Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
20 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва соусу (патент на корисну модель №138729)(2019) Точкова, Оксана Василівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія ВіталіївнаТехнічний результат полягає у створенні способу виробництва соусу з підвищеною біологічною цінністю, а також розширенні асортиментного ряду продукції зі збереженням високих органолептичних показників.Документ Напій яблучно-кизиловий (патент на корисну модель № 131289)(2019) Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович; Матко, Світлана Василівна; Ващенко, Надія МихайлівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використана в сфері громадського та оздоровчого харчування. Напій яблучно-кизиловий містить яблучний сік, яблучне та кизилове пюре, екстракти глоду та стевії при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: яблучний сік 15…25 яблучне пюре 5…15 пюре кизилу 5…10 екстракт глоду 10…30 екстракт стевії 0,05…0,01 вода решта. Технічний результат корисної моделі полягає в отриманні продукту з використанням пюре яблук, кизилу, екстрактів глоду та стевії, що відзначається високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин, пониженої енергетичної цінності за рахунок часткової чи повної заміни цукру на екстракт стевії і рекомендований як для масового споживання, так і з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини. The useful model refers to the food industry, namely the canning industry, can be used in the wellness nutrition. Apple-сornel drink contains apple juice, apple and сornel puree, hawthorn and stevia extracts with the following component ratio, mass. %: apple juice 15 ... 25 apple puree 5 ... 15 сornel puree 5 ... 10 Hawthorn extract 10 ... 30 Stevia extract 0.05 ... 0.01 the water is the rest. The technical result of the utility model is to obtain a product with the use of purée of apples and сornel, hawthorn and stevia extracts, which is characterized by high flavoring properties, the content of biologically active substances, reduced energy value due to replacement of sugar for the stevia extract and recommended for mass consumption, as well as for the purpose of health-preventive action on the human body.Документ Соус кизиловий (патент на корисну модель № 110794)(2016) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Костючик, Олена Олександрівна; Грушковська, Аліна ОлександрівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використана в сфері громадського харчування. Соус кизиловий містить пюре кизилове, яблучне, сіль, цукор при наступному співвідношенні компонентів, мас.%: Пюре кизилове – 45…55 Пюре яблучне – 37,95…48,75 Цукор – 4,65…5,0 Сіль – 0,55…0,6 Прянощі (кардамон, бад’ян, перець чорний горошок, лавровий лист) – 0,85…1,5. Технічний результат корисної моделі полягає в отриманні продукту з використанням пюре кизилу, яблука, що володіє високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин і рекомендований для масового споживання, а також, з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини. The useful model refers to the food industry, namely the canning industry, can be used in the catering industry. Cucumber sauce contains сornel puree, apple puree, sugar with the following ratio of components,% by weight: Сornel puree - 45 ... 55 Аpple puree – 37,95…48,75 Sugar - 4.65 ... 5.0 Salt - 0,55 ... 0,6 Spices (cardamom, badyan, black pepper, bay leaf) - 0.85 ... 1.5. The technical result of a useful model is to obtain a product using mashed potatoes, apple, which has high flavor properties, the content of biologically active substances, and is recommended for mass consumption, as well as for the purpose of health and preventive action on the human body.Документ Соус обліпиховий (патент на корисну модель № 119426)(2017) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Костючик, Олена Олександрівна; Грушковська, Аліна ОлександрівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використана в сфері громадського харчування. Соус обліпиховий містить пюре обліпихове, яблучне, цукор, екстракт стевії при наступному співвідношенні компонентів, мас.%: Пюре обліпихове – 74,9875…35 Пюре яблучне – 25…62,49 Цукор – 0,01…2,5 Екстракт стевії – 0,0025…0,01. Технічний результат корисної моделі полягає в отриманні продукту з використанням пюре обліпихи, яблук, екстракту стевії, що відзначається високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин, пониженої енергетичної цінності за рахунок часткової чи повної заміни цукру на екстракт стевії і рекомендований як для масового споживання, так і з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини. The model relates to the food industry, namely, to the canning industry, can be used in the catering industry. Sea buckthorn sauce contains sea buckthorn puree, apple puree, sugar, stevia extract, with the following ratio of components,% by weight: Mashed sea buckthorn - 74,9875 ... 35 Apple puree - 25 ... 62,49 Sugar - 0.01 ... 2.5 Stevia extract - 0,0025 ... 0,01. The technical result of the model is to obtain a product with the use of puree of sea buckthorn, apples, an extract of stevia, marked by high taste properties, the content of biologically active substances, reduced energy value due to the partial or total replacement of sugar on the extract of stevia and recommended for both mass consumption and with the purpose of health-preventive action on the human body.Документ Соус обліпиховий (патент на № 116958)(2018) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Костючик, Олена Олександрівна; Грушковська, Аліна ОлександрівнаВинахід відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використаний в сфері громадського харчування. Соус обліпиховий містить пюре обліпихове, яблучне, цукор, екстракт стевії при наступному співвідношенні компонентів, мас.%: Пюре обліпихове – 74,9875…35 Пюре яблучне – 25…62,49 Цукор – 0,01…2,5 Екстракт стевії – 0,0025…0,01. Технічний результат винаходу полягає в отриманні продукту з використанням пюре обліпихи, яблук, екстракту стевії, що відзначається високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин, пониженої енергетичної цінності за рахунок часткової чи повної заміни цукру на екстракт стевії і рекомендований як для масового споживання, так і з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини. The invention relates to the food industry, namely, to the canning industry, can be used in the catering industry. Sea buckthorn sauce contains sea buckthorn puree, apple puree, sugar, stevia extract, with the following ratio of components,% by weight: Mashed sea buckthorn - 74,9875 ... 35 Apple puree - 25 ... 62,49 Sugar - 0.01 ... 2.5 Stevia extract - 0,0025 ... 0,01. The technical result of the invention is to obtain a product with the use of puree of sea buckthorn, apples, an extract of stevia, marked by high taste properties, the content of biologically active substances, reduced energy value due to the partial or total replacement of sugar on the extract of stevia and recommended for both mass consumption and with the purpose of health-preventive action on the human body.Документ Склад холодного соусу "Щавнатик" (Патент на винахід № 115396)(2017) Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна; Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Рахметов, Джамал БахлуловичСклад холодного соусу «Щавнатик» має підвищену харчову цінність, збагачений натуральними вітамінами. Містить порошок щавнату, вершки 20%, цибуля ріпчаста, корінь петрушки, яблучне пюре, куркуму, лафант анісовий. The composition of cold sauce "Shavnatik" has an increased nutritional value, enriched with natural vitamins. Contains powder of schavnut, cream 20%, onion, parsley root, apple puree, turmeric, lafanta anise.Документ Склад фруктової начинки (Патент на винахід № 106696)(2014) Пушка, Ольга Сергіївна; Корецька, Ірина Львівна; Зінченко, Тетяна Володимирівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаФруктова начинка має покращені органолептичні показники і подовжений термін зберігання. Склад фруктової начинки містить яблучне пюре, напівфабрикат плодово-бурякове пюре, цукор. Fruit filling has improved organoleptic characteristics and a long shelf life. The composition of the fruit filling contains apple puree, semifinished fruit and beet puree, sugar.Документ Склад білкового десерту (Деклараційний патент на корисну модель № 120521)(2017) Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна; Кравчук, Надія Миколаївна; Кирпіченкова, Оксана МиколаївнаСклад низькокалорійного білкового десерту містить яблучне пюре, сухий яєчний білок, воду, підсолоджувач - глюкозно-фруктозний сироп та додатково містить пюре з садової горобини. The composition of low-calorie protein dessert contains apple puree, dry egg white, water, sweetener - glucose-fructose syrup and additionally contains rowanberry puree.Документ Склад низькокалорійного білкового десерту (Патент на корисну модель № 120153)(2017) Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна; Кравчук, Надія Миколаївна; Маліневська, Олександра ОлександрівнаСклад низькокалорійного десерту містить яблучне пюре, сухий яєчний білок, підсолоджувач -глюкозно-фруктозний сироп. Додатково містить сироватку молочну, пюре з калини. The composition of low-calorie protein dessert contains apple puree, dry egg white, sweetener - glucose-fructose syrup. Аdditionally contains milk serum, iburnum puree.Документ Склад десерту самбук (Деклараційний патент на корисну модель № 120151)(2017) Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна; Кравчук, Надія Миколаївна; Бєдусенко, Лілія СергіївнаСклад десерту самбук, містить яблучне пюре, сухий яєчний білок, підсолоджувач - глюкозно-фруктозний сироп. Додатково містить пюре з кореня лопуха, молочну сироватку. Composition of dessert sambuk contains apple puree, dry egg white, sweetener - glucose-fructose syrup and additionally contains burdock root puree, milk serum.