Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Інтенсифікація процесів зброджування пивного сусла(2021) Сєдих, Кaмiлa Юрiївнa; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичПроцеси бродіння і доброджування є найважливішими при виробництві пива. Під час того, як відбуваються ці процеси, окрім власне бродіння і доброджування, відбувається накопичення діоксиду вуглецю, спирту, біологічно-активних речовин, таких як вітаміни. Саме в процесі бродіння і доброджування утворюється смак, аромат та колір пива. Використання цитрату цинку у кількості 0,10 мг/дм3 покращує бродильну здатність пивоварних дріжджів та комплексу мікроелементів 0,05 мг/дм3 покращують бродильну активність та мають найкращі показники мертвих клітин порівняно з контролем.Документ Вплив якості води в пивоварінні(2020) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина МиколаївнаВода – це основна сировина пивоварного виробництва, від її хімічного складу залежать органолептичні та фізико-хімічні властивості готового напою. Метою роботи є дослідження впливу якості води на органолептичні показники пиваДокумент Роль дріжджів у виробництві пива(2020) Кошова, Валентина Миколаївна; Козловська, Наталія Ярославівна; Пархоменко, Анастасія МихайлівнаДокумент Використання соку журавлини при виробництві пива(2020) Медведовська, Олена Олександрівна; Кошова, Валентина МиколаївнаПиво є масовим і перспективним напоєм як соціальна альтернатива міцним алкогольним продуктам та унікальним джерелом біологічно активних речовин. Виробництво пива відіграє суттєву роль у бюджетоутворенні країни. Тому розширення асортименту – один із основних інтегральних напрямків підвищення якості та конкурентоздатності цього напою. На основі експериментальних досліджень встановлено оптимальну дозу спиртового розчину журавлини, визначено основні органолептичні і фізико-хімічні показники даного сорту пива «Chicago Lager Cranberry». Beer is a massive and promising drink as a social alternative to strong alcoholic products and a unique source of biologically active substances. Beer production plays a significant role in the country's budget. Therefore, expanding the range is one of the main integrated areas of improving the quality and competitiveness of this drink. Based on experimental studies, the optimal dose of alcohol solution of cranberries was determined, the main organoleptic and physicochemical parameters of this type of beer "Chicago Lager Cranberry" were determined.Документ Особливості виробництва пшеничного пива(2019) Смажко, Ірина Олександрівна; Кошова, Валентина МиколаївнаДокумент Дослідження якості пива з додаванням хвої(2019) Іващишин, Микола Володимирович; Кошова, Валентина Миколаївна; Смажко, Ірина ОлександрівнаРобота присвячена дослідженню можливості використання голок хвої сосни звичайної (Pinus sylvestris) і ялини для приготування особливого сорту пива ІПА, що забезпечить розширення асортименту готової продукції, досягнення необхідних органолептичних показників у готовому пиві.На основі експериментальних досліджень встановлено оптимальну дозу голок хвої сосни та ялини для виробництва даного сорту пива, визначено його основні фізико-хімічні показники та органолептичні властивості.Документ Озимий пивоварний ячмінь України(2018) Кошова, Валентина Миколаївна; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаЗа останні десять років значно збільшились площі посівів озимих культур, в тому числі і озимого ячмені. На даний момент, в Україні для пивоваріння в основному використовуються ярі пивоварні сорти, але зі зміною кліматичних умов та бажанням збільшувати обсяги виробництва з найменшими витратами, пивовари разом із селекціонерами та аграрія працюють над новими сортами озимого ячменю пивоварного призначення. Over the past decade, the areas of winter crops, including winter barley, have increased significantly. At the moment, breweries are used mainly for spring brewing in Ukraine, but with the changing climatic conditions and the desire to increase production at the lowest cost, brewers together with breeders and agrarians are working on new varieties of winter barley for brewing purposes.Документ Безглютенова сировина для виробництва пива(2018) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаМетою роботи є дослідження можливості виробництва пива з різних видів безглютенової сировини. The purpose of the work is to study the possibility of producing beer from various types of gluten-free raw materials.Документ Вирощування озимого ячменю у країнах Європи(2018) Коберніцька, Аліна Олександрівна; Кошова, Валентина МиколаївнаПроведено аналітичний огляд даних, що стосується об‘ємів виробництва озимого ячменю у країнах Європи, результати якого свідчать про нагальну необхідність виведення нових сортів. Тенденція збільшення посівних площ озимого ячменю в Україні, може бути обґрунтована недостатньою кількістю ярого ячменю для пивоварних потреб. Саме тому, останнім часом, в Україні приділяють значну увагу озимим пивоварним сортам ячменю. An analytical review of the data concerning the volumes of winter barley production in the countries of Europe has been carried out, the results of which testify to the urgent need for the introduction of new varieties. The trend of increasing sowing areas of winter barley in Ukraine can be justified by the lack of sufficient amount of spring barley for brewing needs. That is why, in Ukraine, livestock breeding varieties of barley are paying a lot of attention recently.Документ Перспективність використання гречки як несолодженої сировини для приготування низькоглютенового пива(2015) Усач, Андрій Вікторович; Кошова, Валентина МиколаївнаГречка рахується дієтичним продуктом, так як білки що входять до її складу відрізняються високою біологічною цінністю за рахунок високого рівня засвоєння і вмісту незамінних амінокислот, тому було запропоновано приготування пива з різним вмістом гречки як несолодженої сировини. Buckwheat is considered a dietary product, since proteins are included in it the composition have a high biological value due to the high level assimilation and content of essential amino acids, therefore, it was proposed the preparation beer with different content of buckwheat as raw materials nicolodian.