Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
69 результатів
Результати пошуку
Документ Продукти мікробного синтезу для знешкодження нафтових розливів в морських акваторіях(2023) Філь, Ірина Андріївна; Воронцов, Олександр ОлександровичДля отримання якісного продукту, стійкого до впливу негативних зовнішніх факторів, та оптимальною економічною ефективністю виробництва пропонується порівняно дешевий біоносій. В якості біологічного носія для Pseudomonas aeruginosa NCIM 5514 найкраще підходить суміш із торфу, подрібнених стулок мідій, піску морського та подрібнених водоростей. Завдяки різній питомій вазі складових носія бактерії поступово опускаються на дно, що дозволяє сорбувати і деструктувати нафту та нафтопродукти не лише з поверхні, а й зі всієї товщі водяного шару і дна водоймищ та дозволяє отримати 100% біодеградації нафтового забруднення водоймиДокумент Promising domestic raw materials for use in meat products(2021) Galenko, Oleg; Shapovalov, VladyslavA promising raw material for the production of meat products is hemp seeds - one of the best sources of easily digestible vegetable protein; phytonutrients that maintain the normal condition of tissues, blood vessels, skin cells and internal organs; polyunsaturated fatty acids; vitamins A, D and E and group B, calcium, sodium, iron and dietary fiber. Перспективною сировиною для виробництва м’ясних продуктів є насіння конопель – одне з найкращих джерел легкозасвоюваного рослинного білка; фітонциди, що підтримують нормальний стан тканин, судин, клітин шкіри та внутрішніх органів; поліненасичені жирні кислоти; вітаміни A, D і E і групи B, кальцій, натрій, залізо і харчові волокна.Документ Використання електрофізичних властивостей дифільних харчових добавок(2021) Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна ІванівнаВилучати мінорні кількості речовин, які застосовують як харчові добавки, доцільно у електромагнітному полі, використовуючи їхні електрофізичні властивості. For example, minor quantities of speeches, like zastosovuyt like food additives, dotally in the electromagnetic field, vicarious and their electromagnetism power.Документ Фітостероли олій та їхнє застосування у харчуванні(2021) Костенко, Артем Олегович; Чумак, Юлія Вікторівна; Романовська, Тетяна ІванівнаСтероли можуть бути використанні у функціональних харчових жирових продуктах. Sterols may be different from functional fatty foods.Документ Застосування восків у харчових продуктах(2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Калина, Вікторія СергіївнаВіск є мінорним компонентом харчового продукту природного походження та за введення до 3 % у жировмісний харчовий продукт виконує роль структуроутворюючого та глазуруючого агента. Віс is a minor component of a food product of natural origin for the introduction of up to 3% in a fatty food product, which plays the role of a structure-forming and glazing agent.Документ Харчові добавки в антихолестериновій дієті для нейтралізації постковідного синдрому(2021) Шевчик, Василь Іванович; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаОрганізму для боротьби з вірусним захворюванням SARS−CoV−2, COVID−19 та постковідним синдромом необхідно вживати ліпідні продукти з вмістом фосфоліпідів, фітостеролів, стеролів, флавоноїдів, жиророзчинних вітамінів, а також омега-3 і омега-6 жирних кислот. To fight against viral infections SARS-CoV-2, COVID-19 and post-covid syndrome, it is necessary for the body to take in lipid products containing phospholipids, phytosterols, sterols, flavonoids, fat-producing vitamins, as well as omega-3 fatty acids.Документ Міжмолекулярні взаємодії під час визначення вмісту вільних жирних кислот(2022) Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна ІванівнаВизначення вмісту вільних жирних кислот у жирах мають виконувати за стандартизованим методом із використанням спирту етилового як дегідратуючого агента та діетилового ефіру як розчинника. Без вказаних реагентів метод невідтворюваний і недостовірний. Appointment instead of free fatty acids in fats can be overcome by a standardized method from using ethyl alcohol as a dehydrating agent and diethyl ether as a retailer. Without indicated reagents, the method is unreliable and unreliable.Документ Фізична суть процесів добування олії(2021) Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна ІванівнаПід час добування олії протікають: масообмінний процес сорбції вологи білками і вуглеводами олійного матеріалу, та проявляються капілярні явища під час пресування олії, що вимагає створення високого тиску у робочій камері пресу. Under the hour of oil extraction proceed: the mass-exchange process of sorption of water by proteins and in carbohydrates of the oil material, which manifests itself as capillary phenomena under the pressure of the oil, which affects the high pressure at the working chamber of the press.Документ Воски – структуроутворювачі продуктів(2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Романовський, Назарій ОлеговичВоски, вилучені з олій під час рафінування, є перспективним джерелом мінорних твердоплавких компонентів харчових продуктів, та рецептурним компонентом косметичних засобів і фармацевтичних препаратів. Waxes, refined for a long time refinement, are a promising source of minor hard-melting components in food products, and a prescription component of cosmetic products and pharmaceutical preparations.Документ Восковмісні харчові продукти(2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь ІвановичВіск є структуроутворювачем олійновмісних харчових продуктів та дозволяє, зменшивши у харчовому раціоні твердоплавких ненасичених транс-ізомерних жирних кислот та насичених жирних кислот у складі жировмісного харчового продукту, поліпшити структурно-механічні властивості продукту та зменшити вміст компонентів, що підвищують вміст холестеролу у крові. Wax is a structure-builder of oil-containing food products and, by reducing the amount of hard-melting unsaturated trans-isomeric fatty acids and saturated fatty acids in the fat-containing food product in the diet, improves the structural and mechanical properties of the product and reduces the content of components that increase blood cholesterol.