Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
64 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування інструментів Lean-мислення для релокації операторів ринку харчової продукції під час повномасштабного вторгнення(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Пащенко, Богдан СергійовичАвторами показано, що застосування Lean-мислення у процесі релокації виробничих потужностей допомагає операторам ринку харчової продукції зменшити втрати, пов’язані з їх переміщенням та логістичними викликами, зберегти або навіть підвищити ефективність виробничих процесів у нових екстремальних умовах, підвищити гнучкість та адаптивність компанії до непередбачуваних змін на ринку, оптимізувати витрати і запаси, зосередивши ресурси на ключових виробничих процесах, що, в свою чергу, доводить дієвість його інструментів для підприємств харчової галузі, які стикаються з подібними викликами під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.Документ Експертиза свинини на початкових етапах виробництва м’ясних продуктів(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Пащенко, Богдан СергійовичУ роботі досліджено, що за затвердженою технологією отримання свинини виділяють 12 основних етапів, включаючи реалізацію сировини у роздрібній торгівельній мережі. З 12-ти етапів виділяються 10, під час проведення яких можливе виникнення різного роду ризиків - виокремлено 10 критичних контрольних точок. Усі три групи ризиків (фізичні, хімічні, біологічні) притаманні етапам зберігання, транспортування та реалізації. Найбільш поширеним ризиком є біологічний, виникнення який притаманний всім 10-ти критичним контрольним точкам.Документ Вплив виду пакувального матеріалу на показники якості хлібобулочних виробів в залежності від терміну зберігання(2024) Власюк, Євгенія Михайлівна; Пащенко, Богдан СергійовичУ роботі показано, що пакувальний матеріал створює істотний вплив на показники якості хлібобулочних виробі, а вибір його типу залежить насамперед від тривалості зберігання.Документ Оптимізація процесу зберігання готової продукції у складському приміщенні м’ясопереробного підприємства за допомогою інструментів LEAN-мислення(2024) Панченко, Дмитро; Пащенко, Богдан СергійовичВикористання інженерно-технологічних підходів із застосуванням Lean-інструментів для оптимізації процесу передреалізаційного зберігання готової продукції на м ’ясопереробному підприємстві призводить до покращення ефективності виробництва, підвищення якості продукції та зменшення втрат часу. При цьому будь-які зміни та покращення впроваджуються з урахуванням усіх вимог систем безпечності та якості.Документ Методи мікробіологічного контролю при виробництві стегон курячих в кисло-солодкому маринаді(2024) Салата, Віктор Вікторович; Пащенко, Богдан СергійовичРозглянуті методи визначення вмісту Salmonella у технологічному процесі виготовлення стегон курячих в кисло-солодкому маринаді, що мають ряд переваг та недоліків.Документ Lean-мислення як запорука конкурентоспроможності та стабільності операторів ринку харчової продукції України(2024) Слободенюк, Сергій; Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі показано, що Lean-виробництво дозволяє усунути втрати, які не створюють цінності для споживача, і тим самим підвищити конкурентоспроможність оператора ринку харчової продукціїДокумент Особливості зношування конструкційних матеріалів у харчових середовищах(2017) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Штефан, Євгеній Васильович; Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі показано, що доцільною і ефективною є зміцнювальна термообробка саме корозійностійких сталей і сплавів. При роботі в хімічно-активному середовищі зносостійкість металів залежить від їх антикорозійних властивостей та властивостей вторинних структур, які утворюються на поверхні тертя, що вимагає врахування фізико-хімічних властивостей харчових середовищ.Документ Особливості управління науковими проектами в машинобудуванні(2017) Штефан, Євгеній Васильович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі розкрито, що механізм управління інноваційним науковим проектом є активною складовою в комплексі структурних елементів системи управління.Документ Дослідження утворення гелевого шару на поверхні фільтрувальної мембрани(2017) Пащенко, Богдан СергійовичЗа допомогою математичної моделі розвитку дифузійного шару описано та визначено координати точок гелеутворення, що дозволяє визначити середню продуктивність мембрани в залежності від часу проходження процесу мембранного розділення дисперсних систем.Документ Використання новітніх полімерних матеріалів для виготовлення ультра- та нанофільтраційних мембран(2017) Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі показано, що промислові і лабораторні зразки полімерних матеріалів для виготовлення мембран свідчать про те, що потенційні можливості використання даної технології обмежені вузьким колом асортименту представленої на ринку мембранної продукції. Для вирішення цих завдань необхідне створення та виготовлення у даній сфері харчових технологій нових термічно і хімічно стійких матеріалів.