Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання гречаного борошна
    (2024) Булгакова, Дар'я Сергіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Останнім часом спостерігається наростаючий інтерес саме до дієтичних та оздоровчих виробів. Нова тенденція полягає у використанні борошна з інших зернових культур замість традиційного пшеничного. Такий підхід бере своє коріння у світових тенденціях, де зростає увага до здорового способу життя, змінюються вподобання споживачів та підвищується роль харчування як фактору, що впливає на стан організму. Дуже цікавою ідеєю сьогодення є використання альтернативного безглютенового борошна, а саме з гречки. Особливість такого використання полягає в тому, що сама по собі гречка є дуже корисним продуктом, який багатий на білок, антиоксиданти, вітаміни.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка якості безглютенового хліба
    (2021) Корх, Тетяна Анатоліївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    За даними Всесвітньої асоціації гастроентерологів, чутливість до глютену зачіпає близько 1 % населення світу. Під час оцінки якості продукту без глютену важливим фактором є вибір методу контролю вмісту клейковини в сировині та готовій продукції. При виготовленні безглютенових продуктів виробники повинні дотримуватися і застосовуватись суворі норми охорони здоров’я, а також комплексний контроль якості сировини та готової продукції
  • Ескіз
    Документ
    Аспекти властивостей житньо-пшеничної борошняної суміші жорнового помелу
    (2023) Заєць, Юлія Олександрівна; Оніщенко, Руслан Олексійович; Корж, Тамара Володимирівна
    Використання різних видів борошна і складання борошняних сумішей дозволяє вирішити ряд проблемних питань харчування та якості продукції. Цільнозернове жорнове борошно має вищу харчову цінність, оскільки воно містить важливі нутрієнти периферійних частин зернівки. Тому актуальними є дослідження поведінки білкового та вуглеводного комплексів в таких жорнових сумішах
  • Ескіз
    Документ
    Voraussetzungen für die Verwendung Getreidemehl in der Brottechnologie
    (2019) Hetman, Inna; Mykhonik, Larysa; Okopna, Yana
    Da die meisten Verbraucher soziale Sorten von Backwaren bevorzugen, haben diese Gruppen selbst Vorrang, um die antioxidativen, schützenden und anderen Eigenschaften zu verbessern, die moderne diätetische Anforderungen erfordern. Zu diesem Zweck, in unserem Land und im Ausland untersuchen wir die Möglichkeiten, Brot mit dem Zusatz von Mehl oder Getreide aus Nicht-Bäckerei Getreide - Gerste, Reis, Hafer, Buchweizen, Hirse, Mais zu kochen.Оскільки більшість споживачів віддають перевагу соціальним різновидам випічки, самі ці групи мають пріоритет в посиленні антиоксидантних, захисних властивостей, яких вимагають сучасні харчові вимоги. В нашій країні та за кордоном вивчаються можливості використання хліба з борошна або зерна нехлібопекарних видів - ячменю, рису, вівса, гречки, пшона, кукурудзи.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології сортових помелів пшениці
    (2020) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген Іванович
    В роботі наведено результаті удосконалення технологічного процесу сортового помелу зерна пшениці. На основі досліджень білості борошна та його виходу показано можливості розвитку технології помелу.зерна пшениці в сортове борошно. The paper presents the results of improving the technological process of varietal milling of wheat. Based on research on the whiteness of flour and its yield, the possibilities of developing the technology of grinding wheat into varietal flour are shown.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз роботи млинзаводу зі скороченим технологічним процесом
    (2017) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген Іванович
    Наведено результати дослідження кумулятивних кривих виходу борошна борошномельного заводу зі скороченим технологічним процесом при різних добутках на І драній системі. The results of a study of the cumulative curves of the flour yield of a flour mill with a reduced technological process at different recoveries on the first break system are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Перспектива застосування кокосового борошна в технології кондитерських виробів
    (2017) Орішич, Дмитро Вікторович; Голікова, Тетяна Петрівна
    За рахунок цінного хімічного складу вироби з кокосовим борошном рекомендують для дієтичного харчування, зокрема, для хворих на цукровий діабет, целіакію, гіпертонію, ожиріння. У роботі було проведено виготовлення макарунс з заміною частини мигдального борошна на кокосове. Встановлено позитивний технологічний, економічний та соціальний ефект такої заміни. Due to the valuable chemical composition products with coconut flour are recommended for kid’s nutrition, in particular, for people with sugar diabetes, celiac diseases, obesity and hypertonic. Production of macarons with replacing part of almond flour to coconut have been carried out. Positive technological, economical and social effect of such replacement was found.
  • Ескіз
    Документ
    Use of herbal raw materials in flour confectionery products manufacturing as antioxidants and enhancers of nutritional value
    (2017) Dzyhar, Olga; Datsenko, Anna; Obolkina, Vera; Smirnova, Elizabeth
  • Ескіз
    Документ
    Визначення ступеня глікемічності макаронних виробів, збагачених харчовими волокнами
    (2015) Карпик, Галина Вікторівна; Юрчак, Віра Гаврилівна
    Доведено, що показник ступеня глікемічності макаронних виробів з цільнозернового борошна, з борошна другий сорт та 20% висівок зменшується порівняно з виробами вищий сорт на 16% завдяки зниженню вмісту крохмалю. It is proved that the exponent glycemic extent pasta from whole wheat flour, flour of second grade and 20% of the bran is reduced in comparison with products of the highest grade by 16% due to the decrease in the content of starch.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток підприємств хлібопекарської промисловості України в сучасних умовах
    (2015) Малиновський, Віталій Васильович; Новойтенко, Ірина Віталіївна