Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    М’ясні продукти збагачені мікронутрієнтами спеціального призначення
    (2021) Галенко, Олег Олександрович; Баран, Дмитро Ігорович
    Мета досліджень: розроблення м’ясного продукту, що буде мати підвищену біологічну цінність, за допомогою додавання до рецептури рослинної сировини - ріпака. The purpose of the research: development of a meat product that will have increased biological value by adding rapeseed to the recipe.
  • Ескіз
    Документ
    Мікронутрієнти спеціального призначення для м’ясних продуктів
    (2021) Галенко, Олег Олександрович; Баран, Дмитро Ігорович
    Мета досліджень: розроблення м’ясного продукту, що буде мати підвищену біологічну цінність, за допомогою додавання до рецептури рослинної сировини - ріпака. The purpose of the research: the development of a meat product that will have increased biological value, with the help of adding vegetable raw materials - rapeseed to the recipe.
  • Ескіз
    Документ
    Методи визначення вмісту ефірної олії
    (2012) Романовська, Тетяна Іванівна
    У насінні сарептської та чорної гірчиці під час гідролізу глюкозинолатів (тіолікозидів), які містять сірку , утворюється алілова ефірна олія, у білої гірчиці — синальбінова ефірна олія, а у ріпаку — кротонілова ефірна олія. Визначають вміст ефірної олії кількома методами: ваговим та титрометричним. The seeds of black mustard sareptskoy and the hydrolysis of glucosinolates (tiolikozydiv) containing sulfur, formed allyl essential oil in white mustard - synalbinova essential oil, while rape - krotonilova essential oil. Determine the content of essential oil several methods: gravimetric and titration.
  • Ескіз
    Документ
    Харчовий потенціал насіння олійних культур
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна
    У роботі наведено результати амінокислотного аналізу білків насіння соняшнику, сої та ріпаку. Отримані дані свідчать про вміст всіх незамінних амінокислот в досліджуваних зразках шротів. Лімітованими амінокислотами в соєвому білку є сума сірковмісних білків метіоніну та цистину. Для білків ріпакового шроту першою лімітованою кислотою є валін, проте її вміст лише на 20 % нижчий, ніж у еталонному білку Найменш збалансованим за складом незамінних амінокислот виявився білок соняшникового шроту, в якому три лімітовані амінокислоти (лізин, валін та ізолейцин) мали практично однаковий скор – 71-73,5 %. Results of aminoacid analysis of sunflower, soy and rape seed protein are presented in this work. Obtained results have shown that investigated samples have all essential aminoacids. Limiting aminoacid of soy proteins is a sum of sulfurcontaining aminoacids methionine and cistine. The first limiting aminoacid in rape meal protein is valine, but its content only 20 % lower of etalon protein. The least balanced on the base of essential aminoacid content were sunflower seed proteins, in which three aminoacids (lysine, valine and isoleycine) had almost the same score 71-73,5 % and were limiting.
  • Ескіз
    Документ
    Глюкозинолати та фенольні речовини в макусі сучасних сортів ріпаку
    (2015) Волощенко, Тетяна Олександрівна; Ластовецька, А. В.
    Метою нашої роботи було дослідження вмісту сполук вторинних метаболітів в ріпаковій макусі.Об’єктом досліджень було обрано макуху після холодного пресування, озимого та ярового ріпаку селекції фірми Лембке (Німеччина), що відноситься до «00» гібридів ріпаку. Для порівняння в дослідженнях використовували соєве борошно. The aim of our work was to study the content of secondary metabolites of compounds in rapeseed makusi.Ob'yektom research was chosen meal after cold pressing, winter and spring oilseed rape breeding company Lembke (Germany), referring to "00" hybrid canola. For comparison, in studies using soy flour.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології майонезів на основі нетрадиційних олій
    (2014) Тимощук, А. Ю.; Бердашкова, Лілія Олександрівна; Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир Олександрович
    Проведеними дослідженнями удосконалено технологію майонезів на основі рафінованої дезодорованої ріпакової олії та її купажів з соняшниковою. Запропоновано рецептури середньо- та висококалорійних майонезів на основі ріпакової олії та купажів соняшникової та ріпакової олій. Conducted research improved technology mayonnaise based refined deodorized rapeseed oil and its blends with sunflower. A recipe medium- and high-calorie mayonnaise based on rapeseed oil and blends of sunflower and rapeseed oils.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу технологічних параметрів на ефективність пресового вилучення олії із насіння ріпаку
    (2014) Соломка, Альона; Слободяник, Юлія; Ластовецька, Анастасія; Носенко, Тамара Тихонівна
    Визначено оптимальні параметри волого-теплової обробки насіння ріпаку із використанням нагрівання насіння в НВЧ-полі та встановлено оптимальні значення початкової вологості насіння, температури нагрівання та кінцевої вологості насіння. The optimum parameters of wet-heat treatment of rapeseed seed using heat in the microwave field and set to the optimal initial seed moisture, heating temperature and final moisture content of seeds.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження параметрів пресування насіння ріпаку та якості отриманої олії
    (2014) Гречка, Г.; Кот, Тетяна Олександрівна; Носенко, Тамара Тихонівна
    Отримано нові дані щодо застосування різних температур, вологості і насадок в процесі пресування насіння ріпаку сучасної селекції. New data on the use of different temperatures, humidity and nozzles during pressing rapeseed modern plant breeding.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу технологічних параметрів на ефективність пресового вилучення олії із насіння ріпаку
    (2014) Соломка, Альона; Слободяник, Юлія; Ластовецька, Анастасія; Носенко, Тамара Тихонівна
    Визначено оптимальні параметри волого-теплової обробки насіння ріпаку із використанням нагрівання насіння в НВЧ-полі та встановлено оптимальні значення початкової вологості насіння, температури нагрівання та кінцевої вологості насіння. The optimum parameters of wet-heat treatment of rapeseed seed using heat in the microwave field and set to the optimal initial seed moisture, heating temperature and final moisture content of seeds.