Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
29 результатів
Результати пошуку
Документ Синтез флуоровмісних похідних анельованих піридинів(2018) Ковальова, Світлана Олександрівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Нелюбіна, Олександра ОлексіївнаДокумент Дослідження модельної реакції N-метил-4-бензилкарбамідопіридиній йодиду з фенілізоціанатом(2018) Мазур, Лариса Михайлівна; Ковальова, Світлана ОлександрівнаДокумент Часник - корисна рослина у повсякденному житті(2018) Ковальова, Світлана Олександрівна; Мазур, Лариса МихайлівнаДокумент Вареники - традиційна страва української кухні(2018) Мазур, Лариса Михайлівна; Ковальова, Світлана ОлександрівнаДокумент Дослідження жирнокислотного складу олії плодів обліпихи крушиновидної методами ЯМР 1Н спектроскопії та газорідинної хроматографії(2018) Ковальова, Світлана Олександрівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Мірошников, Олег Миколайович; Дудка, Олена Миколаївна; Коробка, Юлія ВолодимирівнаСклад рослинної олії залежить не тільки від частини рослини, з якої вона отримана, але й від сорту рослин і регіону, де вона вирощується. Досліджено жирнокислотний склад зразка олії, отриманого з м‘якоті ягід обліпихи, методами ЯМР 1H спектроскопії та газорідинної хроматографії (ГРХ). Отримані результати порівнювали з даними хімічного аналізу. Зразок олії обліпихи характеризується наявністю переважно мононенасичених вищих кислот, у тому числі крім домінуючої олеїнової кислоти, також однією з найважливіших омега-7 для фізіології людини - пальмітолевої кислоти. Домінуючим представником насичених компонентів є пальмітинова кислота. Результати, отримані методом ГРХ, також демонструють незначну присутність поліненасичених жирних кислот, включаючи Омега-3. The composition of plant oil depends not only on the part o f the plant it is obtained from, but also on the plant variety and the region where it is grown. The fatty-acid composition of the oil sample obtained from pulp o f sea buckthorn berries was studied by NMR 1H spectroscopy and gasliquid chromatography (GLC). The results obtained were compared with the chemical analysis data. The fatty-acid composition o f the sea-buckthorn oil sample is characterized by the presence ofpredominantly monounsaturated higher acids, including besides the dominant oleic acid, also one of the most important Omega-7s for human physiology - palmitoleic acid. The dominant representative of saturated components is palmitic acid. The results obtained by GLC also show a slight presence of polyunsaturated fatty acids, including Omega-3s.Документ Застосування електрогідравлічного оброблення для вилучення вуглеводів із рослинної сировини(2017) Попова, Інна Вадимівна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Мазур, Лариса МихайлівнаДокумент Дослідження вмісту кофеїну та танінів у різних сортах чаю(2018) Черемис, Іванна Володимирівна; Юшковська, Юлія Олександрівна; Мазур, Лариса МихайлівнаДокумент Роль засобів освіти у формуванні екобезпечного розвитку України(2018) Чорна, Тетяна Миколаївна; Попова, Інна Вадимівна; Мазур, Лариса МихайлівнаДокумент Токсичні домішки в алкогольних напоях(2017) Мазур, Лариса Михайлівна; Ковальова, Світлана ОлександрівнаДокумент Екобезпечний сталий розвиток трансформаційного суспільства(2017) Попова, Інна Вадимівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Ковальова, Світлана ОлександрівнаАктуальність дослідження пов'язана з практичними потребами екологічної безпеки, завданням пошуку шляхів та ресурсів для вирішення екологічних проблем, що є надзвичайно серйозними в Україні. Серед низки пріоритетних завдань: визначення "розвитку екосистем" (його зміст та складові); людський фактор у розвитку системи безпеки; екологічна свідомість як основа екологічної активності.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »