Перегляд за Автор "Піддубний, Володимир Антонович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 70
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні проблеми управління виноградно-виноробним комплексом(2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Басюк, Дарія Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Осіпова, Лариса Анатоліївна; Піддубний, Володимир Антонович; Руднєва, Марина Григорівна; Смирнов, І. Г.; Сологуб, Юрій Іванович; Ткаченко, О. Б.; Шиян, Петро ЛеонідовичПроаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку виноградно-виноробному комплексу світу та України, інноваційні технології у виробництві, управлінні та просуванні виноробної продукції в умовах глобалізаційних процесів. Викладені наукові підходи до формування дестинацій винного туризму. The present state and prospects of the grape-and-winemaking complex development of the world and Ukraine, innovative technologies in the production, management and promotion of winemaking products in the conditions of globalization processes are analyzed. The scientific approaches to the formation of wine tourism destinations are presented.Документ Аналіз особливостей і переваг перехідних процесів в харчових технологіях(2008) Піддубний, Володимир АнтоновичВиконано аналіз особливостей і переваг перехідних процесів в харчових технологіях з точки зору інтересів інтенсифікації в них тепло- і масообміну, наведені порівняльні оцінки процесів.Документ Апарат для вирощування мікроорганізмів (Патент на корисну модель №70066)(2012) Піддубний, Володимир Антонович; Криворотько, Володимир Михайлович; Гіджеліцький, Віталій МиколайовичАпарат для вирощування мікроорганізмів, що складається із реактора, барботажного аераційного пристрою, охолоджувальної сорочки, патрубків підведення живлення і відведення культурального середовища та витяжної труби, повітроводу з нижньою горизонтальною частиною у вигляді ежекційного пристрою з циркуляційною трубою, який відрізняється тим, що ежекційний пристрій з’єднано з барботажним пристроєм-змішувачем газорідинної суміші у формі трубопроводу з синусоїдальною віссю симетрії, розташованим у горизонтальній площині. The device for cultivation of microorganisms, consisting of reactor bubbling aeration devices, cooling shirts, nozzle power supply and removal of culture medium and exhaust pipe, duct with lower horizontal part in the form of an ejection devices with a circulation pipe, wherein the jet device connected to Barbotan device is a mixer of gas-liquid mixture in the form of a pipe with a sine wave symmetry axis, situated in the horizontal plane.Документ Апаратурне оформлення процесів замочування ячменю у виробництві солоду(2008) Піддубний, Володимир Антонович; Шевченко, Олександр Юхимович; Махинько, Валерій Миколайович; Терлецька, Віта АльбертівнаЗроблено аналіз процесу та обладнання для замочування зерна у виробництві солоду, запропоновано розрахунок та конструкцію нової системи аерації.Документ Банкомийна машина (Авторське свідоцтво №45862)(2009) Соколенко, Анатолій Іванович; Костюк, Владимир Степанович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович; Бут, Сергій АнатолійовичБанкомийна машина, що містить корпус, ванни, транспортну систему, вузли завантаження і розвантаження банок, душіювальні пристрої, яка відрізняється тим, що тракт подачі води на ополіскування банок обладнаний системою рекуперації теплової енергії відпрацьованої води, яка містить насос, пластинчастий теплообмінний апарат, водопаровий інжектор і систему контролю температури. A bank machine comprising a body, baths, a transport system, jams for loading and unloading, a blowing device, characterized in that the water supply path for the rinsing of the cans is equipped with a system of recovery of the thermal energy of waste water, which contains a pump, a plate heat exchanger, a water-injector and a temperature control system.Документ Безударне вкладання вантажів(2008) Полатайло, Дмитро Михайлович; Піддубний, Володимир АнтоновичВиконано дослідження динаміки вкладання вантажів на пружних підвісках, визначено умови безударного контактування вантажів з приймальними платформами. Research of dynamics of insetting of loads is executed on resilient pendants, the terms of bezudarnoho contact of loads are certain with receiving platformsДокумент Бродильний апарат (Деклараційний патент на винахід № 75184)(2012) Чагайда, Андрій Олегович; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій ІвановичБродильний апарат складається з циліндричного корпусу, сорочки охолодження, патрубка підведення і відведення середовища, запобіжного клапана, ресивера з клапаном та контролером керування клапанами. Корпус оснащено циркуляційною трубою з газорозподільним пристроєм, розташованим у її верхній частині і з'єднаним з ресивером через регулювальний клапан. A fermenter consists of cylindrical housing, cooling jacket, socket for supply and removing of medium, emergency valve, receiver with valve, and control valve checker. The housing is equipped with circulation pipe with gas-distributing device located in its upper part, and connected with receiver through the control valve.Документ Бродильний апарат (Деклараційний патент на корисну модель № 84643)(2013) Чагайда, Андрій Олегович; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій Іванович; Пімінова, Ганна АндріївнаБродильний апарат містить циліндричний корпус з сорочкою охолодження, конічне днище, патрубки підведення живлення і відведення збродженого середовища та запобіжного клапана. Бродильний апарат устаткований контуром середовища з насосом, трубопроводом і вакуумною камерою з диспергувальною головкою і шлюзовим затвором з герметичним приводом, контуром вакуумування з вакуумним насосом, теплообмінником-рекуператором рідинного і парогазового потоків та конденсатором парової суміші. A fermenter contains cylindrical housing with cooling jacket, cone bottom, sockets for supply of nutrition and removing of fermented medium, and emergency valve. The fermenter is equipped with medium circuit with pump, pipeline and vacuum chamber with dispersive head and rotary lock with hermetic drive, vacuuming circuit with vacuum pump, recuperative heat exchanger of liquid and vapor-gas flows, and condenser of vapor mixture.Документ Бродильний аппарат (Патент на корисну модель № 47940)(2010) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Миколів, Іван Михайлович; Бут, Сергій Анатолійович; Піддубний, Володимир Антонович; Лензіон, Сергій ВалентиновичБродильний апарат, що складається з циліндричного корпусу, сорочки охолодження, патрубків підведення і відведення середовища та запобіжного клапана, який відрізняється тим, що циліндричний корпус обладнано ресивером з клапаном та контролером керування клапанами. Fermentation apparatus consisting of a cylindrical body, cooling jacket, nozzles deliver and remove the protection and safety valve, characterized in that the receiver is equipped with a cylindrical body with a valve controller and control valves.Документ Вакуум-апарат для кристалізації розчинів (Патент на винахід №72051)(2012) Підгорний, Віталій Володимирович; Піддубний, Володимир Антонович; Криворотько, Володимир МихайловичВакуум-апарат для кристалізації розчинів, виконаний у сполученні циліндричного реактора, нагрівача, вакуумної випарної камери, насоса і гідравлічних трубопроводів, який відрізняється тим, що вакуумна випарна камера виконана з’єднаною з сорочкою нагрівача трубопроводом вторинної пари з компресором. Vacuum apparatus for crystallization of solutions, made in combination cylindrical reactor, heater, vacuum evaporation chamber, pump and hydraulic lines, wherein vacuum evaporation chamber is connected with the shirt of a heater of secondary steam pipeline from the compressor.Документ Вакуумне охолодження рідин і рідиновмістких середовищ(2011) Піддубний, Володимир Антонович; Криворотько, Володимир Михайлович; Йовбак, Василь ДмитровичВиконано аналіз фізичного підґрунтя і наслідків вакуумування рідинних і рідиновмістких середовищ. Розроблено математичну модель динаміки охолодження вакуумованих середовищ.Документ Взаємозв’язок геометрії бродильних апаратів з температурною стабілізацією зароджуваних середовищ(2017) Піддубний, Володимир Антонович; Коваль, Ольга Володимирівна; Бойко, Олексій ОлеговичНа основі сучасних наукових положень досяжною є узагальнена теорія, яка б враховувала присутність і взаємні впливи окремих факторів, груп факторів і всієї сукупності факторів у взаємодії. Проте складність досягнення математичної формалізації названої потрійної задачі є зростаючою, хоча кожний з числа досягнутих рівнів аналізу і моделювання є необхідним і важливим. Based on current scientific statements achievable generalized theory that takes into account the presence and mutual influence of individual factors, group factors and all factors in interaction. However, the difficulty of achieving mathematical formalization called triple problem is growing, even though each of the numbers reached levels of analysis and modeling is necessary and important.Документ Вибір геометрії упаковок(2006) Семенов, Олександр Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир АнтоновичОдним із важливих методів інтенсифікації перехідних процесів нагрівання і охолодження упаковок за режимів пастеризації та стерилізації продукції є збільшення питомої площі поверхні за рахунок їх форми та геометричних розмірів. Одним из важних методов интенсификации переходных процессов нагревания и охлаждения упаковок в режимах пастеризации и стерилизации продукции есть увеличение удельной площади поверхности за сет их формы и геометрических размеров. One of the important methods connecting intensification processes of the heating and cooling the packing in mode of the pasteurizings and sterilisations to product there is increases pecific area to surfaces to account of their form and geometric sizes.Документ Визначення гідродинамічних параметрів барботажних систем(2012) Соколенко, Анатолій Іванович; Криворотько, Володимир Михайлович; Піддубний, Володимир АнтоновичВиконано аналіз особливостей взаємозв’язків фізичних параметрів газорідинних систем з оцінкою узагальнених розмірів бульбашок диспергованої газової фази.Документ Визначення динамічних і кінематичних параметрів ударної взаємодії при формуванні шару виробів на рухомій площині(2010) Піддубний, Володимир Антонович; Бут, Сергій АнатолійовичРозроблено і виконано аналіз математичних моделей процесів формування масивів виробів склотарної продукції з заданим позиціюванням на рухомих площинах. Developed and analysed mathematical models of processes of forming of arrays of wares of стеклотарной products with the set keeping on mobile planes.Документ Визначення парамерів транспортних систем(2000) Піддубний, Володимир Антонович; Добровольська, Н. Г.; Соколенко, Анатолій ІвановичРозглядаються питання вибору трас транспортних систем та їх оптимізації за критерієм енерговитрат.Документ Визначення параметрів пневматичних і гідравлічних систем харчових виробництв(2009) Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Шевченко, Олександр Юхимович; Лензіон, Сергій Валентинович; Якимчук, Микола Володимирович; Білик, Олена АнатоліївнаВизначено ефективні параметри пневматичних і гідравлічних систем харчових виробництв такі як швидкість для газових потоків - 20-25 м/с, для рідинних потоків – 0,8-1,2 м/с, використання частотних регуляторів.Документ Використання солодових екстрактів у продуктах ко-екструзії(2004) Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Піддубний, Володимир АнтоновичДосліджено можливість застосування солодових екстрактів як біологічно активних добавок до начинки при виробництві продуктів ко-екструзії. Встановлене раціональне дозування екстрактів, що підвищує харчову цінність готового продукту і забезпечує потрібні структурно-механічні та високі органолептичні характеристики начинок.Документ Вплив насіння олійного льону на формування структурно-механічних властивостей пшеничного тіста(2020) Андронович, Галина Михайлівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна; Білик, Олена Анатоліївна; Піддубний, Володимир АнтоновичУ статті досліджено особливості впливу цілого та подрібненого насіння льону на формування структурно-механічних властивостей пшеничного тіста. Для дослідження обрано насіння льону жовтокольорових сортів ТМ «Золотий». Проведено модельні досліди, в яких використано борошно пшеничне вищого сорту (контроль) та суміші з борошна пшеничного вищого сорту та цілого насіння льону в кількості 15% до маси борошна або подрібненого насіння льону в кількості 20% до маси борошна. Пружно-еластичні характеристики тіста вивчали на фаринографі. Встановлено, що в дослідних зразках подовжується тривалість утворення тіста та погіршується його еластичність, порівняно з контролем. Водночас спостерігається подовження тривалості стійкості тістової системи та зменшення її розрідження. Відзначено, що внесення цілого та подрібненого насіння льону призводить до зниження об’єму всіх зразків тіста, що призводить до погіршання здатності утримувати діоксид вуглецю та зниження об’єму готових виробів.Документ Впливи фізико-хімічних параметрів на мікрофлору харчових середовищ(2014) Криворотько, Володимир Михайлович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Білик, Олена Анатоліївна; Піддубний, Володимир АнтоновичВиконано аналіз впливів фізико-хімічних параметрів на стан мікроорганізмів в середовищах, масових співвідношень речовин в них з оцінкою причин і можливостей досягнення летальних ефектів. Останні у більшості випадків пов’язуються з термошоками, існування яких програмується і передбачається окремими діючими технологіями та швидкостями зміни температур. При цьому впливи на мікрофлору мають подвійний характер, що стосується безпосередньо самої температури і змін, які при цьому відбуваються в середовищах. Analysis performed influences physical and chemical parameters on the state of media, mass ratios of substances in them with the assessment of the causes and the possibilities of achieving the lethal effects. Latest in most cases linked to thermal stress whose existence is programmable and provides the current technologies and rates of change of temperature. The effect on the microflora have a double nature, which relates directly to the temperature itself and the changes that occur in this environment.