Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 29
  • Ескіз
    Документ
    Застосування концепції Zero-waste у харчових технологіях як ефективний метод охорони навколишнього середовища
    (2024) Тоненька, Дар'я Сергіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Упровадження концепції Zero-waste є складовою частиною «зеленої» економіки, а у технологіях харчових продуктів – є важливим етапом у створенні стійкої та відповідальної системи харчування. Інновації у цій сфері спрямовані на ефективне використання ресурсів, на створення якісно нових продуктів, що відповідають вимогам сучасного ринку, запитам споживача та забезпечують захист довкілля. Концепція Zero-waste у технологіях харчових продуктів стає базовим необхідним принципом для розвитку європейського суспільства в умовах зростаючої екологічної свідомості. Вона сприяє інноваціям, стимулює економіку, формує усвідомленість серед споживачів і допомагає країнам забезпечувати стале та відповідальне господарювання
  • Ескіз
    Документ
    Методи мікробіологічного контролю при виробництві стегон курячих в кисло-солодкому маринаді
    (2024) Салата, Віктор Вікторович; Пащенко, Богдан Сергійович
    Розглянуті методи визначення вмісту Salmonella у технологічному процесі виготовлення стегон курячих в кисло-солодкому маринаді, що мають ряд переваг та недоліків.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження утворення гелевого шару на поверхні фільтрувальної мембрани
    (2017) Пащенко, Богдан Сергійович
    За допомогою математичної моделі розвитку дифузійного шару описано та визначено координати точок гелеутворення, що дозволяє визначити середню продуктивність мембрани в залежності від часу проходження процесу мембранного розділення дисперсних систем.
  • Ескіз
    Документ
    Використання новітніх полімерних матеріалів для виготовлення ультра- та нанофільтраційних мембран
    (2017) Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі показано, що промислові і лабораторні зразки полімерних матеріалів для виготовлення мембран свідчать про те, що потенційні можливості використання даної технології обмежені вузьким колом асортименту представленої на ринку мембранної продукції. Для вирішення цих завдань необхідне створення та виготовлення у даній сфері харчових технологій нових термічно і хімічно стійких матеріалів.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання деформацій фільтрувальних елементів в процесах розділення дисперсних систем
    (2017) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович
    У матеріалі показано, що візуалізація процесу мембранного розділення дисперсних дозволяє за вихідними параметрами оптимізувати технологічний процес без втручання в реальну апаратурно-технологічну схему.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація екстрагування рідких пектинових продуктів
    (2016) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович; Сухенко, Юрій Григорович; Василів, Володимир Павлович
    Аналіз одержаних результатів показав, що запропонований спосіб виробництва пектиномістких продуктів відрізняється від відомих меншою тривалістю процесу гідролізу та температурою його проведеня, що дозволяє зберегти високі споживні якості пектиномістких продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання процесів мембранного розділення дисперсних систем
    (2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович
    Запропонований метод дослідження процесів мембранного розділення може бути застосований для аналізу різних аспектів даного технологічного процесу мембранного розділення на харчових підприємствах, а також дозволяє вирішувати виробничі задачі, спрямовані на отримання якісних параметрів готового продукту тапідвищити ефективність виробничого процесу
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення методів виготовлення керамічних мембран для ультрафільтраційних установок
    (2016) Штефан, Євгеній Васильович; Пащенко, Богдан Сергійович; Штерн, Борис Михайлович; Михайлов, Олег Володимирович
    У даній статті розглянуті керамічні фільтрувальні елементи, які є одним із переважаючих засобів, що забезпечують високі експлуатаційні показники роботи сучасних баромембранних установок у харчовій промисловості. Описано метод пресування порошкового матеріалу, що є основою для виготовлення даних елементів, їх переваги та недоліки. Розглянуто процес математичного моделювання з урахуванням аспектів виготовлення керамічних мембран. Наведені конструкції обладнання, у яких доцільно використовувати дані елементи.
  • Ескіз
    Документ
    Використання у технологічних процесах надкритичного стану рідин
    (2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Кадомський, Сергій Віталійович
    Показано, що використання надкритичного стану рідин у харчовій промисловості дозволяє витягувати без деструкції з рослинної сировини різні смакові і ароматичні компоненти, що додаються в одержувану продукцію.
  • Ескіз
    Документ
    Врахування структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду при мембранному розділенні рідких дисперсних систем
    (2020) Пащенко, Богдан Сергійович
    Розроблено метод теоретичного дослідження розділення рідких дисперсних систем, що дозволяє визначити закономірності зміни структурно-механічних параметрів і проникності керамічних мембран та шару осаду при його ущільненні. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях.