Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Оптимізація технологічних параметрів вилучення пектину з картоплі(2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир ОлександровичНаведено результати дослідженнь способів вилучення пектину з картопляної мезги, відходу виробництва крохмалю з картоплі. Шляхом планування експерименту було проведено узагальнені дослідження, проаналізовано та враховано їх результати, проведено статистичне оброблення експериментальних даних, визначено оптимальні технологічні умови одержання пектину з картоплі Results of researches of methods for extracting pectin from potato pulp, which is the waste product of starch production from potatoes. The generalized study was conducted by planning the experiment. The results of the study were analysed and considered; statistical processing of experimental data was performed; optimum technological conditions for obtaining pectin from potato were determined.Документ Одержання пектину з картоплі та дослідження його структури(2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир ОлександровичНаведено результати досліджень ефективності гідролізу картопляної сировини при використанні різних реагентів: мінеральних кислот та ферментних препаратів. Досліджено особливості структури та властивості одержаного пектину за допомогою методу ІЧ-спектроскопії. The results of research on the efficiency of hydrolysis of raw potato using different reagents: mineral acids and enzyme preparations. The features of the structure and properties of pectin obtained by the method of IR spectroscopy.Документ Вплив дисперсності гідроксиду кальцію вапняного молока на його реологічні властивості(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичДоведено, що питома поверхня твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока відповідає за його реологічні властивості, знайдено оптимальний діапазон питомої електропровідності вапняного молока, яку рекомендовано вимірювати за стабільної густини 1,18 г/см3. It is well-proven that the specific surface of hard phase of gidroksidu of calcium of limewater answers reologichni property after his, the optimum range of specific conductivity of limewater, which it is recommended to measure at the stable closeness of 1,18 g/sm3, is found.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2009) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influencing of hard phase of lime milk with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influence of hard phase of limewater with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Математичне моделювання гідродинамічної структури потоку дифузійного соку в переддефекаторі на основі експериментальних функцій розподілу часу перебування елементів потоку(2012) Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир ОлександровичПід час проведення процесів очищення дифузійного соку важливим показником є структура потоків у апаратах, що суттєво вливає на технологічні аспекти процесу. Так на базі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора було досліджено розподіл часу перебування частинок основного потоку в апараті. Отримані функції розподілу часу перебування стали базою для створення гідродинамічної моделі потоку, що адекватно описує експериментальні дані для основного потоку фізичної моделі переддефекатора. During the cleaning process of diffusion juice is an important indicator of the structure of flows in vehicles that would significantly affect the technological aspects of the process. So based on the physical model of vertical progressive predefecation tank distribution was investigated for time in the main stream of particles in the machine. The mathematical simulation of the process of concentration of indicator in predefecation tank pulse disturbance at the system in accordance with experimental data.Документ Створення фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора для підвищення ефективності процесу переддефекації(2011) Петруша, Оксана Олександрівна; Рева, Леонід Павлович; Мірошник, Володимир ОлександровичОдним з важливих етапів бурякоцукрового виробництва – є про-цес попередньої дефекації дифузійного соку, в якому намагаємось досягти максимального ступеню осадження ряду розчинних нецукрів та отримати осад з хорошими седиментаційно-фільтрувальними показниками. Була створена фізична модель найкращого на сьогодні апаратурного оформлення прогресивної протитечійної переддефекації за принципом Бригель-Мюллера, що реалізується у вертикальному переддефекаторі із оптимальним наростання рН по секціям. Фізична модель базується на відомому реакторі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора з деякими доповненнями та змінами. One of the important stages of sugar beet production - is a process of diffusion juice prior bowel movements, which are trying to achieve the maximum degree of deposition of a number of solutions nonsugars and get good sedimentation from sediment-filtering parameters. The physical model was the best of today `s design, the appliance was progressive predefecation the principle Bryhel-Muller, implemented in the vertical predefecation with optimal growth pH by section. Physical model based on known reactor vertical progressive protytechiynoho pereddefekatora with some additions and changes.Документ Нові препарати у виробництві бутильованих вод(2007) Остапенко, Валентина Василівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Романова, Зоряна Миколаївна; Мірошник, Володимир ОлександровичМета роботи – дослідження та вибір найбільш ефективного способу знезараження питної води та вдосконалення технології її приготування для бутильованих питних вод з метою забезпечення мікробіологічної стійкості. Застосування нових препаратів у виробництві бутильованих вод дає змогу вдвічі зменшити концентрацію робочого розчину дезінфікуючого засобу, подовжити біологічну стійкість готової продукції.Документ Дослідження гідродинамічної структури основного потоку (дифузійного соку) у вертикальному(2012) Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир ОлександровичПід час проведення процесу очищення дифузійного соку, а саме попередньої дефекації, одним з важливих показників є гідродинамічна структура потоків у апараті, що суттєво впливає на технологічні аспекти процесу. На базі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора було досліджено функції розподілу часу перебування частинок основного потоку в апараті, які стали основою для створення математичної секційної моделі, що адекватно описує експериментальні дані для основного потоку переддефекатора. During the cleaning process - preliminary defecation diffusion juice one of the important indicators is the structure of hydrodynamic flows in the device, which significantly affects the technological aspects of the process. On the basis of physical model of vertical progressive pereddefekatora distribution function has been studied since the particles stay in the main flow unit, which became the basis for mathematical sectional model that adequately describes the experimental data for the main stream pereddefekatora.Документ Оптимізація технологічних параметрів отримання високомальтозних сиропів із крохмалю(2008) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Розборський, Є. В.Визначено оптимальні технологічні параметри ферментативного зцукрювання кукурудзяного крохмалю у виробництві високомальтозних сиропів.