Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
61 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб підготовки бобових для м’ясо-рослинних консервів (Патент на корисну модель № 139157)(2019) Страшинський, Ігор Мирославович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Ришканич, Роман Олександрович; Штельмах, Валерія Леонідівна; Святненко, Роман СергійовичКорисна модель належить харчової промисловості, а саме до м'ясної галузі – технології м'ясо-рослинних консервів. Поставлена задача вирішується тим, що для замочування застосовується попередньо підготовлена пом'якшена вода жорсткістю. Використання для замочування бобових попередньо пом'якшеної води зі зменшеним вмістом солей кальцію і магнію сприяє збільшенню поглинання вологи, що сприяє підвищенню вологоутримуючої здатності білків квасолі і покращення технологічних характеристик готового продукту. The utility model belongs to the food industry, namely to the meat industry - the technology of canned meat and vegetables. The problem is solved by using pre-prepared softened water for soaking. The use of pre-softened water for soaking beans with a reduced content of calcium and magnesium salts increases the absorption of moisture, which increases the moisture retention capacity of bean proteins and improves the technological characteristics of the finished product.Документ Консерва «Гуляш з соєвим текстуратом» (Патент на корисну модель № 127272)(2018) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Мигаль, Артем Юрійович; Грабаровський, Андрій ВолодимировичКорисна модель належить до харчової промисловості, зокрема виробництва м'ясних та м'ясовмісних консервів. В основу корисної моделі поставлена задача – розробити рецептуру консерви гуляш, збагачених клітковиною, для збільшення харчової цінності, зменшити кількість холестерину і насичених жирних кислот. Консерва містить яловичину знежиловану І сорту, цибулю ріпчасту пасеровану, жир свинячий топлений для соусу та бланшування, борошно пшеничне, сіль кухонну, цукор, перець чорний мелений, перець духмяний мелений, лавровий лист, соєвий гуляш, окару, бульйон від варіння кісток, олію соняшникову. The utility model belongs to the food industry, in particular the production of canned meat and meat. The basis of the utility model is the task - to develop a recipe for canned goulash, enriched with fiber, to increase the nutritional value, reduce the amount of cholesterol and saturated fatty acids. Canned food contains skimmed beef of the 1st grade, stewed onion, ghee for sauce and blanching, wheat flour, table salt, sugar, ground black pepper, ground allspice, bay leaf, soy goulash, ocar, bone marrow broth.Документ Консерви других страв в соусі (Патент на корисну модель № 119280)(2017) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Бойченко, Марія Станіславівна; Грабаровський, Андрій Володимирович; Зубаха, Ірина СергіївнаКорисна модель належить до харчової промисловості, зокрема виробництва м'ясних та м'ясовмісних консервів. В основу корисної моделі поставлена задача – розробити рецептуру консервів других страв в соусі, збагачених каротинами, підйому рівня тиреоїдних гормонів, нормалізувати кислотність в організмі людини, підвищити засвоюваність цих продуктів. The utility model belongs to the food industry, in particular the production of canned meat and meat. The basis of the utility model is the task - to develop a recipe for canned main dishes in a sauce enriched with carotene, raising the level of thyroid hormones, normalize the acidity in the human body, increase the digestibility of these products.Документ Спосіб виробництва варених ковбас (Патент на корисну модель № 117461)(2017) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Вишнивенко, Сніжана Валеріївна; Віхоть, Катерина Олександрівна; Іващук, Павло ВасильовичКорисна модель належить до харчової промисловості і може бути використана для виробництва ковбасних виробів. В основу корисної моделі поставлена задача створення способу виробництва варених ковбас з підвищеними функціонально-технологічними показниками використання низькосортної сировини, покращення органолептичних характеристик та якості готових виробів. The utility model belongs to the food industry and can be used for the production of sausages. The basis of the utility model is the task of creating a method of production of cooked sausages with high functional and technological indicators of the use of low-grade raw materials, improving the organoleptic characteristics and quality of finished products.Документ Фаршеві консерви з білковою композицією (Патент на корисну модель № 104138)(2016) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Коломієць, Роман Анатолійович; Стрельченко, Людмила Василівна; Тарадай, Роман СегійовичКорисна модель належить до харчової промисловості і може бути використаний для виробництва фаршевих консервів. В основу корисної моделі поставлена задача розроблення рецептури фаршевих консервів з використанням білкової композиції на основі свинячої шкірки та рослинного білка для збагачення продукту білком та покращення органолептичних характеристик. The utility model belongs to the food industry and can be used for the production of canned minced meat. The utility model is based on the task of developing a recipe for canned minced meat using a protein composition based on pork skin and vegetable protein to enrich the product with protein and improve organoleptic characteristics.Документ Комбінований м’ясний продукт з грибами бланшованими (Патент на корисну модель № 100161)(2015) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Кузьмич, Анатолій Миколайович; Гримайло, Ірина Олегівна; Іжевська, Діана АнатоліївнаКорисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до приготування комбінованого м'ясного продукту з грибами бланшованими. В основу корисної моделі поставлена задача - розроблення рецептури для приготування комбінованого м'ясного продукту з використанням грибної сировини для підвищення органолептичних властивостей продукту і збагачення його вітамінами. The utility model belongs to the meat industry, namely to the preparation of a combined meat product with blanched mushrooms. The basis of the utility model is the task - to develop a recipe for the preparation of a combined meat product using mushroom raw materials to improve the organoleptic properties of the product and enrich it with vitamins.Документ Ковбаса «Куряча» (Патент на корисну модель № 97224)(2015) Пасічний, Василь Миколайович; Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Мозоль, Юлія Василівна; Полумбрик (Іванова), Манєфа МиколаївнаКорисна модель належить до м'ясної промисловості і може бути застосована на м'ясокомбінатах та інших підприємствах харчової промисловості різних форм власності, які виготовляють ковбасні вироби. В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення рецептури ковбас при використанні додаткових джерел білка рослинного походження за рахунок регіональних білкових ресурсів нетрадиційної сировини, яка забезпечувала б одержання нових виробів із збалансованим складом поживних речовин. The utility model belongs to the meat industry and can be used at meat plants and other food industry enterprises of various forms of ownership that produce sausages. The utility model is based on the task of improving the recipe of sausages using additional sources of vegetable protein due to regional protein resources of non-traditional raw materials, which would provide new products with a balanced composition of nutrients.Документ Харчова композиція на основі білкових препаратів (патент на корисну модель 127270)(2018) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Фурсік, Оксана Петрівна; Віхоть, Катерина ОлександрівнаХарчова композиція на основі білкових препаратів містить білок свинячої дерми, суху молочну сироватку, причому додатково містить плазму крові та яєчний альбумін. The food composition based on protein preparation includes pork skin protein, dry whey protein. Additionally contains blood plasma and egg albumin.Документ Вареноковбасний виріб (патент на корисну модель № 127267)(2018) Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій Іванович; Фурсік, Оксана Петрівна; Віхоть, Катерина ОлександрівнаВареноковбасний виріб містить яловичину жиловану першого сорту, свинину жиловану напівжирну та додатково містять м'ясо птиці та білкову композицію. The cooked sausage product includes trimmed first grade beef, trimmed semi-bold pork. Additionally contains poultry meat and protein composition.Документ Варена ковбаса «Молодіжна» (патент на корисну модель № 127271)(2018) Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Анісімова, Анна Вячеславівна; Фурсік, Оксана ПетрівнаВарена ковбаса «Молодіжна» містить яловичину жиловану 1 сорту, свинину напівжирну, соєвий ізолят, харчові волокна, сіль кухонну, цукор-пісок, чорний перець, причому містить сухе молоко, як харчові волокна містить пшеничну клітковину, духмяний перець та часник. The cooked sausage «Molodizhna»includes trimmed first grade beef, trimmed semi-bold pork, soy protein, dietary fiber, salt, sugar, black pepper, and additionally contains milk powder, as the food fiber contains wheat fiber, fragrant pepper and garlic.