Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Identification of equilibrium state of hydroxyl protons in vodkas by 1H NMR spectroscopy(2017) Kuzmin, Oleg; Sujkov, Sergey; Koretska, Iryna; Matyiashchuk, Olena; Polyovyk, VolodymyrThe conducted researches set a fundamental difference of behavior of hydroxyl proton of ethanol and water in vodkas, using 1H NMR spectroscopy.Документ Крутое восхождение при поиске экстремума для органолептических свойств водки(2008) Кузьмин, Олег ВладимировичВ статье рассмотрена методика обработки экспериментальных исследований относительно определения оптимальных условий приготовления водно-спиртовых растворов (сортировок) по органолептическим свойствам. In the article the method of treatment of experimental researches of water-alcoholic solutions on organoleptic properties, depending on the terms of preparation.Документ Изучение влияния условий получения водно-спиртовых растворов на показатели их качества(2008) Кузьмин, Олег ВладимировичВ статье рассмотрена методика исследований экспериментальных данных по определению оптимальных условий приготовления водно-спиртовых растворов. In the article the method of researches of experimental information is considered on determination of optimum terms of preparation of water-alcoholic solutions.Документ Різновиди горілчаних напоїв у ХVIII столітті (на матеріалах щоденників Якова Марковича)(2016) Пивоваренко(Михалко), Олена АндріївнаУ статті на основі щоденників Якова Марковича відображено місце та роль горілчаних напоїв у житті козацької старшини XVIII століття. Розглянуто види та сорти горілчаних напоїв, здійснена спроба їх класифікації за різноманітними ознаками та реконструйовано технологію виготовлення. Окремо виділені імпортні міцні алкогольні напої. З’ясовано, що певні напої, які подаються автором щоденників як «водки», насправді були настоянками або лікерами. The article is based on the diaries of James Markovic reflected the place and role in the life of beverages Cossack XVIII century. We consider the types and varieties of alcoholic beverages, the attempt of their classification on various grounds and renovated manufacturing technology. Separately identified imported spirits. It has been found that certain drinks are served Blog author as "vodka" were actually liqueurs or liquor.Документ Eduction of equilibrium state in vodkas by means of 1H NMR spectroscopy(2014) Kuzmin, Oleg; Topol’nik, Vera; Mironchuk, ValeriyEduction of equilibrium state of hydroxyl proton of ethanol and water in various samples of vodkas and flavored vodkas produced in Ukraine, using 1H NMR-spectroscopy.Документ Eduction of transitional equilibrium in vodkas by means of 1H NMR spectroscopy(2014) Kuzmin, Oleg; Topol’nik, VeraEduction of transitional equilibrium of hydroxyl proton of ethanol and water in various vodkas and flavored vodkas produced in Ukraine.Документ Eduction of unsteady equilibrium in vodkas by means of 1H NMR spectroscopy(2014) Kuzmin, Oleg; Topol’nik, VeraEduction of unsteady equilibrium of hydroxyl proton of ethanol and water in various types of vodkas and flavored vodkas produced in Ukraine.Документ Использование 1Н ЯМР-спектроскопии в процессе создания водок(2014) Кузьмин, Олег ВладимировичИзучение перспективности использования 1H ЯМР-спектроскопии для определения стабилизации структуры водно-спиртовых смесей, в зависимости от типа технологической воды в процессе создания водок. Study the prospects of determining stabilization of aqueous alcohol mixtures’ structure, depending on processed water nature during the process of sorting’s (vodka) creation with the help of 1H NMR spectroscopy.Документ Физико-химические показатели сухого обезжиренного молока(1981) Суходол, Виктория Фоминична; Куц, Анатолий Михайлович; Клименко, А. П.; Славуцкая, Н. И.Рассмотрены химический состав и физико-химические свойства сухого обезжиренного молока (СОМ), которое применяется при производстве водки Посольская. Дополнительно было определено содержание общего белка, аминного азота, золы, жира и лактозы, а также гранулометрический состав СОМ. Considered chemical composition and physico-chemical properties of skimmed milk powder, which is used in the production of vodka Ambassadorial. Additionally, it was determined the content of total protein, amino nitrogen, ash, fat and lactose, and size distribution of skimmed milk.Документ За оцінками дегустаторів(1997) Кравчук, Зоя Дмитрівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Гогоман, Ігор Володимирович; Олійник, Світлана ІванівнаПроаналізовано способи очищення води та водно-спиртових сумішей, виконано аналітичну оцінку зразків горілок, запропоновано шляхи підвищення якості лікеро-горілчаної продукції.