Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Quality and safety of tap water in selected Ukrainian regions
    (2021) Shulyak, Svetlana; Shevchenko, Larisa; Mykhalska, Vita; Kaminska, Olena; Gaidey, Olga; Kovalenko, Vyacheslav; Krivenok, Mykola
    Стік підземних вод забезпечує 80% усієї питної води в Україні. Їх якість та безпека різняться залежно від біогеохімічних зон, концентрації промислових підприємств та стану очисних споруд, що створює проблеми в різних регіонах України. У той же час, вступ України до Європейського Співтовариства вимагає поступового наближення національного законодавства до законодавства ЄС, включаючи положення про питну воду. В Україні було проведено багато моніторингових досліджень щодо якості питної води; проте вони стосуються окремих забруднювачів і потребують оцінки згідно з новими стандартними критеріями питної води. В Україні було проведено багато моніторингових досліджень щодо якості питної води; проте вони стосуються окремих забруднювачів і потребують оцінки згідно з новими стандартними критеріями питної води. Вперше ми проаналізували 23 показники якості та безпеки водопровідної води у північних, центральних, південних та західних регіонах України відповідно до національних та європейських стандартів. Groundwater runoff supplies 80% of all drinking water in Ukraine. Their quality and safety differ depending on the biogeochemical zones, the concentration of industrial enterprises, and the state of treatment plants, creating problems in different regions of Ukraine. At the same time, Ukraine's accession to the European Community requires a gradual approximation of national legislation to that of the EU, including regulations on drinking water. Many monitoring studies on drinking water quality have been conducted in Ukraine; however, they concern individual pollutants and require evaluation according to the new drinking water standard criteria. Many monitoring studies on drinking water quality have been conducted in Ukraine; however, they concern individual pollutants and require evaluation according to the new drinking water standard criteria. For the first time, we analyzed 23 indicators of water quality and safety of tap water in the northern, central, southern, and western regions of Ukraine according to national and European standards.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення якості сирів голландської групи завдяки застосуванню бактеріальних препаратів прямого внесення
    (2003) Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Наведена характеристика нового бактеріального препарату прямого внесення для сирів голландської групи та готового продукту з його використанням. Description of new bacterial preparation of the direct bringing is resulted for cheeses of the Dutch group and prepared product with his use.
  • Ескіз
    Документ
    Напиток красоты и здоровья
    (2010) Кигель, Наталья Федоровна; Шульга, Наталья Михайловна
    Рассмотрены вопросы технологических особенностей производства кефира и правомерности использования названия «биокефир». The questions of technological features of production of kefir and legitimacy of the use of the name «biokefir» are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Кефір: сучасний погляд на мікрофлору та технологію
    (2010) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна
    Розглянуто питання виробництва кефіру в сучасних умовах та проаналізовано вплив його споживання на здоров’я людини. The questions of production of kefir are considered in modern terms and influence of his consumption on a health of man is analysed .
  • Ескіз
    Документ
    Принципи відбору заквашувальних культур молочнокислих та пропіоновокислих бактерій для виробництва сирів швейцарської групи
    (2004) Боднарчук, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна
    Проведено скринінг культур колекції штамів відділу біотехнології ТІММ та відібрано 19 штамів для створення препаратів для сирів швейцарської групи. Skrining of cultures of collection of cultures of department of biotechnology of TIMM is produced and 19 cultures are selected for creation of preparations for the production of cheeses of swiss group.
  • Ескіз
    Документ
    Властивості дріжджів – складових мікрофлори кефіру
    (2009) Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Розглянуто властивості кефірних дріжджів та їх вплив на якість готового продукту. Properties of kefir yeasts and influence are considered them on quality of the prepared product.
  • Ескіз
    Документ
    Склад мікрофлори грибків, грибкової кефірної закваски та кефіру
    (2009) Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Розглянуто відмінність між мікрофлорою грибків для кефіру, кефірної закваски та кефіру. Differences are considered between the microflora of kefir fungi, kefir ferment and kefir.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив температурних режимів сквашування на якість кефіру
    (2008) Боднарчук, Оксана Василівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Проведені дослідження впливу температурних режимів сквашування кефіру на його показники якості. Researches of influence of temperature conditions of skvashivaniya of kefir are conducted on his indexes of quality.
  • Ескіз
    Документ
    Нова заквашувальна культура «Темп» для виробництва сирів швейцарської групи
    (2005) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана Василівна
    Наведено дані про технологічні особливості використання закваски «Темп» при виробництві сирів швейцарської групи. Information is resulted about technological features in application of ferment «Rate» at the production of cheeses of swiss group.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості функціонування заквашувальної мікрофлори під час виробництва сирів швейцарської групи
    (2004) Боднарчук, Оксана Василівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Наведено дані про розвиток мікроорганізмів закваски під час виробництва сирів швейцарської групи. Information is resulted about development of microorganisms of ferment at the production of cheeses of swiss group.