Перегляд за Автор "Кутас, Олена Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 64
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Брендинг як засіб забезпечення довгострокової виробничої стратегії підприємства(2003) Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Кутас, Олена ОлександрівнаДається визначення поняття брендінг та розглядаються задачі, вирішення яких необхідне для ефективного брендінгу Determine the notion of branding and discusses problems whose solution is required for effective brandingДокумент Вдосконалення асортименту та якості продукції при формуванні планів виробництва(1996) Кутас, Олена Олександрівна; Стахурська, Світлана АнтонівнаРозглядаються напрямки планування підвищення якості продукції та вдосконалення асортименту продукції. Examined the directions of planning for improving product quality and improving product mix.Документ Визначення витрат на стадіях життєвого циклу продукту(2001) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто основні принципи та сукупність методів визначення витрат на різних стадіях життєвого циклу продукту. Considered the basic set of principles and methods for determining costs at various stages of the product life cycle.Документ Використання активних методів навчання у вищих навчальних закладах(2015) Кутас, Олена ОлександрівнаМодернізація системи вищої освіти потребує якісної зміни методики навчання студентів: впровадження прогресивних форм викладання дисциплін, урізноманітнення форм та методів навчального процесу, використання сучасних інтерактивних технологій навчання та ін. The modernization of higher education requires qualitative change methods of teaching students: the introduction of progressive forms of teaching subjects diversify forms and methods of educational process, the use of modern interactive teaching technologies and others.Документ Виробництво яловичини в Україні: стан та перспективи розвитку(2014) Кутас, Олена ОлександрівнаУкраїнський ринок м'яса й м'ясопродуктів тісно пов'язаний зі станом сировинної бази м'ясопереробної галузі. Протягом усього періоду незалежності не вдалося зупинити тенденцію до скорочення поголів'я худоби та нарощування збитковості вирощування ВРХ. Обсяги реалізації на забій суттєво перевищували обсяги вирощування худоби. Це стало причиною різкого скорочення поголів'я худоби, фактичного знищення спеціалізованого м'ясного стада, зменшення виробництва та скорочення споживання м'яса, порушення інфраструктури і ринків збуту м'яса, посилення конкуренції з боку закордонних виробників м'яса. Ukrainian market of meat and meat products is closely associated with the state of the resource base meat processing industry. Throughout the period of independence could not stop the downward trend in livestock and livestock rearing capacity loss. Sales volumes for slaughter significantly exceeded livestock. This has resulted in a sharp reduction in livestock numbers, the actual destruction of specialized beef herds, reducing production and reducing meat consumption violation infrastructure and markets meat, increased competition from foreign producers of meat.Документ Джерела фінансування інноваційних проектів(2019) Кутас, Олена ОлександрівнаДокумент Дослідження питань виробництва яловичини на підприємствах сировинних зон та переробки(2002) Кутас, Олена ОлександрівнаУ статті аналізуються причини згортання тваринництва в Україні в 1991-1997 рр., розглядаються проблеми м’ясного підкомплексу. Стан галузі та динаміку деяких показників виробництва м’яса проілюстровано на прикладі однієї з галузей тваринництва – вирощуванні та відгодівлі великої рогатої худоби. The causes of a cut in cattle-breeding in Ukraine in 1991-1997 are analysed and the problems of the meat production complex are considered hereinunder. The situation and dynamics of some indexes of the meat production are illustrated on an example of one of the stock-raising industries, i.e. cattle-breeding.Документ Дослідження питань виробництва яловичини на підприємствах сировинних зон та переробки(2003) Кутас, Олена ОлександрівнаПротягом останніх років ситуація у виробництві та споживанні м'яса в Україні істотно загострилася. Виробництво м'яса в аграрному секторі, починаючи з 1995 року, є збитковим. У статті аналізуються причини згортання тваринництва в Україні в 1991-1997 рр., розглядаються проблеми м’ясного підкомплексу. Стан галузі та динаміку деяких показників виробництва м’яса проілюстровано на прикладі однієї з галузей тваринництва – вирощуванні та відгодівлі великої рогатої худоби. During the last years the situation in production and consumption of meat has become critical. From 1995 production of meat in the agrarian sector has been unprofitable. The causes of a cut in cattle-breeding in Ukraine in 1991-1997 are analysed and the problems of the meat production complex are considered hereinunder. The situation and dynamics of some indexes of the meat production are illustrated on an example of one of the stock-raising industries, i.e. cattle-breeding.Документ Економічні санкції як інструмент впливу на державу-терориста(2022) Борисов, Денис Олегович; Кутас, Олена ОлександрівнаОбґрунтовано, що економічні санкції, накладені на державу-агресора, спрямовані на її ізоляцію та відчуження, матимуть величезний вплив на функціонування її економіки. It is justified that the economic sanctions imposed on the aggressor state, aimed at its isolation and alienation, will have a huge impact on the functioning of its economy.Документ Економічні та організаційні аспекти енергоменеджменту на підприємствах харчової промисловості(2013) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто аспекти енергоменеджменту, який охоплює питання управління енерговиробництвом та енергоспоживанням.Документ Емоційна компетенція та емоційний інтелект менеджера(2021) Яровенко, Юлія Леонідівна; Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто складові емоційної компетенції менеджерів. Визначено, що рівень емоційного інтелекту керівника впливає на психологічний клімат у колективі і тим самим на ефективність роботи організації в цілому. The components of emotional competence of managers are considered. It was determined that the level of the manager's emotional intelligence affects the psychological climate in the team and thereby the effectiveness of the organization as a whole.Документ Забезпечення конкурентоспроможності продукції підприємства як засіб підвищення його ефективності(2016) Комендант, Наталія Валеріївна; Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто питання забезпечення конкурентоспроможності продукції підприємства як засобу підвищення його ефективності.Документ Загальні підходи до організації та функціонування інтегрованих аграрно-промислових підприємств з виробництва, переробки та реалізації яловичини в умовах ринку(2005) Кутас, Олена ОлександрівнаЕкономічна криза, що триває в тваринництві, зумовлює необхідність обґрунтування напрямів подальшого розвитку його галузей, виходячи з умов функціонування ринку. Розглянуто проблеми адаптації тваринництва до нових умов господарювання на основі формування інтегрованих аграрно-промислово-торговельних об’єднань підприємств з виробництва, переробки та реалізації продукції.Документ М’ясне скотарство України: розвиток та перспективи(2015) Кутас, Олена ОлександрівнаВиробництво продукції тваринництва, зокрема м’яса, є одним з головних питань у вирішенні проблеми продовольчої безпеки та забезпечення населення країни повноцінним харчовим білком. Аналіз динаміки поголів’я великої рогатої худоби та виробництва яловичини в Україні вказує на гостроту продовольчої проблеми. A production of goods of stock-raising, in particular meat, is one of main questions in the decision of problem of food safety and providing of population of country a valuable food albumen. The analysis of dynamics of population of cattle and production of beef in Ukraine specifies on the sharpness of food problem.Документ Маркетингові дослідження як основа успішної діяльності підприємства на ринку(2003) Заєць, О. В.; Кутас, Олена ОлександрівнаОбґрунтовується, що професійні маркетингові дослідження є основою успішної діяльності підприємства на ринку. Аre substantiated that professional marketing research is the foundation of success on the market.Документ Менеджмент організацій і адміністрування: теорія та практика(2020) Березянко, Тамара Володимирівна; Безпалько, Олена Вікторівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Грищенко, Діана Григорівна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Кириченко, Ольга Миколаївна; Ковтун, Олена Анатоліївна; Кулиш, Оксана Анатоліївна; Кундєєва, Галина Олексіївна; Кутас, Олена Олександрівна; Мазник, Ліана Валеріївна; Марченко, Валентина Миколаївна; Маршаленко, Маріанна Петрівна; Мостенська, Тетяна Леонідівна; П'янкова, Оксана Василівна; Пєтухова, Ольга Михайлівна; Піменов, Сергій Анатолійович; Піменова, Олена Володимирівна; Пузина, Аліна Олександрівна; Рибак, Надія Олексіївна; Скопенко, Наталія Степанівна; Соломка, Ольга Миколаївна; Стахурська, Світлана Антонівна; Тертична, Любов Іванівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Филюк, Галина Михайлівна; Чеснік, Наталія Миколаївна; Юрій, Едуард ОлександровичУ колективній монографії розглянуті теоретичні і прикладні аспекти менеджменту організацій і адміністрування, визначені проблеми та перспективи їх розвитку. Значну увагу приділено питанням розвитку, формування, впровадження стратегій, моделей, технологій сучасного менеджменту і прогресивним підходам до соціальної відповідальності менеджменту підприємств. Призначена для викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, здобувачів, керівників, менеджерів та всіх, хто цікавиться проблемами менеджменту організацій і адміністрування. The collective monograph examines the theoretical and applied aspects of management of organizations and administration, identifies problems and prospects for their development. Considerable attention is paid to the development, formation, strategies implementation, models, technologies of modern management and approaches to social responsibility of enterprise management. It is predesignated for teachers of higher education, graduate students, applicants, managers, and everyone interested in the problems of organizational management and administration.Документ Напрями формування конкурентних переваг на ринку м’яса та м’ясопродукції(2017) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто напрями формування конкурентних переваг на ринку м’ясної продукції. The directions of formation of competitive advantages in the meat products market are considered.Документ Організаційні та економічні аспекти енергоменеджменту на підприємствах харчової промисловості(2013) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто аспекти енергоменеджменту, який охоплює питання управління енерговиробництвом та енергоспоживанням. Аre considered the aspects of energy management, which includes the management of energy production and consumption.Документ Основні засади інноваційного розвитку підприємств(2021) Кутас, Олена ОлександрівнаВизначено мету та головні завдання інноваційної діяльності підприємств, принципи та ключові функції організації інноваційного процесу на підприємствах. The purpose and main tasks of the innovative activity of enterprises, the principles and key functions of the organization of the innovation process at enterprises are defined.Документ Основні методи тайм-менеджменту(2022) Кутас, Олена ОлександрівнаПодано визначення поняття «тайм-менеджмент», визначено компоненти методик управління часом, наведено основні методики управління часом та визначено найбільші «викрадачі часу». The definition of the term «time management» is provided, the components of time management techniques are defined, the main time management techniques are given, and the biggest «time thieves» are identified.