treated enzyme preparation Fruktozymom P 0,005-0,01% in the number, duration of 1.0-1.5 h at a temperature of 45-50 º C juice, and then subjected to purification of palygorskite adsorbed fraction 2.0-3.0 mm 2,5-3,3 wt% concentration. % At a temperature of 60-80 º C for 20-30 minutes.Документ Спосіб просвітлення яблучного соку (Патент на винахід № 93326)(2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Рябченко, Анна ОлегівнаСпосіб просвітлення яблучного соку, що передбачає його адсорбційне оброблення і який відрізняється тим, що як сорбент застосовують шунгіт в концентрації 1,0-2,0 мас. % при нагріванні яблучного соку до 40-60ºС протягом 20-40 хв. Method enlightenment apple juice, which provides its adsorption processing and wherein that as sorbent used zhung in concentration 1.0-2.0 wt. % Apple juice when heated to 40-60 º C for 20-40 minutes.Документ Спосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку (Патент на винахід №93324)(2011) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Криворотенко, Альона ВолодимирівнаСпосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку, що передбачає адсорбційного оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що як реагент використовують природній мінерал – шунгіт – у концентрації 1,5-2,0 мас.% при нагріванні яблучного соку до 40-50ºС протягом 40-60 хв. Method of reducing microbial insemination apple juice, which involves adsorption processing of apple juice, characterized in that the agent uses a natural mineral - shungite - at a concentration of 1.5-2.0 wt.% Apple juice when heated to 40-50 º C for 40 - 60 minutes.Документ Спосіб адсорбційного очищення фруктового соку (Деклараційний патент на корисну модель № 70717)(2004) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій ВеніаміновичСпосіб адсорбційного очищення фруктового соку, що передбачає його обробку природним мінералом при нагріванні, який відрізняється тим, що як сорбент використовують палигорськіт в концентрації 10-20%. Method adsorption purification of fruit juice, which provides its handling of natural minerals when heated, wherein the sorbent use that as palygorskite in a concentration of 10-20%.Документ Спосіб освітлення фруктового соку (Деклараційний патент на винахід № 70641)(2004) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій ВеніаміновичСпосіб освітлення фруктового соку, що передбачає його нагрівання і подальшу обробку сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент застосовують палигорськіт в концентрації 10-20%. A method of fruit juice clarification, comprising heating and its subsequent processing sorbent, characterized in that palygorskite is used as a sorbent in a concentration of 10-20%.