Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Осмотичні явища в харчових технологіях
    (2006) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович; Юхно, Михайло Іванович; Полатайло, Дмитро Михайлович
    Явища осмосу відіграють важливу роль в житті рослинного світу та мікроорганізмів, оскільки оболонки клітин легко пропускають воду і майже не пропускають речовини, що входять до складу клітинного соку. Проникаючи в клітини, вода створює в них підвищений тиск і розтягує оболонки та підтримує їх у напруженому стані. Osmosis play an important role in the life of plants and microorganisms, because cell membranes easily pass water and almost do not let the substances included in the cell SAP. Entered into cells, water creates a high pressure and stretches shell and supports them in a state of stress.
  • Ескіз
    Документ
    Перехідні режими і інтенсифікація технологічних процесів
    (2007) Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій Іванович; Українець, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович
    Наведений аналіз сучасних тенденцій в розвитку інтенсивних технологій тепло- і масообміну вказує на необхідність використання концентрованих енергетичних впливів. кінцевим результатом трансформації яких є механічні впливи з такими факторами, як удар, зсув, розтягування, вібрація, формування спрямованих потоків, швидкостей і прискорень. Найменшим енергетичним витратам при реалізації енергетичних впливів мають імпульсні форми реалізації (принцип дискретності).
  • Ескіз
    Документ
    Енергетичні потоки в харчових технологіях і їх складові
    (2010) Миколів, Іван Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович
    Викладено результати аналізу загальних характеристик енергетичних потоків харчових виробництв, показано перспективи їх використання і розвитку.
  • Ескіз
    Документ
    Локальні рекуперативні зони в процесах концентрування матеріальних потоків
    (2010) Миколів, Іван Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Бут, Сергій Анатолійович; Якимчук, Микола Володимирович; Піддубний, Володимир Антонович
    В математичній формі встановлено співвідношення термодинамічних параметрів пари, які відображують можливість і доцільність створення ло¬кальних замкнутих зон енергокористування.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетичні трансформації в процесах бродіння пива
    (2010) Миколів, Іван Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Бут, Сергій Анатолійович; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій Іванович
    Виконано аналіз енергетичних трансформацій за зброджування пива, показано можливість використання потенціалу синтезованого двооксиду вуглецю і напрямки удосконалення бродильних ЦКТ.
  • Ескіз
    Документ
    Логістика енергоощадної взаємодії матеріальних і енергетичних потоків в пивоварній галузі
    (2009) Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Якимчук, Микола Володимирович; Шевченко, Олександр Юхимович
    It is given analysis energy flow and estimation of the potential technology repeated use to energy. Наведено аналіз енергетичних потоків і оцінка потенціалу рекуперативних технологій виробництв. Дан анализ энергетических потоков и оценка потенциала рекуперативных технологий производств.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості трансформації матеріальних і енергетичних потоків в бродильних технологіях
    (2010) Миколів, Іван Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович; Білик, Олена Анатоліївна
    Викладено аналіз особливостей трансформацій матеріальних і енергетичних потоків за анаеробних процесів зброджування цукровмістких середовищ, показано доцільність використання енергетичних потенціалів утворю-ваного СО2. The specificity of material’s and energy’s flows transformation in sugar containing medium during anaerobic fermentation has been declared. An expediency of carbon dioxide’s energy potentials utilization has been proved.
  • Ескіз
    Документ
    Логістика систем виробництва продуктів харчування і напоїв
    (2009) Соколенко, Анатолій Іванович; Миколів, Іван Михайлович; Якимчук, Микола Володимирович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович
    Загалом, логістичну систему виробництва продуктів харчування і напоїв можна умовно позначити сукупністю з трьох частин: накопичення вхідних матеріальних і енергетичних потоків; транспортно-технологічна система; накопичення і реалізація продукції. В даній статті наведено результати оцінювання транспортно-технологічних систем відповідно до критеріїв логістики.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація масообмінних процесів в системах транспортних потоків харчових виробництв
    (2009) Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Якимчук, Микола Володимирович; Лензіон, Сергій Валентинович; Шевченко, Олександр Юхимович
    Наведена інформація, що стосується використання масових сил для інтенсифікації масо обмінних процесів в транспортних потоках. Provides information related to the use of mass forces to intensify mass transfer processes in the transport stream.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетичні потоки харчових виробництв
    (2009) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович; Якимчук, Микола Володимирович
    Наведено аналіз енергетичних потоків харчових виробництв з оцінкою перспектив і напрямків енергозбереження. The analysis of energy flows food production with the assessment of the prospects and directions of energy.