Перегляд за Автор "Жолнер, Іван Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 33
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Апарат для механоферментативної обробки крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент № 55156А )(2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій ІвановичАпарат забезпечує високий ступінь розчинення і оцукрювання крохмалю в одну стадію за рахунок інтенсифікації подрібнення замісу у мокрому стані та скорочення питомих витрат енергії на приготування сусла. Apparatus provides temple the degree of dissolution and saccharification of starch in one step through the intensification of wet grinding of batch and to reduce specific consumption energy for prepare wort.Документ Брагоектифікаційна установка (Патент на винахід № 38622)(2000) Гулий, Іван Степанович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Шиян, Петро Леонідович; Марінченко, Віктор Опанасович; Сизько, Валерій Борисович; Янчевський, Віктор Казимірович,; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Чіпчар, Роман ІвановичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок. An invention behaves to a spirit industry and is setting for extraction of ethyl spirit by new connection of elements of setting for the improvement of quality and increase of exit of basic product, providing of terms of effective concentration of admixtures.Документ Брагоректифікаційна установка (Патент на винахід № 43667)(2001) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Янчевський, Виктор Казимірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Марінченко, Виктор Опанасович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою брагоректифікаційну установку, оснащену додатковим пристроєм з введенням нового взаємозв,язку конструктивних елементів для отримання спирту. An invention behaves to a spirit industry and is the rectificate setting, equipped by an additional device and introduction of new intercommunication of structural elements for the receipt of alcohol rectificatе.Документ Виробництво екстракту крохмальної патоки(2000) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Купреєнкова, Л.; Верхградська, Міра Аркадіївна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Прибильський, Віталій ЛеонідовичЗа існуючою в Україні технологією крохмальну патоку одержують кислотним гідролізом крохмалю, одержаного з кукурудзи. Однак кислотний гідроліз має істотні недоліки: гідролізати низької якості у зв'язку з наявністю в них продуктів реверсії та термічного розкладу вуглеводів, білкових, а також мінеральних-домішок, які утворюються при нейтралізації кислоти після гідролізу. Значно ефективнішим з точки зору якості кінцевого продукту є спосіб ферментативного гідролізу. Досвід промислового використання ферментних препаратів, зокрема, у спиртовій промисловості дає підстави пропонувати організувати випуск нового виду крохмальної патоки — крохмальну патоку-екстракт, яка містить глюкозу. ЇЇ виробництво можна налагодити на спиртових заводах, які переробляють зернову сировину. Переорієнтація не потребує реконструкції цих підприємств, а лише дообладнання. Спиртова схема повністю зберігається. Under the existing technology in Ukraine starch syrup obtained by acid hydrolysis of starch derived from corn. However, acid hydrolysis has significant drawbacks: hydrolysates of low quality due to the presence of reversion products and thermal decomposition of carbohydrates, protein and mineral contaminants that are formed during the neutralization of acid after hidrolizu.Znachno effective in terms of quality of the final product is way enzymatic hydrolysis. The experience of industrial enzymes, particularly in the alcohol industry gives reason to offer to arrange the release of a new type of starch syrup - starch syrup extract containing glucose. Its production can be adjusted to distilleries, which process raw grain. The shift does not require reconstruction of these companies, only additional equipment. Alcohol scheme is preserved.Документ Вплив виду зернових культур та ступеню дисперсності їх помелу на склад леткої частки спиртової бражки(2004) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.Розглянуто комплекс технологічних заходів для стабільного одержання спирту високої якості з зернової сировини залежно від ступеня дисперсності помелу і температури термоферментативної обробки.Документ Дослідження відносної густини та видимої міцності денатурованого спирту в залежності від концентрації денатуруючої добавки(2002) Шиян, Петро Леонідович; Гулий, Іван Степанович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Строкач, Дмитро Вікторович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій ВолодимировичВизначено залежність відносної густини та видимої міцності спирту етилового денатурованого від концентрації діетилфталату (в межах 0-1,5 %) і температури (в межах 0-250С) при міцності вихідного етилового спирту в межах 95,0-96,5 % об. Математична обробка експериментальних даних дозволила скласти рівняння, які дають змогу визначити концентрацію денатуруючої домішки (діетилфталату) в спирті етиловому денатурованому в залежності від його відносної густини, при міцності вихідного спирту в межах 95,0…96,5 % об. Ці формули можуть бути використані для експрес-аналізу концентрації денатуруючої домішки в спирті етиловому денатурованому на будь-якій стадії його знаходження.Документ Крохмальна патока-екстракт (Патент на винахід № 43666)(2001) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Шиян, Петро Леонідович; Верхградська, Міра Аркадіївна; Прибильський, Віталій Леонідович; Решетнікова, Світлана ЛеонідівнаВ основу винаходу поставлена задача одержання крохмальної патоки-екстракту, збагаченої біологічно-активними речовинами зернових культур та зниження її собівартості. In basis of invention the problem of receipt is set by starched treacle-extract, enriched by the biologically-active substances of grain-crops and decline of her prime price.Документ Основні напрямки енерго- та ресурсозбереження в спиртовому виробництві(2003) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.В останні роки зусиллями науковців і виробничників розроблена та відпрацьована у виробничих умовах енергозберігаюча технологія спиртових бражок з використанням концентрованих ферментних препаратів селективної дії, яка дозволяє знизити енерговитрати на процес водно-теплової обробки сировини в середньому на 40…50%.Документ Ректифікаційна установка для виробництва спирту-сирцю (Патент на винахід № 72681)(2005) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Бойко, Петро Миколайович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для забезпечення умов ефективного концентрування домішок та збільшення виходу основного продукту. An invention behaves to a spirit industry and is setting for extraction of ethyl spirit by new connection of elements of setting for providing of terms of effective concentration of admixtures and increase of exit of basic product.Документ Розробка та впровадження енерго- та ресурсозберігаючої технології спирту етилового технічного з вуглеводвмісної сировини(2003) Жолнер, Іван ДмитровичДисертація на здобуття вченого ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.07- технологія продуктів бродіння.- Національний університет харчових технологій Міністерства освіти і науки України, Київ, 2003. Дисертація присвячена удосконаленню технології спирту етилового технічного (СЕТ) та денатурованого (СЕД) із відновлювальної сільськогосподарської сировини. На основі комплексного аналізу теоретичних і експериментальних даних розроблено енерго- і ресурсозберігаючу технологію спирту етилового технічного. Визначено фізико-хімічні та споживчі властивості СЕТ трьох категорій, розроблено брагоректифікаційні установки по виробництву СЕТ різних категорій та з різної сировини. На підставі аналізу властивостей технічного спирту визначено та узагальнено вимоги до денатуруючих речовин спеціальної денатурації. Одержано узагальнені рівняння залежності видимої міцності спирту етилового денатурованого та його відносної густини від якісного і кількісного складу денатуруючих добавок. Доведено, що доазеатропний етиловий спирт може використовуватись як сировина для виробництва паливного оксигенату - етилтретбутилового естеру, а також як високооктанова кисневмісна домішка до бензинів при умові застосування як стабілізаторів проти розшарування сивушного масла та ароматичних вуглеводнів. The thesis is for awarding an academic degree in Speciality 05.18.07 named Fermentation Product Technology in the National University of Food Technologies attached to the Ministry of Education and Science of Ukraine, Kyiv, 2003. That thesis is devoted to perfect the technical spirit technology (TST) and denatured spirit technology (DST) of renovated agricultural raw materials. Due to the analysis of theoretical and experimental data, there was worked out an energy and resource saving technology for technical spirit. There were determined physicochemical and consumers’ properties of the technical spirit technology of three categories. There was offered a conception of resource and energy saving technology for technical spirit. On the basis of that conception there was created brew rectification equipment to produce various categories of technical spirit made of various raw materials. Owing to the analysis of main properties of the technical spirit, the general requirements concerning denaturant substances of special denaturation were set and generalized. There were formulated generalized equations showing relationship between a visible strength of the denatured spirit, its comparative density and qualitativequantitative composition of the denaturant additives. It is proved that the preazeotropic spirit could be used as a raw material for producing fuel oxygenator, namely ethyltretbutyl ether as well as a gasoline highly octane oxygen additive provided that fused oil and aromatic carbohydrates are used as stabilizers against disintegration.Документ Системи автоматизацїї та управління(2003) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Гулий, Іван Степанович; Ельперін, Ігор Володимирович; Шиян, Петро ЛеонідовичПроведений аналіз стану і перспектив впровадження сучасних мікропроцесорних систем управління у спиртовій промисловості. Behavioral analysis of the status and prospects for the introduction of modern microprocessor-based control systems in the alcohol industry.Документ Спирт етиловий денатурований (Патент на винахiд № 35132)(1999) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Новіков, Іван Миколайович; Мантуло, Олександр Павлович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Сватков, Леонід Борисович; Худик, Богдан Іванович; Шуляковський, Геннадій Францович; Пашков, Володимир Іванович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Мінченко, Анатолій КалениковичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового денатурованого шляхом зміни кількісного і якісного складу при збереженні органолептичних властивостей.Документ Спирт етиловий денатурований (Патент на винахiд № 69504)(2003) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Новіков, Іван Миколайович; Мантуло, Олександр Павлович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Сватков, Леонід Борисович; Худик, Богдан Іванович; Пашков, Володимир Іванович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Мінченко, Анатолій КалениковичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового денатурованого шляхом зміни кількісного і якісного складу при збереженні органолептичних властивостей. An invention behaves to a spirit industry and is a method of receipt of alcohol ethyl denaturated by the change of quantitative and quality composition at maintenance of taste properties.Документ Спирт етиловий денатурований (Патент на винахiд № 69505)(2003) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Новіков, Іван Миколайович; Мантуло, Олександр Павлович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Сватков, Леонід Борисович; Худик, Богдан Іванович; Пашков, Володимир Іванович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Мінченко, Анатолій КалениковичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового денатурованого шляхом зміни кількісного і якісного складу при збереженні органолептичних властивостей. An invention behaves to a spirit industry and is a method of receipt of alcohol ethyl denaturated by the change of quantitative and quality composition at maintenance of taste properties.Документ Спирт етиловий денатурований (Патент на винахiд № 69506)(2003) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Новіков, Іван Миколайович; Мантуло, Олександр Павлович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Сватков, Леонід Борисович; Худик, Богдан Іванович; Пашков, Володимир Іванович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Мінченко, Анатолій КалениковичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового денатурованого шляхом зміни кількісного і якісного складу при збереженні органолептичних властивостей. An invention behaves to a spirit industry and is a method of receipt of alcohol ethyl denaturated by the change of quantitative and quality composition at maintenance of taste properties.Документ Спосіб виробництва високооктанової кисневмісної добавки до бензинів або спирту етилового технічного (Деклараційний патент на винахід № 64538)(2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Мельник, Володимир ПетровичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб виробництва високооктанової кисневмісної добавки до бензинів або спирту етилового технічного шляхом введення нових технологічних прийомів. An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of production of high-antiknock oxygen-containing addition to petrols by application of new technological receptions.Документ Спосіб виробництва етилового спирту із крохмалевмісної сировини (варіанти) (Патент на винахід № 36930)(2005) Васильківський, Микола Казимирович; Павленко, Михайло Олексійович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Сизько, Валерій Борисович; Бобильов, Василь Олександрович; Загарія, Ігор Станіславович; Петрівський, Володимир Костянтинович; Олійнічук, Сергій ТимофійовичВинахід відноситься до спиртової промисловості, його завданням є удосконалення способу виробництва етилового спирту шляхом змін параметрів технологічних операцій та зв,язків між ними, зниження енерговитрат, підвищення питомого виходу спирту. An invention behaves to a spirit industry, his task is an improvement of method of production of ethyl spirit by the change of parameters of technological operations and connections between them, decline of energy expenses, increase of specific exit of alcohol.Документ Спосіб виробництва продукції різного цільового призначення при виготовленні спирту етилового (Патент на винахід № 48701)(2001) Гулий, Іван Степанович; Жолнер, Іван Дмитрович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Мінченко, Анатолій Каленикович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Пашков, Володимир Іванович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Сватков, Леонід Борисович; Сізько, Валерій Борисович; Сосницький, Віталій Володимирович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Шуляковський, Геннадій Францович; Худик, Богдан Іванович; Янчевська, Ірина ВікторівнаВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб брагоректифікації спиртових бражок з вуглеводвмісної сировини. An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of rectification of spirit home-brewed beers from carbohydrate-contain raw material.An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of rectification of spirit home-brewed beers from carbohydrate-contain raw material.Документ Спосіб виробництва спирту ректифікованого підвищеної якості (Патент на винахід № 64255)(2003) Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб виробництва ректифікованого спирту підвищеної якості за рахунок збільшення кількості тарілок в колонах ректифікаційної установки. An invention behaves to a spirit industry and is a method of production of rectificate alcohol improved quality due to the increase of amount of piattis in the columns of the rectification setting.Документ Спосіб виробництва технічних рідин в процесі брагоректифікації (Патент на винахід № 72066)(2005) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Кизюн, Григорій Олександрович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Пашков, Володимир Іванович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб виробництва продукції різного цільового призначення при виготовленні спирту етилового шляхом зміни параметрів технологічних операцій та зв'язків між ними. An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of production of goods of the different having a special purpose setting at the receipt of alcohol ethyl by the change of parameters of technological operations and connections between them.