Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 43
  • Ескіз
    Документ
    Кафедрі технології цукристих речовин 100 років: історія створення, розвиток, перспективи
    (2000) Штангеєва, Надія Іванівна; Лагода, Володимир Андрійович; Чагайда, Андрій Олегович
    У статті розглянуто історію створення, розвиток та перспективи кафедри технології цукристих речовин. The article deals with the history of the development and prospects of the department of sugar technology.
  • Ескіз
    Документ
    Raman-спектри модифікованих крохмалів
    (2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Клімович, В. М.; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій Іванович; Качковський, О. О.
    Досліджено, що raman-спектри полісахаридів крохмалю є досить інформативними і дають змогу вивчати будову та структурні перетворення макромолекул нативного і модифікованих крохмалів, а також оцінювати вплив технологічних умов на властивості крохмалю.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво патоки із крохмалевмісної сировини
    (2003) Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна
    В асортименті цукристих речовин, що широко використовуються у різних галузях харчової промисловості, особливе місце займають цукристі крохмалепродукти: глюкоза кристалічна, патоки різного вуглеводного складу, глюкозно-фруктозні сиропи. In the assortment of sugary substances widely used in various branches of the food industry, special place is occupied by sugary starch products: glucose crystalline, molasses of various carbohydrate composition, glucose-fructose syrups.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження змін просторової та електронної будови крохмалю при гідролізі
    (2001) Качковський, О. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Дегтярьов, Леонід Сергійович
    В статті наведені результати досліджень, які показали неможливість запобігання стрімкому зростанню забарвленості в процесі кислотного гідролізу крохмалю. При ферментативному гідролізі такого підвищення забарвленості гідролізатів не відбувається. This paper presents the results of studies that have shown the impossibility of preventing the rapid growth chromaticity during acid hydrolysis of starch. In the enzymatic hydrolysis of the hydrolysates chromaticity increase occurs.
  • Ескіз
    Документ
    Сучaсний стан та основні напрямки розвитку крохмале-патокової промисловості України
    (2004) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна
    Наведено види продукції, які може виробляти крохмале-петокова промисловість України, стан підприємств галузі, пропонуються основні напрямки її розвитку на найближчі роки. Shows the types of products that can produce starch industry petokova Ukraine, the state of the industry, there are key areas of development in the coming years.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво цукристих сиропів з крохмалевмістної сировини
    (2003) Грабовська, Олена Вячеславівна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Штангеєва, Надія Іванівна
    Розглянуто особливості гідролізу крохмалевмістної сировини, який проводили з метою отримання цукристих сиропів. Показано вплив різних ферментних препаратів на ефективність оцукрювання крохмалю безпосередньо у сировині. The features of the hydrolysis of starch raw materials that conduct to obtain sugar syrup. The influence of different enzyme preparations on the efficiency of saccharification of starch in raw materials directly.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу ферментативного розрідження крохмалю
    (2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій Іванович
    Наведено результати дослідження оптимальних параметрів проведення ферментативного розрідження кукурудзяного крохмалю для забезпечення найкращої підготовки його для подальшого оцукрювання глюкоамілазою у виробництві цукристих сиропів. The results of the study of optimum parameters of conducting enzymatic liquefaction of corn starch for the best prepare it for subsequent saccharification glucoamylase production in sugar syrup.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення очищення густих напівпродуктів цукрового виробництва з застосуванням вітчизняної целюлози
    (2013) Молодницька, Олена Миколаївна; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєва, Надія Іванівна
    В статті розглянуто проблему додаткового очищення сиропу та клеровки бурякоиукрового виробництва. Наведені результати порівняльних досліджень ефективності очищення сиропу після ПІ корпусу випарної станції та клеровки жовтого цукру целюлозою різних марок. Показано ефективність розробленого комбінованого способу очищення сиропу і клеровки бурякоцукрового виробництва з використанням катіонного поліелектроліту полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) та сорбційноактивної целюлози марки Армоцель вітчизняного виробництва, який дозволяє підвищити ефект знебарвлення до 44 %, чистоту сироту на 0,9…1,8 од., ефект зниження каламутності сиропу та клеровки до 93…96%. The article deals wth the problem of syrup additional purification and the refining of sugar beet production. The results of the comparative studies of syrup purification effectiveness after III evaporating station corp and the refining of yellow sugar with the use of cellulcise of various brands are presented. The efficiency of the developed combined method of syrup purification and the refining of sugar beet production with the use of polyelectrolyte polyhexamethyleneguanidine hydrochloride (PGMGH) and sorpticn-active cellulose of Armotsel brand of home production which affords to increase the effect of bleaching to 44 % syrup purity by 0.9…1.8 un the effect of reducing syrup turbidity and refining to 93…96 % is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології сухих порошкоподібних продуктів на основі гідролізатів крохмалю
    (2007) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Малецька, К. Д.; Сильнягіна, Ніна Борисівна
    Наведено результати досліджень по отриманню харчових порошків шляхом розпилювального висушування продуктів гідролізу крохмалю різного вуглеводного складу. The results of researches are resulted on the receipt of food powders by the raspylitel'nogo drying of products of hydrolysis of starch of different carbohydrate composition.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив гідратації глюкози на її кристалізацію
    (2006) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна
    Наведено результати досліджень гідратації глюкози за допомогою комп’ютерної хімії та обґрунтовано вплив різних факторів на кристалізацію різних форм глюкози в гідратній або ангідридній формі. The results of researches of hydratation of glucose are resulted by computer chemistry and grounded influence of different factors on crystallization of different forms of glucose in a hydrate or anhydride form.