Перегляд за Автор "Іващук, Вячеслав Віталійович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 35
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Автоматизоване управління складними технологічними об'єктами з використанням методів оперативної ідентифікації(2006) Іващук, Вячеслав ВіталійовичВ дисертації технологічний комплекс очистки дифузійного соку (ТК ОДС) представлений як комплекс безперервного типу з наявністю процесів різної приро- ди, які відбуваються в складних системах. Дрейф параметрів технологічного режи- му відносно зміни якісного складу середовища призводить до істотних змін як кін- цевий продукт. Dissertation sacred to systems elaboration questions of automatic management by technological complex of clearance of diffusive juice (TC CDJ) in sugar production. TC CDJ represented as complex of continuous type with processes presence of diverse nature, which occur in complicated systems (liquid-hard mass, gas-liquid). A parameters drift of technological regime in relation to change of qualitative environment composition brings to essential changes in quality of final product. With point of management tasks of control TC CDJ apply to complicated chemical-engineering systems characterizes by big coordinates of vectors dimension, outgoing parameters and perturbation actions.Документ Автоматичне керування лінійними розподіленими системами з використанням ПІД-регуляторів дробового порядку(2017) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Іващук, Вячеслав Віталійович; Віхрова, Лариса ГригорівнаДокумент Використання моделі та схеми інформаційних потоків при розробці автоматизованих систем управління технологічними процесами на прикладі мереж Modbus(2008) Луцька, Наталія Миколаївна; Пупена, Олександр Миколайович; Іващук, Вячеслав ВіталійовичРозглядаються питання розробки та проектування автоматизованих системи управління технологічними процесами (АСУТП) з використання моделі та схеми інформаційних потоків на прикладі мереж Modbus. Подані фрагменти проекту на вдосконалення АСУТП типового бурякоцукрового заводу. The problems of design and development of automated process control systems with the use of models and diagrams of information flows on the network as an example Modbus. Served fragments project to improve diabetes control system model of the plant.Документ Використання мультимедійних технологій при викладанні спеціальних дисциплін(2008) Іващук, Вячеслав Віталійович; Луцька, Наталія Миколаївна; Ладанюк, Анатолій ПетровичВ даній роботі представлені можливі варіанти створення інтегрованих додатків активного викладання студентам спеціальних дисциплін. Матеріал являє собою концептуальний путівник до створення електронних додатків навчання на базі сучасного психолого-педагогічного підґрунтя. This paper presents options for building integrated additions active presentation to students of special disciplines. The material is a conceptual guide for the development of electronic learning based on additions of contemporary psychological and pedagogical direction.Документ Використання статистичних методів контролю в системі моніторингу якості виробництва тари із ПЕТФ(2011) Васьків, М. В.; Іващук, Вячеслав ВіталійовичВ якості вирішення проблеми підвищення якості виробництва упаковки авторами запропоновано комплексне рішення задач, що включають процедуру моніторингу якості виробництва продукції (пляшок з ПЕТФ), впровадження коригувальних і запобіжних дій, застосування статистичних методів аналізу та регулювання якості продукції, що дозволить попередити, виявити виготовлення дефектної продукції та уникнути його For the packaging production quality improvement problem, the complex solution is proposed, including: products (PETF bottles) quality monitoring procedure, introduction of the corrective and preventing actions, and the use of the statistical methods of production quality analysis and control that will allow to prevent, to detect and to avoid producing defective products.Документ Ефективне керування технологічним процесом виготовлення асортименту хлібобулочної продукції(2012) Іващук, Вячеслав ВіталійовичВ даній статті був представлений процес контролю технології випічки широкого асортименту хлібобулочних виробів. Також був представлений стан збереження якісних характеристик продукції, стабілізація виходу готової продукції,геометрія продукції.Документ Застосування методів когнітивного моделювання в задачах керування складними технологічними комплексами(2007) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь ДмитровичОхарактеризована методика когнітивного моделювання функціонування складних технологічних комплексів для виявлення вагомих факторів, а також встановлення суттєвих взаємозв’язків між факторами в процесі еволюції технологічної системи.Документ Координація мети керування, як засіб економії енергії багатоасортиментного виробництва(2015) Іващук, Вячеслав ВіталійовичЗ підвищенням вартості енергії до виробничих комплексів пред’являються більш жорсткі вимоги, що спонукає наукове товариство до роботи над проектами, які досі не мали комерційної привабливості. В сучасних виробничих умовах вже не є достатнім підтримувати технологічний регламент процесу, необхідним є його супроводження. With increasing cost of energy to industrial complexes imposed more stringent requirements, prompting the scientific community to work on projects that have not yet had the commercial appeal. In modern production conditions are not sufficient to maintain production schedules process, it is necessary to support it.Документ Методи сучасної теорії управління(2010) Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь Дмитрович; Луцька, Наталія Миколаївна; Іващук, Вячеслав ВіталійовичУ навчальному посібнику розглядаються деякі розділи сучасної теорії управління, які безпосередньо стосуються проблеми створення систем автоматизації технологічних об'єктів, комплексів і виробництв. Це такі питанн: використання методу простору станів; оцінювання стану багатовимірних об'єктів; оптимальна фільтрація випадкових сигналів; синтез багатовимірних регуляторів і систем; основи робастного керування; основи синергетичної теорії керування. автоматизации технологических объектов, комплексов и производств. In the book discusses some sections of modern management theory that directly relate to problems of automation of technological facilities, complexes and industries. These are the issues: use of the method of state space; evaluation of multidimensional objects, the optimal filtering of random signals; synthesis of multidimensional controllers and systems, the foundation of robust control, the foundation synergetic control theory.Документ Методологічні концепції розвитку керування багатоасортиментними технологічними виробництвами(2015) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій ПетровичБагатоасортиментне виробництво є характеристикою основних виробничих комплексів харчової галузі, однак методи, що практично реалізовуються, розраховані або на періодичні процеси або на процеси із статично стійкими характеристиками сировини та напівфабрикатів, що не є властивими для характеристик переробки органічної сировини. Основою статті є практичне застосування методів багатоасортиментних виробництв, де вказано на недоліки та обмеження існуючих систем керування. Запропоновані підходи використовують методику багатопараметричного керування, що дозволяє покращити характеристики перехідного процесу в задачах зміни завдання. Multiproduct plant is a characteristic for most of main productions of food industry. However, the methods, which had been practically implemented, had been designed for either batch processes or processes, which have statically stability characteristics of raw materials and semifinished products, what is not peculiar characteristic for processing of organic raw materials. Therefore, urgent task is formalizing of control methods of dynamically processes for simplification of methods, and adjustment them when the assortment of plant will be changed, when the range of variation of target variable of process will be expanded. The approach, which had been proposed, is using a technique of multiparametric control, which is improving the characteristics of transition process in the task for change of significance. The conditions for selection of control methods, which are taking into account the characteristics of the control object, had been pointed. The conditions, for a stable ascent obtaining to the target values of the process variables of the object, had been notedДокумент Моделювання багато асортиментного виробництва сухих молочних продуктів(2014) Іващук, Вячеслав Віталійович; В. В. ШвецьПри виробництві сухого молока з різним вмістом жирів виникають проблеми з випаровуванням вологи розприскуваних часток молока в молочній камері. Відомо, що при розпилюванні часток особливу увагу слід приділяти однаковому їх розміру для утворення однакового режиму сушіння кожної створеної часточки речовини. The production of powdered milk with different fat having trouble Evaporation rozpryskuvanyh particles of milk in the mammary cell. known that when sprayed particles should focus their uniform size to form a uniform mode of drying each created particles of matter.Документ Моніторинг та керування якості продукції агрегованих технологічних комплексів харчових виробництв(2010) Васьків, М. В.; Іващук, Вячеслав ВіталійовичВ роботі викладено принципи оцінки якості виробничих процесів, щодо харчових виробництв. Представлений опис структури та функціональної будови системи керування якості, що будований на принципах системного дослідження технології виробництва. Приведений порядок застосування системи якості на виробництві. Прикладом агрегованого комплексу для застосування створеної системи запропоновано виробництво поліетилентерефталат тари для безалкогольних напоїв. In work are represented quality estimation principles of production processes, concerning food productions. Is represented structure description and functional construction of management system by quality, which built on principles of system research by technological production. Brought, also execution order by system quality in production. By example of aggregated complex for use of created system is offer production package from polyethylene terephthalate for non-alcoholic drinks.Документ Моніторинг якості керування технологічним агрегованим виробництвом(2011) Васьків, М. В.; Іващук, Вячеслав ВіталійовичЯк розв’язання проблеми керування багатостадійного агрегованого виробництва запропонована модель управління якості продукції з використанням процедури моніторингу, на основі статистичного керування, що відноситься до систем контролю складних технологічних процесів харчових виробництв і може бути застосована для попередження, виявлення та запобігання виготовленню дефектної продукції. As the problem control multiphasic aggregate of the proposed model of quality using monitoring procedures on the basis of statistical control with respect to the control systems of complex technological processes of food production and can be used to prevent detect and prevent production of defective products.Документ Мінімаксне керування в лінійних розподілених системах в умовах невизначеності(2016) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Савіцька, Наталія Митрофанівна; Іващук, Вячеслав Віталійович; Віхрова, Лариса ГригорівнаЗадачі мінімаксного керування для систем з зосередженими параметрами, що функціонують в умовах невизначеності, розглянуті в літературі. Використовуючи методи теорії збурень, одержано розв'язок цих задач для систем із розподіленими параметрами з більш загальними функціоналами вартості. Проведено подальший розвиток теорії мінімаксного керування стосовно систем з розподіленими параметрами, які описуються узагальненими рівняннями параболічного виду. Метою досліджень в доповіді є синтез мінімаксних граничних розподілених і точкових регуляторів від спостережуваних величин, визначення кількості та оптимального розташування точкових регуляторів. Tasks minimax control for systems with lumped parameters, which operate under uncertainties discussed in the literature. Using the methods of perturbation theory, obtained the solution of these problems for systems with distributed parameters with more general functionals value. A further development of the theory of minimax control regarding systems with distributed parameters described by generalized equations of parabolic type. The purpose of research in the aforementioned synthesis report is distributed and boundary controls point of the observed variables determining optimal number and location of point regulators.Документ Новий підхід до розв’язання задачі моніторингу активності параметрів процесу виробництва ПЕТ-пляшок(2011) Бєляєв, Юрій Борисович; Іващук, Вячеслав Віталійович; Васьків, М. В.Наближений температурний профіль розігріву по зонам преформ спричиняє негативний вплив на техніко¬економічні показники виготовленої тари (ПЕТ¬пляшок) . Таким чином, рішення задачі вибору оптимального відсотку нагріву ПЕТ¬преформ являється актуальним і представляє важливе теоретичне і практичне значення. Approximate temperature profile of heating zones preform has a negative impact on technical and economic indices of manufactured containers (PET¬bottles). Thus, the decision of choosing the optimal percentage of heating the PET¬preform is important and represents an important theoretical and practical importance.Документ Організація управління якістю складних технологічних комплексів. Системний підхід(2009) Васьків, М. В.; Іващук, Вячеслав ВіталійовичПідвищення якості продукції - задача довгострокова та безперервна. Вироби залишаються технічно прогресивними, зручними, гарними, модними до тих пір, доки їм на зміну не прийдуть нові, ще більш досконалі, що обумовлено науково-технічним прогресом. З розвитком науки і техніки проблема якості не спрощується, а, навпаки, стає складнішою. Тому вирішувати її традиційними методами, тобто лише шляхом контролю якості готової продукції практично неможливо, тобто є дійсна проблема у комплексному, системному рішенні, реалізація якого можлива лише в рамках системи управління якістю. Improving quality - the problem is long-term and continuous. Products are technically advanced, comfortable, beautiful, fashionable as long as they do not change come new, more sophisticated, due to technological progress. With the development of science and technology as the problem is not simplified, but rather becomes difficult. Therefore, to solve it by traditional methods, only by the quality control of finished products is almost impossible, that is a real problem in the complex, solutions, implementation is possible only within the quality management system.Документ Особливості автоматизованого керування режимами випікання хлібної продукції(2011) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій ПетровичПредставлені результати системи управління технологічними режимами випічки хлібних заготовок в тупиковій печі з примусовою конвекцією теплового потоку. Рresented results of the control system of technological modes baking bread blanks in the deadlock type oven with forced convection of heat flow.Документ Особливості моделювння технологічних об'єктів багатоасортиментних виробництв(2014) Іващук, Вячеслав ВіталійовичУ доповіді пропонується метод пошуку моделювання технологічних систем розрахованих на зміну асортименту продукції в різних його характеристиках. Основу методики становить мінімізація витрат на координацію системи з обмеженням змін системи областю попередніх варіацій. The method of choosing for modeling technological systems designed which for assortment replacing of products in its various characteristics in this report proposes. The base of methodology is the minimization of the cost of coordination of system and restricted of changes for space of prior variations.Документ Особливості практичної експлуатації багатоасортиментних комплексів харчових виробництв(НТІ, 2011) Іващук, Вячеслав Віталійович; Бєляєв, Юрій Борисович; Смітюх, Ярослав ВолодимировичБагатоасортиментні виробництва використовують значну кількість транспортерів для вирішення задачі маршрутизації зважених технологічних потоків. При цьому слід застерегти проти помилкової практики щодо придбання підприємствами харчової промисловості техніки, що була у вжитку. Це зокрема електричні машини, вихід з ладу яких завжди призводить до значних затрат, тривалої зупинки конвеєра або ж до списання технологічного обладнання на металобрухт. Many product lines production using many conveyors to solve the problem of routing weighted process streams. This should warn against false practice to acquire the food industry technology that was in use. This is particularly electrical machinery, failure of which always leads to significant costs, long stop the conveyor or to the cancellation process equipment for scrap.Документ Проблеми автоматизованого управління енергоспоживанням у виробництві багатоасортиментної хлібобулочної продукції(2014) Іващук, Вячеслав Віталійович; Єчкалов, ДмитроПри налаштуванні системи автоматизації процесу багатоасортиментного виробництва хлібо-булочних виробів необхідно використовувати інноваційні технології з енергозберігаючими алгоритмами, з використанням MES-системи - спеціалізованого прикладного програмного забезпечення для синхронізації роботи технологічних ліній і підприємства в цілому, аналізу роботи, оптимізації випуску продукції. When configuring the automation system for multi-assortment of production of bakery products, you must use innovative technologies for energy saving algorithms with use of MES-systems - specialized application software to synchronize the work of technological lines of whole enterprise, performance analysis, and optimization of production.