Перегляд за Автор "Керанчук, Тетяна Львівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 37
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні проблеми підприємств молочної галузі в Україні(2015) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаВ статті проведений аналіз стану українського ринку молока.Здійснений огляд поточної кон'юнктурної ситуації на ринках найважливіших видів молочної продукції. Виявлені основні проблеми розвитку фермерських господарств та господарств населення, формування пропозиції на ринку молока. Проаналізовані проблеми функціонування молокопереробних підприємств. Виявлені бар'єри на шляху освоєння нових зовнішніх ринків українськими виробниками молочної продукції. Запропоновані можливі напрями удосконалення механізму підтримки виробників молока та переробних підприємств з боку держави. Окреслені основні стратегічні напрямки протидії кризовим явищам для підприємств – виробників молока.В статье проведено исследование современного состояния молочной В статье проведен анализ украинского рынка молока. Проведен обзор текущей конъюнктурной ситуации на рынках важнейших видов молочной продукции. Выявлены основные проблемы развития фермерских хозяйств и хозяйств населения, формирования предложения на рынке молока.Документ Джерела фінансування інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості(2015) Тимкова, Юлія; Керанчук, Тетяна ЛьвівнаТези доповіді присвячені характеристиці особливостей інноваційних процесів на підприємствах харчової\ промисловості. Проведений аналіз структури наявних джерел фінансування інноваційних проектів на харчових підприємствах України. Виявлені основні проблеми залучення коштів іноземних інвесторів для фінансування інноваційних проектів. The analysis of the structure of sources of financing of innovative projects at the food enterprises of Ukraine. The main problems of attracting foreign investors to finance innovative projects.Документ Економіка готельно-ресторанного бізнесу(2018) Басюк, Тетяна Петрівна; Керанчук, Тетяна ЛьвівнаРозглянуто економіко-правові засади фунціонування підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу, теоретичні та практичні аспекти економіки готельних та ресторанних закладів. Викладено основи формування економічних ресурсів та управління ними в готелях та ресторанних закладах, описано методичні підходи щодо аналізу економічних параметрів їх діяльності, в тому числі фінансових результатів діяльності. Розглянуто основи стратегічного та поточного планування діяльносі підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу.Документ Зміст вартісно-орієнтованої концепції управління підприємством та можливості її адаптації на підприємствах України(2011) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаПроблеми забезпечення сталого розвитку та зростання цінності компанії є актуальними для більшості підприємств України на сьогоднішній день, особливо в умовах фінансової кризи. Особливий інтерес представляють інструменти, які дозволяють не тільки визначити стратегічні напрямки розвитку підприємств, дають можливість забезпечити процес аналізу та контролю за реалізацією стратегії в рамках окремих часових періодів, але й дають можливість реалізувати цінностно-орієнтовану концепцію управління підприємством. Одним з таких інструментів є модель Balanced Scorecard та ряд інструментів, які дозволяють забезпечити процес каскадування поставлених цілей на нижні рівні управління і одночасно забезпечити контроль за їх реалізацією. Уточненню змісту цінностно-орієнтованої концепції управління підприємством, огляду проблем та можливостей використання її для управління підприємствами в умовах фінансової кризи, проблемам розробки наскрізної системи стратегічних цільових орієнтирів діяльності підприємства та оперативних підконтрольних показників присвячена дана стаття.Документ Можливості використання BALANSED SCORECARD на підприємствах України(2007) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаУзагальненню світового досвіду використання моделі Balanced Scorecard та можливостям його адаптації і використання на підприємствах України присвячена дана стаття. The generalization of the world experience of using the model Balanced Scorecard and its possible adaptation and use by enterprises of Ukraine subject of this article.Документ Напрями підвищення ефективності функціонування малого бізнесу в Україні(2015) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаТези доповіді присвячені характеристиці особливостей функціонування підприємств малого бізнесу в Україні на сучасному етапі. Розглянуті основні проблеми ведення малого бізнесу в Україні. Визначені напрями підвищення ефективності функціонування малого підприємництва. Abstracts of the report devoted to the characterization of the functioning of small business in Ukraine at the present stage. The basic problems of running a small business in Ukraine. The directions to enhance the functioning of small businessДокумент Напрямки удосконалення управління результативністю діяльності підприємств молочної промисловості(2013) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаТези доповіді присвячені характеристиці сучасного стану ринку молочних продуктів. Розглянуто основні передумови підвищення конкурентоспроможності молочної продукції. Визначено основні елементи системи контроллінгу та управління результативністю на підприємствах молочної галузі. The author analyzes the state of the dairy market. Consider the basic prerequisites enhance the competitiveness of dairy products. The main elements of the system of controlling and performance management at the enterprises of the dairy industry.Документ Організаційно-економічні умови забезпечення стабілізації фінансового стану підприємства(2000) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаСтаття присвячена проблемам забезпечення фінансової стабілізації підприємств. Обґрунтовано взаємозв’язок фінансової стабільності економічної системи та стабілізації фінансового стану окремих підприємств. Визначена основна цільова установка стратегії стабілізації фінансового стану підприємства. Запропонована авторська модель кількісної оцінки ступеню досягнення фінансової стабільності, яка може використовуватись на будь-якому підприємстві. The article is devoted to the problems of the financial stabilization of the enterprises. Substantiated the relationship of financial stability of the economic system and the stabilization of the financial condition of individual companies. Defined the primary target setting strategies to stabilize the financial condition of the company. The author's model of quantifying the degree of achievement of financial stability, which can be used in any enterprise.Документ Основні передумови досягнення фінансової рівноваги в умовах перехідного періоду(1998) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаУ статті розглянуто взаємозв’язок рівноваги макросистеми та рівноваги підприємства, визначено сутність поняття “фінансова стійкість підприємства» та описані основні її типи. In this article the essence of the concept of equilibrium makrosystem and equilibrium, enterprise, defined concepts essence "financial stability enterprise" and described basic types of stability.Документ Особливості та напрями державного регулювання діяльності підприємств готельного та ресторанного бізнесу в Україні(Черкаський державний технологічний університет, 2014) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаВ статті розглянуті основні особливості державного регулювання діяльності суб’єктів індустрії гостинності в Україні, визначена роль держави в створенні конкурентних умов функціонування на ринку готельних та ресторанних послуг. Запропоновані можливі напрямки удосконалення діючої державної політики регулювання діяльності підприємств готельного та ресторанного бізнесу, які сприятимуть підвищенню їх конкурентоспроможності на міжнародному та регіональному рівнях. The article describes the main features of state regulation of the hospitality industry in Ukraine, defined the role of the state in creating a competitive environment for the functioning of the market of hotel and restaurant services. Describes the directions to improve public policies regulating the activities of hotel and restaurant business, which will enhance their competitiveness in the international and regional levels.Документ Оцінка стабільності фінансового стану підприємства(1999) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаУ статті розглянуто сутність поняття “фінансова стабільність», визначено основні її складові. Запропоновано авторський методичний підхід до оцінки фінансової стабільності. Розроблена методика апробована для підприємств торгівлі.оценке In this article the essence of the concept of "financial stability", defined its main components. The author's methodical approach to assessing financial stability. Developed method has been tested for trade.Документ Передумови виникнення та можливості використання концепції Balansed ScoreCard на підприємствах України(2012) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаПроблеми обґрунтування стратегії розвитку компанії та коректного визначення цільових орієнтирів діяльності для забезпечення успішного функціонування в довгостроковій перспективі на сьогоднішній день є актуальними для більшості підприємств України. Особливий інтерес представляють інструменти, які дозволяють не тільки визначити стратегічні напрямки розвитку підприємств, але й дають можливість забезпечити процес аналізу та контролю за реалізацією стратегії в рамках окремих часових періодів. Одним з таких інструментів є модель Balanced Scorecard. Узагальненню світового досвіду використання даного комплексного підходу до управління підприємством та можливостям його адаптації і використання на підприємствах України присвячена дана стаття. Problems rationale strategy development company and cooled sufficiently determining tselevыh oryentyrov activities to ensure the functioning of successful in the long run dolhosrochnoy to date for topical yavlyayutsya The majority of enterprises in Ukraine. Of particular ynteres predstavlyayut ynstrumentы, who not only pozvolyayut opredelyt stratehycheskye directions of development of enterprises, but also provide an opportunity obespechyt process analysis and control for the realization of strategy within otdelnыh vremennыh peryodov. One from the following orchestrate yavlyaetsya model Balanced Scorecard. Obobschenyyu Peace expertise to uses of the present opinion of complex approach to the enterprise management and the possibility of ego adaptation and the application of the enterprise of Ukraine posvyaschena dannaya article.Документ Практикум з дисципліни «Фінанси підприємства»(2003) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаПрактикум містить практичні завдання для студентів по основних темах дисципліни, методичні вказівки для розв’язання окремих типів задач та основні методики оцінки показників, що використовуються в ході розв’язку практичних завдань. Практикум може бути використаний для підготовки студентів напряму 6.050100 «Економіка підприємства» всіх спеціальностей. The workshop includes practical exercises for students on the main themes of discipline, guidance for solving certain types of problems and the basic methodology for assessing the indicators used in the solution of practical problems. The workshop can be used to prepare students for the direction 6.050100 "Enterprise Economy" of all specialties.Документ Причини кризового стану ринку молока та молочної продукції в Україні(2016) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаТези доповіді присвячені характеристиці кризових явищ на ринку молочної продукції. Автор описує причини кризи збуту на молочному ринку. Розглядаються негативні тенденції на ринку молока та можливі шляхи подолання кризових явищ. Abstracts of the report is devoted to the crisis in the dairy market. The author describes the causes of the market crisis in the dairy market. Is described the negative trends in the milk market and possible ways of overcoming the crisis.Документ Проблеми розвитку підприємств готельної індустрії в Україні(2012) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаТези доповіді присвячені характеристиці сучасного стану галузі туристичної індустрії, зокрема підприємств готельного бізнесу. Розглянуто основні причини зниження рейтингу України щодо її конкурентоспроможності в туризмі, а також окреслені основні сучасні проблеми розвитку підприємств готельного бізнесу.Документ Проблеми розвитку підприємств молочної галузі(2015) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаТези доповіді присвячені характеристиці сучасного стану сировинного ринку для підприємств - виробників молочної продукції. Розглянуто структуру та обсяги закупівель молока виробниками молочної продукції в 2013-2014рр. Визначено основні проблеми розвитку молочної промисловості, зокрема скорочення зовнішніх ринків збуту та окреслена необхідність пошуку нових ринків збуту української молочної продукції. In the thesis describes market of raw materials for enterprises-producer of breast products. Анализ структуры и объема закупок производителей молока молочных продуктов в 2013-2014. The main problems of the development of the dairy industry, in particular the reduction of external markets and outlined the need to find new markets for Ukrainian dairy products.Документ Проблеми та можливості удосконалення внутрішньофірмового планування на підприємствах України(2005) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаСтаття присвячена проблемам оперативного планування на підприємствах, розкриває основні підходи щодо розробки бюджетів на підприємствах України. In Article operational problems Scheduling in the enterprise, raskrыvaet Basic Approaches to Development of budgets for Enterprise of Ukraine.Документ Проблеми ціноутворення в сфері готельно-ресторанного бізнесу(2012) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаВ статті розглянуті актуальні проблеми розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу в Україні, актуалізовані питання ціноутворення на підприемствах готельного та ресторанного бізнесу, окреслені основні проблеми при встановленні цін на послуги підприємств, обгрунтовано необхідність постановки комплексної системи управління цінами і доходами та визначено основні її структурні складові для даної категорії підприємств. Запропонована система показників KPI (key performance indicator), які дозволяють забезпечувати моніторинг основних результатів діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу та формувати управлінські рішення щодо підвищення ефективності функціонування підприємств. The article describes the current problems of the hotel and restaurant industry development in Ukraine, provides with the Euro 2012 outcome analysis in the context of obtaining strategic advantages both for hotel and restaurant industry (HORECA industry) in Ukraine and for the country in general. In addition, the article deals with the hotel and restaurants industry prices updating issues. It provides with the review of the basic problems in setting prices for services companies and explains the necessity of an integrated management system in setting prices and revenues. The article also reveals the major structural components of it for this type of enterprises. Moreover, the system of indicators KPI (key performance indicator) is proposed. This system offers monitoring of the major enterprises of the hotel and restaurant industry and providing with solutions for the management efficiency improvement. The article also gives an assessment of possible future application of the main key indicators in hotel and restaurant industry while taking into account all the particularities of this business.Документ Проблеми і перспективи розвитку готельного та ресторанного бізнесу в Україні(2014) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаУ статті розглянуто актуальні проблеми розвитку індустрії гостинності в Україні. Досліджено основні тенденції формування доходів та операційних витрат підприємств у секторі надання готельних і ресторанних послуг. На основі цього виявлено основні причини формування негативних фінансових результатів діяльності підприємств готельного та ресторанного бізнесу. Крім того, зроблено спробу виявлення причинно-наслідкового зв 'язку між проблемами, які виникають на рівні менеджменту підприємств, з проблемами макроекономічного характеру (проблеми недосконалості законодавчої бази, яка регламентує діяльність підприємств цього сектору, інфраструктурні проблеми ринку готельних і ресторанних послуг тощо). Описано можливі шляхи вирішення наявних проблем і перспективи розвитку підприємств готельного та ресторанного бізнесу. Запропоновано способи підвищення конкурентоспроможності й ефективності функціонування готелів і ресторанів в Україні. The article describes the current problems of the hospitality industry in Ukraine. The basic trends of revenues and opera-ting costs of enterprises in the sector of hotel and restaurant services are investigated. On this basis, the main reasons for formation of negative financial results of the hotel and res-taurant business are identified. In addition, the article attempts to identify the cause — effect relationship between the problems that arise at the level of management of enterprises with macroeconomic problems (in particular, the quality problem of the legislative framework governing the activities of enterprises in the sector, infrastructural problems of the market of hotel and restaurant services, etc. d). In this regard, the article describes the possible ways to solve existing problems and prospects of development of hotel and restaurant business. The author suggests ways to improve the competitiveness and efficiency of hotels and restaurants in Ukraine.Документ Програма навчальної дисципліни «Економіка готельно-ресторанного бізнесу та ціноутворення»(2011) Керанчук, Тетяна Львівна; Басюк, Тетяна ПетрівнаРобоча програма з дисципліни „Економіка готельно-ресторанного бізнесу та ціноутворення” розроблена для студентів напряму 6.140101 “Готельно-ресторанна справа”. В робочій програмі описані предмет, мета дисципліни, її місце та роль у навчальному процесі, визначені цілі навчальної дисципліни, представлені тематичні плани лекційних та практичних занять. Робоча програма містить зміст та розподіл самостійної роботи студентів в розрізі тем курсу, опис форм поточного та підсумкового контролю знань студентів та критерії оцінювання знань, основний та додатковий списки літератури для підготовки з даної дисципліни.