Перегляд за Автор "Лявинець, Георгій Михайлович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 34
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Data Mining у адаптивному менеджменті готельно-ресторанного бізнесу(2024) Лявинець, Георгій Михайлович; Губеня, В'ячеслав Олександрович; Люлька, Олександр Миколайович; Ткачук, Юрій МихайловичУ статті досліджено роль Data Mining у адаптивному менеджменті готельно-ресторанного бізнесу. Обґрунтовано актуальність системного застосування Data Mining для підвищення ефективності та стійкості підприємств в умовах мінливого ринку та криз. Визначено ключові напрями застосування, переваги та потенційні проблеми впровадження Data Mining. Представлено чотири кейси ефективного використання Data Mining у галузі.Документ Автоматизація в готельно-ресторанній індустрії(2024) Лявинець, Георгій МихайловичДоосліджено роль автоматизації в готельно-ресторанній індустрії України. Розглянуто, як автоматизація та робототехніка підвищують ефективність, знижують витрати та покращують задоволеність клієнтів. Обговорено переваги та виклики впровадження автоматизації в галузі.Документ Антикризовий менеджмент у готельно-ресторанному бізнесі(2024) Лявинець, Георгій МихайловичДосліджено роль інновацій у готельно-ресторанному бізнесі, особливо в Україні, та їхній вплив на ефективність, конкурентоспроможність і стійкість галузі в кризових умовах. Обґрунтовано необхідність удосконалення менеджменту інновацій; запропоновано рекомендації щодо впровадження сучасних інформаційних технологій, зокрема Big Data та машинного навчання, для підвищення ефективності підприємств готельно-ресторанного бізнесу.Документ Булочка з базиліком для гамбургерів (Деклараційний патент на корисну модель № 121553)(2017) Кравцов, Олександр Олександрович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Шаран, Лариса Олександрівна; Бондар, Наталія Петрівна; Лявинець, Георгій МихайловичБулочка з базиліком для гамбургерів, що містять борошно пшеничне вищого сорту, молоко, дріжджі пресовані, сіль, масло вершкове, меланж, цукор-пісок, кунжут, які відрізняються тим, що додатково містить базилік сушений. Bread with basil for hamburgers containing high quality wheat flour, milk, pressed yeast, salt, butter, melange, sugar-sand, sesame seeds, differing in that it further contains dried basil.Документ Використання пряноароматичної та каротиновмісної сировини в технологіях емульсійних продуктів(2014) Івахно, Ольга Олександрівна; Лявинець, Георгій Михайлович; Іщенко, Тетяна Іванівна; Гавриш, Андрій ВолодимировичНауково обґрунтовано склад та оптимальні масові частки біологічно активних компонентів фітоолійного каратиновмісного напівфабрикату, який може бути основою різноманітних соусів емульсійного типу. Scientifically sound and optimal composition of the mass fractions of biologically active components phyto- and oil carotene containing semi, which can be the basis of a variety of sauces emulsion type.Документ Використання сушеної пряно-ароматичної сировини при виробництві фіто-олійного напівфабрикату(2012) Лявинець, Георгій Михайлович; Гавриш, Андрій Володимирович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаРозроблення нового фіто-олійного напівфабрикату дозволяє отримати соуси емульсійного типу зниженої енергетичної цінності для лікувально- профілактичного харчування завдяки вмісту природних полісахаридів та антиоксидантів в порошку пряно-ароматичної сировини. The development of a new semi phyto-oil emulsion sauces provides a type of low energy value for healthcare food thanks to the natural polysaccharides and antioxidants in aromatic powder materials.Документ Використання фіто- та каротинвмісної сировини в технології соусів емульсійного типу(2013) Лявинець, Георгій Михайлович; Гавриш, Андрій Володимирович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаЗапропоновано способи виробництва фіто-олійного та фіто-каротиноїдного олійного напівфабрикатів з використанням порошків фіто- та каротинвмісної сировини, що дозволяє покращити якість та біологічну цінність соусів емульсійного типу. The production methods for phyto and oil semi-product and carotin and oil semi-product with using phyto powders and carotin raw material powders that improves the quality and biological value of sauces of emulsion type have been proposed.Документ Вплив дієтичних добавок на структуроутворення солодких страв(2017) Сазоновa, Дарія Юріївна; Люлька, Олександр Миколайович; Лявинець, Георгій МихайловичМета досліджень полягала в розробці рецептур, технології та оцінці споживчих властивостей піноподібної солодкої страви «Повидлянка». Завдання дослідження включали розробку солодкої страви із заданими споживчими властивостями; дослідженні основних властивостей піни та особливостей її формування в залежності від додавання дієтичних добавок їх оптимальної концентрації в системі. The purpose of research was to develop recipes, technology assessment and consumer properties spumy desserts "Povydlyanka." Research objectives included developing a sweet dish with the set consumer properties; study the basic properties of the foam and features its formation based on adding dietary supplements to optimal concentration in the system.Документ Вплив інновацій на антикризовий менеджмент у готельно-ресторанному бізнесі(2024) Лявинець, Георгій МихайловичДосліджено вплив інновацій на антикризовий менеджмент у готельно-ресторанному бізнесі. Розглянуто, як цифровізація, автоматизація та стійкий розвиток допомагають підприємствам ефективно реагувати на кризи та підвищувати конкурентоспроможністьДокумент Готельно-ресторанна справа у сучасній глобальній економіці(2024) Лявинець, Георгій МихайловичАналізується роль готельно-ресторанного бізнесу України в економічному розвитку, його вплив на зайнятість, ВВП та туризм. Розглянуто внесок сектора у залучення інвестицій, інновації та модернізацію. Особливу увагу приділено викликам і кризам галузі та інноваційним відповідям на них. Запропоновано стратегії управління кризами для підвищення стійкості та конкурентоспроможності галузі.Документ Готельно-ресторанний бізнес України: кризи та розвиток(2024) Лявинець, Георгій МихайловичДоосліджено роль готельно-ресторанного бізнесу в економічному розвитку України, його внесок у ВВП, зайнятість та туризм. Розглянуто вплив криз на галузь та можливості для зростання через інновації та державну підтримкуДокумент Дослідження стійкості до окислення фітоолійного каротиновмісного напівфабрикату під час зберігання(2014) Івахно, Ольга Олександрівна; Лявинець, Георгій Михайлович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаПряноароматичну сировину можна рекомендувати не тільки як смакові інгредієнти, а й як носії природних антиоксидантів. Таким чином, внесення в олію пряноароматичної сировини уповільнює процес окиснення, подовжує термін зберігання фітоолійного напівфабрикату. Pryanoaromaticheskih raw materials can be recommended not only as flavoring ingredients, but also as carriers of natural antioxidants. Thus, making the oil pryanoaromaticheskih raw slows oxidation and prolongs shelf life fitooliynoho semis.Документ Ефективність використання різних носіїв заліза для створення хлібобулочних виробів антианемічного призачення(2011) Губеня, Вячеслав Олександрович; Золотоверх (Курпілянська), Катерина Володимирівна; Лявинець, Георгій Михайлович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаПредставлені результати комплексу досліджень щодо встановлення впливу носіїв заліза органічного та неорганічного походження на технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів антианемічного призначення і фізіологічну ефективність розроблених продуктів.Документ Крафтова виноробня при готельному підприємстві(2024) Кравченко, Ростислав Романович; Лявинець, Георгій Михайлович; Люлька, Олександр МиколайовичУ роботі проаналізовано можливість впровадження квафтової виноробні при готельному підприємствіДокумент Нетрадиційні види борошна як сировина борошняних сумішей(2024) Машовець, Михайло Юрійович; Лявинець, Георгій Михайлович; Губеня, В'ячеслав ОлександровичДосліджено використання нетрадиційних видів борошна для створення борошняних сумішей. Встановлено, що борошно з гарбуза, соняшника, коноплі та льону збагачує продукцію нутрієнтами, підвищуючи її якість. Підкреслено потребу в подальших дослідженнях для оптимізації складу сумішей.Документ Особливості залучення іноземних джерел фінансування розвитку об’єктів готельно-ресторанного господарства в Україні(2016) Арич, Михайло Іванович; Лявинець, Георгій МихайловичУ роботі проаналізовано особливості залучення іноземних джерел фінансування розвитку об’єктів готельно-ресторанного господарства в Україні в сучасних умовах ведення бізнесу. Встановлено, що ключовими проблемами та ризиками для іноземного інвестора у сферу готельно-ресторанного господарства України є нестабільність внутрішньої політичної ситуації в Україні; низька купівельна спроможність потенційних споживачів; корупційні ризики; недосконале правове регулювання (нестабільність законодавчо-нормативної бази); низька туристична активність. The paper analyzes the peculiarities of foreign sources of financing for development of hotel-restaurant business in Ukraine in today's business environment. Established that key challenges and risks for foreign investors in the hotel and restaurant business Ukraine is unstable internal political situation in Ukraine; low purchasing power of potential customers; corruption risks; imperfect regulation (unstable legal and regulatory framework); low tourist activity.Документ Порівняльна оцінка органічних та неорганічних носіїв заліза для розроблення хлібобулочних виробів антианемічного призначення(2011) Лявинець, Георгій Михайлович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДосліджено такі носії заліза, як сульфат заліза, лактат заліза і дієтичну добавку “Гемовітал”, з метою фортифікації хлібобулочних виробів. Iron substances such as ferrous lactate, ferrous sulphate and food supplement “Hemovital” have been investigated to fortification of bakery products.Документ Порівняльна характеристика та ефективність застосування носіїв заліза для створення хлібобулочних виробів антианемічного призначення(2012) Губеня, Вячеслав Олександрович; Лявинець, Георгій Михайлович; Антонюк, Марія Миколаївна; Бондар, Наталія Петрівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаУ статті наведено результати комплексу досліджень зі встановлення впливу носіїв заліза органічного та неорганічного походження на технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів антианемічного призначення та фізіологічну ефективність розроблених продуктів. Has been studied the influenced of results of complex research to establish of carriers of organic and inorganic iron on the process of production of bakery products antianemic destination and physiological efficiency of the developed products.Документ Пряно-ароматична та каротиновмісна сировина в технології соусів емульсійного типу(2013) Лявинець, Георгій Михайлович; Гавриш, Андрій Володимирович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаЗапропоновано технології фітоолійного та фітоолійного каротиновмісного напівфабрикатів, які залучатимуться до технологічного потоку виробництва соусів емульсійного типу та сприятимуть підвищенню їх харчової цінності. A technology fitooliynoho fitooliynoho karotynovmisnoho and semi-finished products that are involved in the process flow production of sauce emulsion type and will improve their nutritional value.Документ Розроблення технології соусів емульсійного типу підвищеної харчової цінності(2017) Лявинець, Георгій МихайловичВ дисертації обґрунтовано та розроблено технологію соусів емульсійного типу підвищеної харчової цінності. Обґрунтовано використання порошків з пряноарома-тичної та каротиновмісної сировини і фітоолійного каротиновмісного напівфабрикату з їх використанням. Встановлено закономірність утворення та стабілізації емульсії соусів за використання суміші порошків оптимізованого складу з пряноароматичної та каротиновмісної сировини для забезпечення їх стійкості та відповідних структурно-механічних властивостей. Обґрунтовано раціональні кількості основних рецептурних компонентів і технологічні параметри виробництва соусів емульсійного типу на основі фітоолійного каротиновмісного напівфабрикату. Розроблено технологію та асортимент соусів підвищеної харчової цінності. Визначено комплекс їх споживних і технологічних властивостей, обґрунтовано умови та терміни зберігання. Розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію, здійснено впровадження нових технологій у закладах ресторанного господарства. The thesis is dedicated to the technology of emulsion sauces such high nutritional value. The application of the powdered spice aroma and carotene containing raw herbal oil containing semi-carotene with their use. Established pattern formation and stabilization of the emulsion sauces for the use of optimized powder mixture composition with spicy aroma and carotene containing raw materials for their resistance and relevant structural and mechanical properties. Proved rational number for prescription of content main components and manufacturing process parameters such emulsion sauces based herbal oil containing ca-rotenes semis. The technology for sauces range of high nutritional value is developed. The complex of consumable and technological properties, reasonable terms and conditions of storage had been defined. Regulatory and technological documentation had been developed and ap-proved, introduction of new technologies to implement in institutions of restaurant industry was made.