Перегляд за Автор "Мірошник, Володимир Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 34
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Апарат для попередньої прогресивної протитечійної обробки дифузійного соку вапняним реагентом (Патент на корисну модель № 50226)(2010) Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Рева, Леонід ПавловичЗапропонована нова удосконалена конструкція вертикального прогресивного протитечійного апарата переддефекації дифузійного соку. The new improved design of the vertical counter-progressive machine preliming raw juice.Документ Визначення оптимальних параметрів проведення процесу кристалізації цукрози при додаванні хімічного реагенту(2010) Подобій, Олена Валеріївна; Мірошник, Володимир Олександрович; Мірошников, Олег МиколайовичПроведено оптимізацію процесу кристалізації цукрози методом Харрінгтона і визначено оптимальні параметри проходження процесу кристалізації цукрози при додаванні хімічного реагентуДокумент Визначення оптимальних параметрів пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів(2008) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Мірошник, Володимир ОлександровичВизначено рівняння регресій залежності вмісту вітамінів антиоксидантів та фітину у зерні пшениці від тривалості та температури пророщування. Проведено оптимізацію процесу пророщування методом Харрінгтона й визначено оптимальні параметри пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів, а саме: температура пророщування 16 ˚С й тривалість пророщування 48 год. Certainly equalization regressions of dependence of content of vitamins antioxidants and phytate is in the grain of wheat from duration and temperature of sprouting. Optimization of process of sprouting the method of Harringtona and certainly optimum parameters of sprouting grain of wheat is conducted for making of health-improvement products, namely: temperature of sprouting 16 ˚С and duration of sprouting of 48 h.Документ Визначення оптимального технологічного режиму процесу екстрагування сахарози з бурякової стружки при переробленні буряків погіршеної якості(2006) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Ліпєц, Антон Адамович; Мірошник, Володимир ОлександровичНа підставі математичної обробки результатів експериментальних досліджень встановлена емпірична залежність ефекту очищення соку, приросту редукувальних речовин, ефекту видалення високомолекулярних сполук в процесі екстрагування від температури та рН живильної води, що використовується для вилучення сахарози з бурякової стружки. It was show the empiric dependence of effect of cleaning of juice, the increase of invert substances, the effect of moving away of high molecular connections in the process of extracting from a temperature and рН of feed-water is set on the basis of mathematical treatment of results of experimental researches.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influence of hard phase of limewater with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2009) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influencing of hard phase of lime milk with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Вплив дисперсності гідроксиду кальцію вапняного молока на його реологічні властивості(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичДоведено, що питома поверхня твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока відповідає за його реологічні властивості, знайдено оптимальний діапазон питомої електропровідності вапняного молока, яку рекомендовано вимірювати за стабільної густини 1,18 г/см3. It is well-proven that the specific surface of hard phase of gidroksidu of calcium of limewater answers reologichni property after his, the optimum range of specific conductivity of limewater, which it is recommended to measure at the stable closeness of 1,18 g/sm3, is found.Документ Вплив конструкційних елементів сатуратора на кратність циркуляції(2011) Калініченко, Олександр Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Мірошник, Володимир Олександрович; Скорик, Костянтин ДмитровичДосліджено вплив конструкційних елементів сатуратора з внутрі-шнім циркуляційним контуром на кратність циркуляції соку. Встановлено оптимальний рівень соку над циркуляційною трубою та співвідношення між площами поперечного перерізу барботажної та циркуляційної зон при яких забезпечується активна рециркуляція в апараті.Документ Гідродинамічна структура потоків при проведенні попередньої дефекації дифузійного соку у вертикальному протитечійному апараті(2011) Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир ОлександровичВ процесі попередньої дефекації дифузійного соку, одним з головних показників є гідродинамічна структура потоків у апараті, що суттєво впливає на технологічні аспекти процесу. На основі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переде-фекатора було досліджено функції розподілу часу перебування частинок основного та рециркуляційного потокі в в апараті, які стали базою для створення математичної секційно-рециркуляційної моделі, що адекватно описує експериментальні дані.Документ Дослідження впливу мутаротації на швидкість кристалізації глюкози(2003) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Григоренко, Л. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир ОлександровичВиявлено вплив мутаротації глюкози на швидкість її кристалізації в умовах технологічного процесу з використанням кислотно-ферментативного гідролізу крохмалю. Отримані залежності швидкості мутаротації глюкози від температури дозволяють зкорегувати температурний режим кристалізації гідратної глюкози у виробництві. The influence on the rate of glucose mutarotation its crystallization process conditions using the acid-enzyme hydrolysis of starch. The resulting dependence of the rate of glucose mutarotation allow to adjust the temperature of crystallization temperature regime hydrated glucose production.Документ Дослідження впливу характеристик зволоженого корму на параметри передатної функції об’єкта керування(2017) Мірошник, Володимир Олександрович; Кіктєв, Микола ОлександровичУ статті розроблено математичну та імітаційну моделі об ’єкта керування, трубопроводу зволоженого корму, a також імітаційну модель у середовищі Simulink MATLAB. Досліджено вплив виду корму та вмісту вологи в ньому на основні характеристики об ’єкта з точки зору керування. Виконано дослідження математичної моделі трубопроводу для подачі вологої кормової суміші тваринам для визначення впливу на динамічні характеристики об’єкта керування вмісту вологи в суміші. На імітаційній моделі для розрахунку технологічних характеристик корму використовується підпрограма Korm, створена за допомогою функції редагування Create subsystem. The mathematical and simulation models of the control object, the wet feed pipeline, and simulation model in the Simulink MATLAB medium have been developed. The effect of the type of feed and the content of moisture in it on the main characteristics of the object in terms of management has been studied. The research of the mathematical model of the pipeline for feeding the wet feed mixture to animals was performed to determine its effect on the dynamic characteristics of the object of control of moisture content in the mixture. The simulation model for calculating the technological characteristics of the feed uses the Korm subroutine, which is created using the Create subsystem editing function.Документ Дослідження гідродинамічної структури основного потоку (дифузійного соку) у вертикальному(2012) Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир ОлександровичПід час проведення процесу очищення дифузійного соку, а саме попередньої дефекації, одним з важливих показників є гідродинамічна структура потоків у апараті, що суттєво впливає на технологічні аспекти процесу. На базі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора було досліджено функції розподілу часу перебування частинок основного потоку в апараті, які стали основою для створення математичної секційної моделі, що адекватно описує експериментальні дані для основного потоку переддефекатора. During the cleaning process - preliminary defecation diffusion juice one of the important indicators is the structure of hydrodynamic flows in the device, which significantly affects the technological aspects of the process. On the basis of physical model of vertical progressive pereddefekatora distribution function has been studied since the particles stay in the main flow unit, which became the basis for mathematical sectional model that adequately describes the experimental data for the main stream pereddefekatora.Документ Дослідження кінетики ферментативного розріджування крохмалю(2004) Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Мірошник, Володимир ОлександровичВстановлено кінетичні закономірності ферментативного розріджування кукурудзяного та картопляного крохмалю в залежності від технологічних умов проведення процесу.Документ Дослідження структури потоків у фізичній моделі прогресивного протитечійного переддефекатора(2010) Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Рева, Леонід ПавловичНа основі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного передефекатора було досліджено функції розподілу часу перебування частинок основного та рециркуляційного потоків в апараті, які стали базою для створення математичної секційно-рециркуляційної моделі, що адекватно описує експериментальні дані.Документ Кінетика процесів в апаратах очищення дифузіного соку(НУХТ, 2008) Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Рева, Леонід ПавловичЗа експериментальними функціями розподілу часу перебування елементів потоку у промислових апаратах розраховано їх статистичні характеристики. On the basis of the retention time distribution functions for the stream elements in the industrial apparatus their statistical characteristics have been calculated.Документ Математичне моделювання гідродинамічної структури потоку дифузійного соку в переддефекаторі на основі експериментальних функцій розподілу часу перебування елементів потоку(2012) Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир ОлександровичПід час проведення процесів очищення дифузійного соку важливим показником є структура потоків у апаратах, що суттєво вливає на технологічні аспекти процесу. Так на базі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора було досліджено розподіл часу перебування частинок основного потоку в апараті. Отримані функції розподілу часу перебування стали базою для створення гідродинамічної моделі потоку, що адекватно описує експериментальні дані для основного потоку фізичної моделі переддефекатора. During the cleaning process of diffusion juice is an important indicator of the structure of flows in vehicles that would significantly affect the technological aspects of the process. So based on the physical model of vertical progressive predefecation tank distribution was investigated for time in the main stream of particles in the machine. The mathematical simulation of the process of concentration of indicator in predefecation tank pulse disturbance at the system in accordance with experimental data.Документ Математичне моделювання гідродинамічної структури потоків у вертикальному прогресивному протитечійному переддефекаторі на основі експериментальних функцій розподілу часу перебування елементів потоку(2011) Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Рева, Леонід ПавловичВ процесі попередньої дефекації дифузійного соку, одним з головних показників є гідродинамічна структура потоків у апараті, що суттєво пливає на технологічні аспекти процесу. When preforming predefecation of diffusion juice, one of the major indicators is the hydrodynamic structure of flows in the device, which significantly affects the technological aspects of the process.Документ Моделювання і оптимізація попередньої дефекації(2009) Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Рева, Леонід ПавловичРозроблена математична модель прогресивної протитечійної переддефекації дифузійного соку за типом Брігель-Мюллера.Документ Моделювання і оптимізація процесу адсорбційного очищення сортівки шунгітом(2016) Турчун, Олена Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мірошник, Володимир ОлександровичПри використанні методу повного факторного експерименту розроблено рівняння регресії для визначення вмісту альдегідів в сортівці, очищеній шунгітом. Встановлено адекватність отриманого рівняння. На основі результатів досліджень із застосуванням пакету прикладних програм визначено оптимальні параметри очищення сортівки шунгітом, а саме: тривалість, температуру процеса очищення та концентрацію адсорбента. Using the method of full factorial design t he equation of regression has been developed to determine the content of aldehydes in sortivka purified by shungite . Adequacy of the developed equations has been verified. Based on the studies results and by using application software package t he optimal parameters of the process of purifying sortivka by shungite have been determined (namely duration of, temperature at purification process and concentration of the adsorbent).Документ Нові препарати у виробництві бутильованих вод(2007) Остапенко, Валентина Василівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Романова, Зоряна Миколаївна; Мірошник, Володимир ОлександровичМета роботи – дослідження та вибір найбільш ефективного способу знезараження питної води та вдосконалення технології її приготування для бутильованих питних вод з метою забезпечення мікробіологічної стійкості. Застосування нових препаратів у виробництві бутильованих вод дає змогу вдвічі зменшити концентрацію робочого розчину дезінфікуючого засобу, подовжити біологічну стійкість готової продукції.