Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Визначення швидкості процесу I карбонізації в наближеному до повного витиснення режимі
    (2019) Скорик, Костянтин Дмитрович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович
    У статті представлено результати експериментальних досліджень зміни концентрації гідроксиду кальцію в часі в процесі I карбонізації соку основного вапнування цукрового виробництва. Запропоновано два методи визначення швидкості I карбонізації: прямого диференціювання та графічного диференціювання функції зміни концентрації СаО в часі. Наведено результати розрахунку та вибору проточного дозатора соку основного вапнування, який дав змогу стабілізувати витрату соку на апарат I карбонізації. Розроблено конструкцію експериментальної установки, яка забезпечує режим поступового зниження лужності соку від початкового до кінцевого значення. В комірках між масообмінними насадками гідродинамічний режим близький до повного перемішування. Отримано величину середнього часу перебування соку в колоні.Results of determination and mathematical description of the dynamic profile of non-filtered juice alkalinity in the apparatus were also used. Convergence of results is quite satisfactory if one compares function values obtained by two methods: approximation using least-squares procedure with derivation after that and graphic differentiation. It gives possibilities to select one of these methods to determine process velocity during study of stepwise carbonation. It is seen from the function diagram that three carbonation periods with stepped alkalinity decrease could be characterized with three linear parts for carbonation velocity. It was fulfilled straight-line approximation for graphic dependence of carbonation velocity. It was shown that the process of velocity decrease during three periods of carbonation in this mode could be characterized by proportion 6:3:1. The obtained results were used for development of carbonation method as well as for versions of apparatus implementation of the 1st carbonation process.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення виходу кристалічного цукру
    (2001) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто заходи щодо оптимізації роботи кристалізаційних відділень цукрових заводів. Приділена увага контролю роботи центрифуг, визначенню коефіцієнту нерівномірності кристалів, новим способам заведення кристалічних центрів при уварюванні утфелів. Показано, що ефективні форсунки для пробілювання цукру і автоматизовані системи оброблення утфелів в центрифугах суттєво підвищують вихід кристалічного цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив розбавлення і рН на адсорбцію барвних речовин карбонатом кальцію
    (2004) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Наведено результати досліджень в лабораторних умовах впливу розбавлення і рН на адсорбцию барвних речовин карбонатом кальцію. Знайдено кислотний барвник з незначним індикаторним ефектом у лужних розчинах. Розбавлення системи до 300 % зменшує адсорбцію приблизно на порядок. Встановлено, що при підвищенні рН від 7,5 до 11,7 питома адсорбція барвника карбонатом кальцію зростає у 1,5-1,6 рази. Results are presented of researches in lab conditions of dilution and pH influence on colored matters adsorption by calcium carbonate. Acid coloring agent was found with negligible indicated effect in alkaline solutions. Dilution of system up to 300 % diminishes adsorption nearly by one order. It was determined that pH increase 7.5 to 11.7 elevates specific adsorption of colored agent on carbonate calcium in 1.5-1.6 times.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості роботи кристалізаційних відділень цукрових заводів Канади
    (1997) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто схему відділень, способи фільтрування сиропу, конструкцію та роботу вакуум-апаратів кристалізаційних відділень цукрових заводів Канади. Звертається увага на пробілювання цукру, роботу центрифуг і особливості техно-хімічного і мікробіологічного контролю виробництва. Sugar houses scheme, thick juice filtration methods, design and operation of vacuum pans are discussed in crystallization stations of sugar factories in Canada. Attention was paid to sugar curing, centrifugals operation and peculiarities of techno-chemical and microbiological control of sugar production.
  • Ескіз
    Документ
    Деякі особливості переробки цукросировини врожаю 2010 року
    (2010) Чупахіна, В. П.; Скорик, Костянтин Дмитрович; Галацан, Л. А.
    Розглянуто умови вегетаційного періоду цукрових буряків урожаю 2010 року. Дано рекомендації по технологічним режимам переробки цукрових буряків різної якості. Запропоновано заходи для поліпшення фільтрування соків і сиропу, оптимізації роботи відділень сокодобиванія, сокоочищення і кристалізації. Conditions are discussed of sugar beet vegetation period of crop 2010. Recommendations are presented as for technological regimes of different quality sugar beet processing. Measures are proposed for improvement of juices and thick juice filtration, optimization of operation of extraction, juice purification and sugar house.
  • Ескіз
    Документ
    Методики визначення втрат цукру
    (2006) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто основні причини підвищених втрат цукру в цукровому вирбництві. Наведено перелік сучасних методик визначення втрат у виробництві. Дана інтерпретація результатів аналізів за такими методами: визначення сахарози методом спиртової екстракції, -аміноазоту, молочної кислоти та інших нецукрів дифузійного соку. Main causes of increased losses of sugar are discussed in sugar production. Up-to-date methods list is presented of methods for loses determination in production. Analysis results interpretation is given for the following methods: sucrose determination by the alcohol digestion method, -amino-nitrogen, lactic acid and other nonsugars of raw juice.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний аналітичний контроль якості цукру
    (2006) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто питання гармонізації вимог до якості цукру в Україні з міжнародними вимогами. Звертається увага на необхідність мікробіологічного контролю цукрового виробництва. Наведені деякі особливості проведення вимірюваннь кольоровості і кондуктометричної золи в білому цукрі. Issues are discussed of harmonization of sugar quality requirements in Ukraine with international requirements. Attention was paid to necessity of microbiological control of sugar production. Some peculiarities are presented as for carrying out measurements of color and conductometric ash in white sugar.
  • Ескіз
    Документ
    Окремі заходи щодо покращення фільтрування соків при погіршенні якості цукрових буряків (частина 2)
    (2010) Скорик, Костянтин Дмитрович; Дмитренко, Олександр Устинович
    Показана необхідність використання допоміжних фільтрувальних матеріалів та наведені технічні умови на перліт для цукрової промисловості. Проаналізовано основні технологічні прийоми для покращення фільтрування соків при переробленні цукрових буряків погіршеної якості. It was shown necessity of use of filter aids and perlite technical specifications are presented for sugar industry. It was analyzed main technological measures to improve juices filtration during processing of deteriorated sugar beet.
  • Ескіз
    Документ
    Окремі заходи щодо покращення фільтрування соків при погіршенні якості цукрових буряків (частина 1)
    (2010) Скорик, Костянтин Дмитрович; Дмитренко, Олександр Устинович
    Розглянуто вплив режиму екстракції на фільтрування соків. Приділено увагу особливостям роботи при підвищеному вмісті полісахаридів у цукрових буряках. Наведені основні показники, які впливають на продуктивність фільтраційного обладнання. It was analyzed influence of extraction conditions on juices filtration. Attention was paid to operation peculiarities at elevated polysaccharides content in sugar beet. Main characteristics are presented that influence filter equipment productivity.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль гранулометричного складу та оцінка цукру-піску в балах згідно до міжнародних вимог
    (2005) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Проаналізовано вплив гранулометричного складу кристалічного цукру на його якість та основні технологічні прийоми для зменшення вмісту конгломератів. Наведено методику визначення гранулометрії готової продукції. Розглянуто метод комплексної оцінки якості білого цукру в балах. It was analyzed influence of crystal sugar granulometry on its quality and main technological measures to decrease conglomerates content. It is presented method of crystal size distribution of final product. Method was discussed of complex evaluation of white sugar quality in points.