Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
29 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування концепції Zero-waste у харчових технологіях як ефективний метод охорони навколишнього середовища(2024) Тоненька, Дар'я Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаУпровадження концепції Zero-waste є складовою частиною «зеленої» економіки, а у технологіях харчових продуктів – є важливим етапом у створенні стійкої та відповідальної системи харчування. Інновації у цій сфері спрямовані на ефективне використання ресурсів, на створення якісно нових продуктів, що відповідають вимогам сучасного ринку, запитам споживача та забезпечують захист довкілля. Концепція Zero-waste у технологіях харчових продуктів стає базовим необхідним принципом для розвитку європейського суспільства в умовах зростаючої екологічної свідомості. Вона сприяє інноваціям, стимулює економіку, формує усвідомленість серед споживачів і допомагає країнам забезпечувати стале та відповідальне господарюванняДокумент Методи мікробіологічного контролю при виробництві стегон курячих в кисло-солодкому маринаді(2024) Салата, Віктор Вікторович; Пащенко, Богдан СергійовичРозглянуті методи визначення вмісту Salmonella у технологічному процесі виготовлення стегон курячих в кисло-солодкому маринаді, що мають ряд переваг та недоліків.Документ Дослідження утворення гелевого шару на поверхні фільтрувальної мембрани(2017) Пащенко, Богдан СергійовичЗа допомогою математичної моделі розвитку дифузійного шару описано та визначено координати точок гелеутворення, що дозволяє визначити середню продуктивність мембрани в залежності від часу проходження процесу мембранного розділення дисперсних систем.Документ Використання новітніх полімерних матеріалів для виготовлення ультра- та нанофільтраційних мембран(2017) Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі показано, що промислові і лабораторні зразки полімерних матеріалів для виготовлення мембран свідчать про те, що потенційні можливості використання даної технології обмежені вузьким колом асортименту представленої на ринку мембранної продукції. Для вирішення цих завдань необхідне створення та виготовлення у даній сфері харчових технологій нових термічно і хімічно стійких матеріалів.Документ Моделювання деформацій фільтрувальних елементів в процесах розділення дисперсних систем(2017) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр АнатолійовичУ матеріалі показано, що візуалізація процесу мембранного розділення дисперсних дозволяє за вихідними параметрами оптимізувати технологічний процес без втручання в реальну апаратурно-технологічну схему.Документ Інтенсифікація екстрагування рідких пектинових продуктів(2016) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович; Сухенко, Юрій Григорович; Василів, Володимир ПавловичАналіз одержаних результатів показав, що запропонований спосіб виробництва пектиномістких продуктів відрізняється від відомих меншою тривалістю процесу гідролізу та температурою його проведеня, що дозволяє зберегти високі споживні якості пектиномістких продуктів.Документ Моделювання процесів мембранного розділення дисперсних систем(2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній ВасильовичЗапропонований метод дослідження процесів мембранного розділення може бути застосований для аналізу різних аспектів даного технологічного процесу мембранного розділення на харчових підприємствах, а також дозволяє вирішувати виробничі задачі, спрямовані на отримання якісних параметрів готового продукту тапідвищити ефективність виробничого процесуДокумент Розроблення методів виготовлення керамічних мембран для ультрафільтраційних установок(2016) Штефан, Євгеній Васильович; Пащенко, Богдан Сергійович; Штерн, Борис Михайлович; Михайлов, Олег ВолодимировичУ даній статті розглянуті керамічні фільтрувальні елементи, які є одним із переважаючих засобів, що забезпечують високі експлуатаційні показники роботи сучасних баромембранних установок у харчовій промисловості. Описано метод пресування порошкового матеріалу, що є основою для виготовлення даних елементів, їх переваги та недоліки. Розглянуто процес математичного моделювання з урахуванням аспектів виготовлення керамічних мембран. Наведені конструкції обладнання, у яких доцільно використовувати дані елементи.Документ Використання у технологічних процесах надкритичного стану рідин(2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Кадомський, Сергій ВіталійовичПоказано, що використання надкритичного стану рідин у харчовій промисловості дозволяє витягувати без деструкції з рослинної сировини різні смакові і ароматичні компоненти, що додаються в одержувану продукцію.Документ Врахування структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду при мембранному розділенні рідких дисперсних систем(2020) Пащенко, Богдан СергійовичРозроблено метод теоретичного дослідження розділення рідких дисперсних систем, що дозволяє визначити закономірності зміни структурно-механічних параметрів і проникності керамічних мембран та шару осаду при його ущільненні. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »