Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем (Патент на винахід № 94113)(2011) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана Миколаївна; Кресь, Наталія ВікторівнаРозроблено вершкове масло збагачене спеціально підготовленою добавкою із квіткового пилку. A method for of enrichment of butter additive of pollenДокумент Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 43298 A)(2001) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Гойко, Ірина Юріївна; Ільницька, Людмила Валеріанівна; Гайдамака, Олена АнатоліївнаСпосіб виробництва вершкового масла, що передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, передбачається, що в процесі гомогенізації вносять пектин у кількості 0,3 - 1,8 % вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого пектину змішуванням його у кількості 5 - 10 % до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 65 – 85 °С та наступною витримкою при цій температурі протягом 30 - 90 хвилин, потім приготований розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. A process for butter production provides for obtaining of high-fat cream, normalization, transformation of high-fat cream to butter, homogenization, in doing so pectin is introduced in amount of 0.3-1.8% of its content in butter prepared, it is prepared of dry pectin by mixing thereof in amount of 5-10% of the weight of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk and cream at temperature of 65-85 °C and following maturing at that temperature for 30-90 minutes. Thereafter solution prepared is cooled to homogenization temperature of butter.Документ Спосіб збагачення вершкового масла (Патент на корисну модель № 15838)(2006) Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Вашека, Оксана МиколаївнаДані досліджень показали, що внесення суспензії порошку із рослинної сировини, лецетину та сколотин в процесі гомогенізації дозволяє отримати продукт із лікувально-профілактичними властивостями, а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of a suspension of powder, lecithin and buttermilk in the process of homogenization provides a product with curative properties and improved consistency.Документ Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем (Патент на винахід № 94478)(2011) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана Миколаївна; Кресь, Наталія ВікторівнаДані досліджень показали, що внесення порошку квіткового пилку в процесі виробництва вершкового масла дозволяє отримати продукт покращеної консистенції з лікувально-профілактичними властивостями. These studies have shown that the introduction of powder pollen in the production of butter provides a product improved consistency with curative properties.Документ Спосіб збагачення вершкового масла (Патент на винахід № 6675)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаДані досліджень показали,що внесення суспензії порошку із рослинної сировини, пектину та сколотин в процесі гомогенізації дозволяє отримати продукті з лікувально-профілактичними властивостями,а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of suspension of powdered plant material, pectin and buttermilk in the process of homogenization provides a product with curative properties and improved consistency.Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Патент на винахід № 6678)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаДані досліджень показали, що внесення суспензії порошку із рослинної сировини,інуліну та сколотин в процесі гомогенізації дозволяє отримати продукт із лікувально-профілактичними властиостями,а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of suspension of powdered plant material, inulin and buttermilk during homogenization provides a product with curative vlastyostyamy and improved consistency.Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Патент на винахід № 8349)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Тасенко, Євгенія Петрівна; Карпенко, Петро ОлександровичДані досліджень показали, що внесення еламіну та пектину в вершкове масло надає продукту йодуючі та радіопротекторні властивості і дозволяє отримати масло з гарними органолептичними властивостями. These studies have shown that elamin and pectin in butter provides provides a butter with good organoleptic properties.Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Патент на винахід № 8350)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Тасенко, Євгенія Петрівна; Хомічак, Любомир МихайловичДані досліджень показали, що внесення стевії разом з пектином та цикорієм в вершкове масло надає продукту діабетичні та радіопротекторні властивості і дозволяє отримати масло з гарними органолептичними властивостями. These studies have shown that introduction of stevia with pectin and chicory in butter provides diabetic and radioprotective properties and provides a butter with good organoleptic properties.Документ Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем (Патент на винахід № 95297)(2011) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Махоніна, Марина ЮріївнаДані досліджень показали, що внесення суспензії добавки з насіння льону в процесі механічної обробки пласта масла дозволяє отримати продукт із лікувально-профілактичними властивос-тями, а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of suspension of flax seed supplements during machining oil reservoir provides a product with curative properties and improved consistency.Документ Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем (Патент на винахід № 96219)(2011) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Пилипенко, Наталія ВікторівнаДослідження довели, що внесення квіткового пилку у масло найкраще поєднується саме з медом, адже тоді продукт має лікувально-профілактичні та радіопротекторні властивості. Studies have shown that the introduction of pollen in butter it is best combined with honey, because then the product has medical and radiation protection properties.