Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Зміни кольоровості солоду в процесі ферментації
    (2023) Цюкало, Віталій Васильович; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович
    При ферментації солоду протікають специфічні біохімічні процеси, якіприводять до фізико-хімічних та хімічних змін. Актуальнимдослідження процесів, яківідбуваються при ферментації солоду
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання гречки для приготування безглютенового пива
    (2022) Мукоїд, Роман Миколайович; Бельтюкова, Єлизавета Олександрівна
    Для пивоварної промисловості перспективним є розширення асортименту за рахунок створення нових сортів пива на натуральній сировині, які за органолептичними, фізико-хімічними властивостями відповідатимуть сучасним вимогам споживачів та позитивно впливати на стан їхнього самопочуття. У пиві є природні антиоксиданти, фолієва кислота, органічні кислоти, фенольні сполуки. Однією з головних проблем та тенденцій на світовому ринку пивної промисловості є створення пива з відсутністю або низьким рівнем глютену, оскільки з кожним роком все в більшої кількості населення виявляється його непереносимість.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів подрібнення зернопродуктів у пивоварінні
    (2019) Пивоваров, Олексій Андрійович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Подрібнення зернової сировини має вирішальний вплив на наступні стадії процесу виробництва пива і на його якісні показники, зокрема, на процес затирання, тривалість оцукрювання, фільтрування затору, вихід продукції, а також на процес бродіння, фільтрування пива, його колір, смак, стійкість до старіння і стабільність. Основні завдання, які потрібно вирішити при подрібненні пивоварного солоду: збереження оболонки зерна для кращого фільтрування на фільтр-апаратах, збільшення швидкості фільтрування і виходу екстракту, запобігання забиванню фільтраційних сит. Для цього будуть розглянуті декілька методів подрібнення зернової сировини для виробництва пива
  • Ескіз
    Документ
    Технологія світлого і темного сортів пива з цикорієм
    (2022) Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович; Мукоїд, Роман Миколайович
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології аглютенового солоду
    (2016) Поліщук, Олександр Васильович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Забезпечення хворих на целіакію безглютеновими харчовими продуктами є дуже серйозною медико-соціальною проблемою. Розробленням безглютенових продуктів для профілактичного і лікувального харчування займаються вчені багатьох країн. Використання пророщеного зерна (солоду) рису, гречки , кукурудзи для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів, в тому числі і для хворих на целіакію, надасть можливість значно повисить ефективність від їх вживання. Providing patients with celiac disease, gluten-free food is a very serious medical and social problem . Development of gluten-free products for prophylactic and therapeutic feeding involved scientists from many countries. Use sprouted grain ( malt) rice, buckwheat, corn production for medical and dietetic foodstuffs, including for people with celiac disease, will enable significantly hung effectiveness of their use.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика різних сортів рису
    (2016) Коберніцька, Аліна Олександрівна; Усач, Андрій Тарасович; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Для дослідження було підібрано вісім зразків вітчизняних сортів рису. Результати аналізу показали, що всі досліджувані сорти рису мають порівняно високий вміст крохмалю; Тo investigate was chosen eight samples of domestic rice varieties. The analysis showed that all studied varieties of rice have a relatively high content of starch.
  • Ескіз
    Документ
    Пророщений рис – сировина для виробництва харчових продуктів профілактичного призначення
    (2015) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Гедзюк, A. О.; Нгуен Фіонг Донг; Мукоїд, Роман Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Василів, Володимир Павлович
    Метою досліджень було визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису, як сировини для безглютенових харчових продуктів. В дослідженнях використовували загальноприйняті в пиво-безалкогольній промисловості методи досліджень. За результатами досліджень встановлено, що всі сорти рису мають високий вміст крохмалю, білкових речовин, екстрактивність і високу здатність до проростання. Це обумовлює доцільність проведення подальших досліджень з метою розробки технології солоду для отримання харчових продуктів профілактичного призначення. The aim of research was to determine the possibility of domestic malting rice varieties as raw materials for gluten-free foods. In studies generally used in the beer-nonalcoholic industrial research methods. According to the research found that all varieties of rice are high in starch, proteins, ekstraktyvnist and high capacity for germination. This causes the feasibility of further research to develop technologies for malt Food prophylactic.
  • Ескіз
    Документ
    Плівчастий та голозерний овес
    (2014) Комишна, Наталія Віталіївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Відомо, що продукти переробки зерна вівса (крупа, борошно, геркулес, толокно та ін.) мають дієтичні властивості, що пояснюється цінним хімічним складом цих продуктів. It is known, that produktы PROCESSING ovsa grains (cereals, flour, rolled oats, oatmeal, et al.) Ymeyut dyetycheskye properties, that obъyasnyaetsya tsennыm himicheskogo composition эtyh products. For the study bыly otobranы 4 sample one of íîâûõ varieties ovsa holozernoho variety "Treasure of Ukraine".
  • Ескіз
    Документ
    Зміни вмісту цукрів при пророщуванні плівчастих і голозерних сортів вівса
    (2012) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Василів, Володимир Павлович
    Вивчено вплив процесу солодорощення на зміни вмісту цукрів різних сортів вівса. Доведено, що при пророщуванні вміст вільних цукрів збільшується в 3-5 разів, а голозерний овес і одержаний з нього солод за вмістом крохмалю і вільних цукрів переважає плівчастий.
  • Ескіз
    Документ
    Білки плівкового та голозерного сортотипу вівса та їх амінокислотний склад
    (2011) Мукоїд, Роман Миколайович; Українець, Анатолій Іванович
    Досліджено амінокислотний склад нового сортотипу голозерного вівса як сировини для оздоровчих харчових продуктів. Of research amynokyslotnыy composition of the new cultivar holozernoho oats ozdorovytelnыh As raw materials for food products control.